Dzisiaj jest 02 sie 2025, 17:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jestem ciekaw ile placicie za przeglady gwarancyjne ( obowiazkowe ) i jakiej marki macie sprzet podajcie prosze , interesuje mnie tez po jakim przebiegu musicie w danej marce robic przeglady ? W Benelli to jest kpina , polski importer nakazuje co 1500 km robic przeglad ktory przecietnie kosztuje 170 zł , jedynie pierwszy przeglad jest po 300 km i wymieniaja tylko olej w przekladni ..za ta sama kwote :) Kpina , jak ktos duzzo jezdzi jak ja to co 2 miesiace musi do serwisu . w orginalnej ksiazce serwisowej na Wlochy ,Niemcy i inne kraje europy Zachodniej serwisowe interwale sa co 3500 km . Co mi po 24 miesiacach gwarancji jak w Polsce jak gwarancja jest tylko do 6000 km ,to robie w jeden sezon. Czy wg. Was warto placic te 170 zł co 1500 km czy odpuscic i zaryzykowac czy te skuterki sa tak awaryjne ze nie wato ryzykowac ,czy raczej sie nei psuja przez pierwsze 10 tys km ?

Wojtek/Kraków

Ostatnio zmieniony 27 maja 2012, 8:20 przez MAXX, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR
Wg mnie nie warto.
Coś mi się nie widzi żeby na tych przeglądach patrzyli w każdy zakamarek skuterka czy coś złego czasami się z nim nie dzieje.
Ja bym odpuścił i płacił tylko te 50 zł co parę lat , a prace przy skuterku takim jak benelka bardzo trudne i wymagające mechanika nie są.

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
wg mnie nie opyla sie płacic lepiej samemu go kontrolowac a jak skonczy sie gwarancja i sie rozwali? to samemu juz mniejwiecej bedziesz cos wiedziec

Coliber Swap Mina LINK

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
W Kymco jest tak samo więc z tego zrezygnowalem i sam raz na jakiś czas czyszcze gaźnik reguluje ponownie gaźnik itp

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=259048
Kymco Agility RS Naked 2T 70ccm

hubert514-Sprzedawca godny polecenia.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja mam kymco, i w serwisie, to oni nic nie robią, kiedyś dolali mi tylko olej, a po 100km jak wylałe, to był czarny, jak po 5000, rób sam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Fiat Stilo 3D, Corolla E12 D4D
ja sie w poniedziałek na przegląd po roczny wybieram, bo jak sprzedajesz z gwarancją to w oczach kupującego jest to lepszy pojazd :D, ale na tym serwisie to mam takiego skurw**** że ostatnio prawie mu w zęby dałem, powiedział że mam więcej niz wymagane 4000km (mam 3400) bo odłączyłem licznik, a jak dysze kupowałem do aprilli a nie do cpi to wciskał mi że do tego skutera własnie, i specjalnie zmieniłem na oryginalną żeby na serwis przyjechac, kawał skurwy*yna...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]