Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, piszę ten temat w imieniu kolegi, posiadacza niżej wymienionego sprzętu.
CPI Aragon GP
- Seryjny Cylinder - Seryjny Wał - Wydech Stage6 Pro Replica - Sprzeglo Stage6 Torque Control MkII - Wariator Stage6 Sport Pro - Pasek Stage6 Pro - Dzwon Stage 6 Wingcooler r/t - Gaznik TEC Tk 16 mm - Rolki 4,5 g (te dołączone do zestawu) - Sprężyna Centralna Medium (ta dołączona do zestawu) - Sprężynki Sprzęgła Czerwone (również z zestawu)
Skuter ma świetny start, ale od 40 do 60 km/h czuć nieznaczny spadek mocy, motocykl słabiej przyśpiesza, by znowu powyżej 60km/h dostać ożywienia i do około 90km/h przyśpieszenie znowu jest zadowalające. Prędkość również mnie nie powala, myślałem że po takim tuningu, skuterek będzie więcej się rozpędzał. Czy można jakoś zniwelować tą zamułkę 40-60 km/h tak aby skuter płynnie przyśpieszał do swojej prędkości maksymalnej? Chciałbym również poprosić o ocenę obecnego zestawu, czy jest właściwy i czy rzeczywiście mogę wykrzesać z niego więcej.
P.S Nie mam pewności że temat jest umieszczony w odpowiednim dziale, jeżeli tak jest, prosiłbym administracje o przeniesienie go do odpowiedniego działu, albo o poinformowanie o tym. P.S Jeżeli czegoś nie wymieniłem, a jest to istotne, proszę napisać, dowiem się i czym prędzej uzupełnię braki.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 23:11 przez monsterman1996, łącznie zmieniany 2 razy
|