Dzisiaj jest 06 kwie 2025, 14:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam wszystkich użytkowników,
mam taki problem ze swoim skuterem, kupiłem ok. 2 tyg. temu skuter, Keeway Hurricane, ma 350 km przebiegu. Dzisiaj byłem na 1 przeglądzie. Powiedziałem w serwisie, żeby wyregulowali mi tez gaznik bo skuter jak odpalałem to słabł i po chwili gasnął, po prostu nie trzymał obrotów. Mechanik regulował go i już było wszystko ok, miałem odjeżdżać no i znów to samo. Podjechałem do niego znowu to odkrecił filtr powietrza, wykrecił jakaś śrubke z gaźnika i wyjął go troche, zdjął z niego nakrywke i wyjał z niego jakaś krotka igielke (nie wiem za bardzo co to, nie znam się jeszcze). Chyba wykrzywił ją troche albo wyprostował, znaczy przycisnal ją do jakiegos metalu w skuterze, wygladalo tak jakby wlasnie to robil. Powiedział ze zwiekszyl poziom paliwa jaki ma byc w gazniku. Juz nie ruszał srubki od obrotow. Wszystko zlozyl i skuter odpalał elegancko, za pierwszym razem, bez gazu, nie gasł. No wiec wszytko bylo ok. Ale jak wrocilem i jak odpalam skuter jak stoi kolami na ziemi to mi sam jedzie powoli, jak odpalam z nozek to tylne kolo mocno sie kreci i skuter wpada w wysokie obroty, tak jakbym dodawal gazu. Jakbym go zdjal z nozek to by mi "zarwał" ostro do przodu. Nawet jak jade to gdy puszczam gaz to czuje ze jakbym go do konca nie puscil. I jeszcze jak chcialem skrecic i czekalem na skrzyzowaniu to skuter mi zgasl. Probowalem odpalic ze startera i z kopniaka, bez rezultatu, rozrusznik pracowal ale skuter nie chcial zapalic. Dopiero po kilku minutach udalo mi sie odpalic i dojechac do domu. Skuter dobrze przyspiesza, nawet chodzi lepiej niz przed przegladem no ale tak dziwnie ze sam jedzie powoli i wpada w takie wysokie obroty jak odpalam go. Nie wiem czy tak ma byc, chyba nie. Moge sam jakos naprawic ten problem,moze sam przejdzie ? Czy mam jutro jechac do serwisu zeby mi to zrobili ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: 147 JTDm
Mi to wygląda na za wysokie obroty. Jak zgasł to nie mogłeś go odpalić bo pewnie dostaje za dużo benzyny i go zalewa.

Ostatnio zmieniony 27 lip 2009, 19:25 przez gvt, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
moge to jakos samemu zrobic zeby bylo dobrze ? czy lepiej jechac do mechanika ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: 147 JTDm
Za dawkę benzyny odpowiada iglica i dysza. Obroty możesz zmniejszyć sam. Jest w gaźniku taka śrubka (nie wiem jaki masz gaźnik i nie za bardzo wiem gdzie ona jest). Poczytaj gdzieś.

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
Problem czy masz pojecie o regulacji :?:
namiocik233 pisze:
kupiłem ok. 2 tyg. temu
Teoretycznie możesz pojechać do nich,ale potraktują Ciebie jak natręta i jak nawet podregulują ,to na odpiernicz.Najlepiej jak nie znasz się na tym poproś kogoś kto ma pojecie.Jakby jeszcze wytłumaczył o co w tym chodzi i pokazał co i jak.W końcu jak coś zaszwankuje na drodze nikt Tobie nie pomoże,a trochę wiedzy przyda się.

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
poprostu za wysokie obroty odkręc sam śrubke od obrotów

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/CPI/Oliver,50/58492

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ok, ja sam bym pokrecil ale sie narazie boje ze cos zepsuje :P to z ojcem bedziemy probowali, na innym forum mi powiedzieli ze zgasl mi dlatego ze go wlasnie zalewa od duzej ilosci benzyny w gazniku ale mogl tez facet dac za duza dawke powietrza i to juz gorzej bo jezdzac bede psul cylek ale w ogole nie powinien mi zgasnac na zakrecie i to juz chyba nie wina obrotow

Mój hRR na PJ ;)
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Kee ... e_50/77775

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
zmniejsz ilość paliwa , taka śrubka malutka widać ją , od wolnych obrotów jest taka wystająca , koło wężyka oleju , takiego wąskiego :) powodzenia :) próbuj aż dojdziesz do perfekcji ;d

Peugeot 406 :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wiec tak, dzisiaj odpalilem skuter i znowu byly wysokie obroty i kolo sie ostro krecilo, zmniejszylismy je z ojcem i bylo juz ok, przejechalem sie okolo 5 km i 3 razy mi skuter zgasl po drodze... Za 3 razem musialem go doprowadzac do domu bo nie dalem rady juz odpalic... Probowalismy pokrecic jeszcze srubka ale nic to nie dalo. Ale udalo nam sie wreszcie odpalic no ale i tak by znow zgasl pewnie jakbym pojezdzil. Ale ojciec zauwazyl ze wezyk co plynie w nim paliwo jest zgiety w pol... Wyprostowalem go, pewnie jak mechanik wyjmowal ten gaznik to musial go zgiac jakos... Najprawdopodobniej to byla przyczyna tego gasniecia, przejechalem jeszcze raz ta sama trase i wszystko bylo piekniusio :) Ale jak bedzie znow gasl to pojade do serwisu zeby mi to zrobili. W ogole dzieki za pomoc :D

Tytuł:

Pojazd:
to moze byc tez wina linki u mnie tak bylo naderwala sie i to samo bylo

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]