Dzisiaj jest 05 kwie 2025, 3:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam mam Cpi Popcorn z 2002 roku . I mam może takie glupie pytanie ale dlamnie ważne . Więc jak sprawdzić czy hamulce dobrze hamuja . Można zawsze się gdzieś rozpędzić i zobaczyć ale to troche jak dla mnie ryzykowne bo jak nie zadziałaja poprawie jak powinny to dupa .. I drugie moje pytanie nie dawno odkręciłem klosz tylniej lampy i nie szczęślwie zgubiłem śrubki i nie mogę go spowortem przykręcić . Co radzicie czym zastąpić te śrubki ?? żeby pasowały . Pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
krótkie wkręty , najlepiej jakieś czarne albo jak będą pasowały z malucha takie z główkami przezroczystymi :]

Peugeot 406 :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Wkręty właśnie nie bo mają za dużą główkę i nie wkrecaja się do srodka jak powinny... CZekam na inne propozycje

Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 23:25 przez Danon, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Szukaj śrubek z jakichś samochodzików, autek na sterowanie, zabawek itd.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*

Pojazd:
ToX pisze:
Szukaj śrubek z jakichś samochodzików, autek na sterowanie, zabawek itd.
łatwo ci mówić Tox ja już od dawna nie bawię się takim czymś i dlatego mam skuter . A żadnych małych kuzynów nie mam , zostaje tylko synek mojego brata ale troche 400km to za dużo żeby się po fatygować a po za tym nie będę psuł dziecku zabawki bo będe złym wujkiem :D A co z tymi hamulcami ??

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z tymi hamulcami to moim zdaniem głupie pytanie... Przecież chyba wiesz jak hamulec działa, jak go zaciśniesz to skuter ma stać a nie jechać. Zaciśnij hamulec, jeśli jesteś w stanie na zaciśniętym hamulcu przepchać skuter to znaczy że hamulce źle działają, proste. Jeśli to przedni hamulec nie hamuje no to do wymiany klocki i płyn, w najgorszym wypadku tarcza. Jeśli to tył nie hamuje to spróbuj podciągnąć linkę hamulca na tylnym kole. Jak to nic nie da, to albo szczęki hamulca są do wymiany albo musisz kupić nowe koło bo bęben jest wytarty.

PS. Nie rzucaj się tak o te zabawki, to był tylko pomysł, spokojnie nie powiedziałem przecież że ty się tym bawisz. Poszukaj sklepu ze śrubkami, jakiegoś metalowca itp. sam możesz chyba trochę poszukać na ten temat czy chcesz na tacy wszystko?

PS2. Tak na przyszłość to bez sensu jest cytowanie wypowiedzi pod którą to ty odpisujesz.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Ostatnio zmieniony 25 lip 2009, 13:34 przez ToX, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Aha no dzięki Tox . Problem z hamulcami częściowo rozwiązany ( przedni hamulec był zapowietrzony) a tylniego to nie ruszam bo już nie wiem jak :) . A co do tego "rzucania" to sorry . Hymm... muwisz żeby pochodzić po sklepach z kloszem więc jest to bardzo dobry pomysł tylko że troche na to czas brakuje ..

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]