Dzisiaj jest 20 lut 2025, 21:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siemka ! Chce wam opisać mój problem w tym chińczyku ... a mianowicie. Przed rozpoczęciem sezonu zaprowadziłem go do mechanika żeby pousuwał różnego rodzaju usterki no i... Przez pewien okres nie miałem z nim problemów a tu ostatnio zaczą mi przerywać ,że np jade sobie nim jakieś 70 km/h (seria tylko blokady zdjęte) to później coś mu odbija i zaczyna tracić moc aż nagle jedzie 20 km/h i żeby w ogóle jechał to trzeba ruszać impulsywnie manetką i nie można jej trzymać tylko w jednej pozycji ;/

Dzisiaj miałem taka przygode ... Pojechałem do miejscowości która znajduje się od mojego miejsca zamieszkania z jakieś 11km no i w tamta strone było bardzo dobrze jade szybko na dziurach jak zwolnie i dodam gzu nie przerywa... Ale z powrotem było tak że już jak go odpaliłem z pod sklepu i dodałem gazu to czułem jak już by miał mniej siły no i ... echałem jakieś 4 km tylko 60km/h i nie miał tej mocy co wcześniej a później mi w ogóle zaczą przerywać;/ i stał mi prawie a żeby nie zgasł musiałem ruszać dużo manetką. Po pewnym czasie jednak coś ustało i dało się jechać ale przejechałem trochę no i znów to samo ;/ całą drogę się z tym męczyłem....

Teraz jak go odpaliłem to prawie że sam zgasł;/ i trzeba było ruszać manetką...

PROSZĘ WAS poradźcie co sprawidzić albo zrobić samemu żeby chodził z góry dziękuje za pomoc :)

i sorki że tak długo ale chciałem opisać sytuacje jak najlepiej

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najpierw sprawdź kompresję cylindra , przede wszystkim jak Ci faluje to musisz zobaczyć czy nigdzie nie łapie lewego powietrza . Przeczyść gaźnik , ewentualnie zobacz świecę .

"Lewy pas , gaz i płynę "

Tytuł:
*

Pojazd:
A jak sprawdzić kompresje cylindra? a także czy nie łapie lewego powietrza? prosiłbym o opis

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Żeby sprawdzić kompresje musisz mieć manometr i wtedy wykręcasz świecę a w jej miejsce wtykasz manometr, druga osoba daje full manetę i chwilę kręci rozrusznikiem, i po chwili masz pomiar ;)
Mam taki sam skuter i on jak się nic nie rusza to działa :D Zapewne mechanik coś przeoczył i teraz robi takie rzeczy. Całkiem nie dawno miałem to samo skuter jechał max 40 pod górę strzelał z wydechu nawet ogniem, a z góry jechał normalnie, też nie dało się manetki trzymać w jednym miejscu. Ja wyczyściłem ponownie gaźnik, bo wcześniej już to robiłem, przedmuchałem cały układ paliwowy oraz wężyk, którym idzie olej, odkręciłem też ssanie i tam też nadmuchałem, lekka regulacja i wszystko działa jak powinno :) Teraz jedzie jak zawsze, ostanio nawet apka sr nie dała mu rady :D Możesz też zalukać co tam u świecy.
Reasumując, wyczyść gaźnik (jak masz pompke to nadmuchaj do każdej dyszy i do każdego wężyka, wyreguluj, skręć spowrotem, sprawdź czy iskra jest dobra ewentualnie.
A jak sprawdzić czy łapie lewego powietrza ?? Po prostu sprawdź czy wszystko jest mocno skręcone inaczej mówiąc szczelne ;)
POZDRO

ostry-jezdziec pisze:
Doni a nie zastanawiales sie zeby poprostu strzelic przy niej z tlumika?odrazu by zwróciła uwage na ciebie.Wtedy byś pokazal co umiesz i była w szoku.I wtedy jest twoja

F*ck yeeahh !

Tytuł:
*

Pojazd:
dzięki za info :) ostatnio mechanik mówił że był syf i on to wszystko czyścił i że dlatego teraz lepiej chodzi itp... jutro się tym zajme rozpołowię go i zobacze co w trawie piszczy :D

ten skuter nie jest najgorszy gdyby nie przytykał mi się ciiągle albo coś to byłby lepszy niż niektóre roxy albo coś :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
cr9aru pisze:
ten skuter nie jest najgorszy gdyby nie przytykał mi się ciiągle albo coś to byłby lepszy niż niektóre roxy albo coś :D

dokładnie...
Jeżdżę bylegdzie z kumplami to jak postawie go obok apki i innych to każdy luka na mojego bo ma po prostu ładną linię :D Osiągów może nie ma, ale za to nie kosztuje tyle co yamaha, ale dobrze się jeździ, ma swoje wady, czasami denerwuje, ale wady są zazwyczaj osprzętu najczęściej gaźnika, silnik jest brzytwa :D Ja na swoim mam 8k km i kompresje 10 bar :D A z gaźnikiem średnio co 2k km trzeba zrobić tzn. wyczyścić itp. tak to wszystko śmiga i hula :D
Napisz tam czy działa jak ogarniesz ;)

ostry-jezdziec pisze:
Doni a nie zastanawiales sie zeby poprostu strzelic przy niej z tlumika?odrazu by zwróciła uwage na ciebie.Wtedy byś pokazal co umiesz i była w szoku.I wtedy jest twoja

F*ck yeeahh !

Tytuł:
*

Pojazd:
No na pisze :) jutro bede ogarniał wszystko :D
Dzisiaj jak do szkoły jechałem to ledwo go prosiłem zeby 60 jechał... A ze szkoły to jak burza 70 km/h nawet 75 czasami tylko pod górke moc tracił...
Na odcinku krótkim strasznie jak depnołem łapał 70 ...

Ale i tak musze ogarnąć ... żęby kiedyś w drodze nie było loteri że jak będe jechał 70 i sfolguje to bede mógł tylko 40 jechać

Dzisiaj przyszedł mi też do niego sportowy wario polini dziewieciorolkowy :D zobaczymy czy da coś do osiągów :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak już mówiłem to dobra maszyna, wystarczy dbać szczególnie o gaźnik :D i można brać pod górę gilerki :D :D

Polini SS zapewne :D Dołóż do niego jakiś wydeszek i na prostej powinien spokojnie licznik zamykać :D

ostry-jezdziec pisze:

F*ck yeeahh !

Tytuł:
*

Pojazd:
powinien ... i tak zamyka od czasu do czasu... kupiłem ten wario ... a okazało się na mojego pecha ze to na 13mm i nie pasował;/ musze oddac go i kupic malossi albo hebo ng

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój jakoś na prostym 75 i więcej nie chce :P tyle że full seria :P
właśnie tak potem lukałem po necie i polini SS nie ma chyba na nasz wał, bo mamy 16mm a to jest na 13 czyli aerox itp.

Tec R-type podobno nie jest zły, a cena dość dobra, gdybym nie miał zmielonych frezów na wale to bym go już pewnie dawno miał :D

ostry-jezdziec pisze:

F*ck yeeahh !

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]