Dzisiaj jest 22 lis 2024, 8:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam mam problem z regulacja napędu. Chodzi o to że od 0-20 jest muł ma duże obroty wyje a i wolno rusza.. a od 20 juz jest elegancko... Mój setup :
Wydech Metrakit Hand Made
Wariator stage6 Sport Pro
Rolki 5g z zestawu
Przeciw talerz stage6
Sprzęgło Tec regulowane
Dzwon sprzęgła Tec Cnc
Centralka medium stage6 z zestawu
Sprężynki pomarańczowe stage6
W sprzęgle mogę regulować naciąganie sprężynek i narazie mam jak byto powiedzieć wgl ich nie naciągałem...... Dałem 1mm podkładkę pomiedzy tuleje a przeciwtalerz.....
I teraz nie wiem jak wyregulować czy w sprzęgle naciągnąc jak najmocniej te sprężynki czy wsadzić białe stage6. A może jak bym wstawił seryjna centralkę ?

Ps. A może wstawić sprężynki seryjne ? Aha i zapomiałem dodać że v-max jak dla mnie jest dobry bo wynosi 85 km/h..

Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 10:36 przez dudek1015, łącznie zmieniany 3 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
105 czy 107 mm ? sprzęgło sprubuj dać stare sprzęgło . ja miałem podobnie i pomogło.

9

Tytuł:
**

Pojazd:
Więc tak panowie dzisiaj wymieniłem się z kolegą wydechami dałem mój metrakit hand made za tecingas czy jakos tak sie pisze;p i na jego wydechu móła nie ma elegancie ma przyśpieszenie ... Tylko kolega mówił że mój skuter strasznie wyje na starcie mi mówił żeby dać cięższe rolki to tych pomarańczowych sprężynek s6... Albo podkręcić sprężynki na sprzęgle i wtedy nie brak dawac rolek.. Czy to prawda? czy to coś zmieni?

Tytuł:
**

Pojazd:
dudek1015, Nie potrzebnie wymieniłeś, w sumie to zależy jeszcze jaki tecnigas. Skoro wyje na starcie to raczej nie rolki, wg mnie sprężyna centralna twardsza.

runner-2k7-malossi-itech-70cc-regulator-cisnienia-polini-t292703-80.html -> 70cc na wtrysku :D

https://www.facebook.com/pages/Scooters ... 7343226159 - Lajkujemy FP naszej ekipy! ScootersMmz ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
Spróbuj wsadzić te spreżynki co miałeś ze sprzegłem (niebieskie ) i je naciagnąć do końca , jeśli dalej bedzie wył a nie jechał wsadz cieższe rolki , jesli nie masz tesowych mozesz miesz je poto by zobaczyc czy lepiej czy gożej .
Ps. Wsadz 3 rolki ciezsze powiedzmy ze po prawej a te lzejsze po lewej zeby równo ciagneło

Tytuł:
*

Pojazd:
a i wiedz ze jak masz podkładke dystansowa to musisz wsadzić sieższe rolki zeby wariator wypchało i złapał pasek, spróbuj bedze podkładki na tuleji

Tytuł:
**

Pojazd:
DaniuMMz a ta co teraz mam nie wystarcza? ... Dobromir mozesz troche jaśniej pisać bo tak napisałeś że nie wiem czy to podkładkę dystansująca mam wyciągnąć czy jeszcze inna wstawić... Jutro do kumpla pojade i zobacze może dam troszkę cięższe rolki

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]