Dzisiaj jest 26 sie 2025, 7:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam mam problem z odpowietrzeniem (tak wiem jak sie to robi)
jezdzilem i skonczyly mi sie klocki i tloczek tarl juz o tarcze i pewnego razu skonczyl sie wgl hamulec spojrzalem ze az tloczek byl zdarty..
to postanowilem zamowic zacisk brembo z klockami..
zamontowalem to leje plyn wkladam wezyk na odpowietrznik odreckam go i pompuje az zleca bomble zleci ich ok 9-10 i potem powoli bardzo schodzi plyn a bomble juz sie nie robia czyli jakby powietrze juz zlecialo.. ale zacisk sie nie sciska nic (hamulec nie robi sie twardszy)
i z pod zbiorniczka plynu gdzie jest ta pompka jego , przy tej gumce jest cale od oleju jakby byl nie szczelny , ale mimo to juz wczesniej na moim starym zacisku zanim sie uszkodzil udalo sie odpowietrzyc.. a na tym nie idzie.. płyn schodzi bardzo bardzo powoli jakby slabe cisnienie dawala ta pompka jego i hamulec nie twardnieje...
czego to moze byc wina? prosze o pomoc !

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Więc parę pytań.

1. Jak udało ci się zetrzeć klocek wraz z mocowaniem(metal)? Dźwięk tarcia i skuteczność jest zauważalna niesamowicie.
2. Wymieniałeś cały płyn? Jeżeli nie to czy znasz rodzaj poprzedniego?
3. Czy po otwarciu zbiorniczka płynu, jego stan był wystarczający do zakrycia otworów pompki, przy pochyleniu?

Wykonuję polerkę Gaźników (w środku i na zewnątrz), klamek hamulców, ogółem wszystkich drobnych metalowych/aluminiowych elementów skuterów. Wycinam dowolne wzory w plastiku i metalu.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. nie bylo zadnego dzwieku bo 1 klocka wgl nie bylo... i hamowal 1 az tloczek sie skurszyl.. ale mniejsza z tym..
2. znam rodzaj poprzedniego bo go sam odpowietrzlaem poprzednio tez..
3. tak jak odkrecilem to bylo jeszze troche plynu..
ja mysle ze to moze ta pompka ? skoro tam ejst od plynu jak wciskam.. ta gumeczka taka co idzie od raczki do tej pompki.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ad.1 Dobre
Ad.2 Obydwa są z rodzaju dot-3,4 lub 5.1?
Ad.3 Jeszcze trochę? Czyli ile?

Bo jeżeli odpowietrzyłeś tylko zacisk i końcówkę wężyka, być może przy pochyleniu gdy "skończyły" Ci się klocki, przy pochyleniu pompka nie zaciągała płynu i jest zapowietrzona także górny odcinek przewodu. Na całkowity zacisk tłoczków, potrzebna jest maksymalna ilość płynu w zbiorniczku. Więc jeżeli zapowietrzony jest którykolwiek z odcinków przewodu = niesprawne hamulce. Polecam wymianę całego płynu.

W ostateczności pompka.

Wykonuję polerkę Gaźników (w środku i na zewnątrz), klamek hamulców, ogółem wszystkich drobnych metalowych/aluminiowych elementów skuterów. Wycinam dowolne wzory w plastiku i metalu.

Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 10:38 przez haddi, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
problemem jest to ze nie trafiles otworem sróby do otworu przewodu albo 2 powór masz takie gumki przy pompce tak gdzie klamka i one mogły juz ze strosci zparciec i poprostu nie trzymaja tak jak powinny

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]