Witam!
Posiadam silnik od piaggio tph 2007 rok, kupiłem go bez napędu i co się okazało miał zmienianą pokrywę przełożeń na jakąś od starszego silnika ponieważ nie miała łożyska wchodzącego do pokrywy przekładni:) Gdy zakładałem korektor ze sprzęgłem to tarło o pokrywę, a gdy założyłem dzwon i skręciłem to nie dało się założyć pokrywy przekładni i korektor się nie kręcił, postanowiłem kupić inną pokrywkę z wałkiem, przed wczoraj przyszła mi pokrywa, założyłem no i wszystko idealnie, ładnie się wszystko skręca, nic nie trze wszystko idealnie, tyle tylko, że wałek sprzęgła posiada zębatkę od wewnątrz przełożeń która nie dotyka do przełożeń i wgl nie kreci mi się koło gdy ją zakładam, natomiast stary wałek normalnie pasuje elegancko, kurde nie wiem już co robić, chce zrobić skuter jak najszybciej, a nie mogę przez te przełożenia.
Tu macie fotkę owych wałków (ten pierszy wałek od góry to stary wałek) zobaczcie, ta zębatka jest dalej niż przy tym nowym!
http://s1.pokazywarka.pl/i/1097578/7692 ... 2872dd.jpg
Ludzie powiedzcie mi co mam kupić bo już nie mam pomysłu! Czy mam kupić jakiś inny wałek czy przełożenia, nie wiem:( Czekam na pomoc!