Dzisiaj jest 15 lis 2024, 4:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: MB SLK350
Na początku chciałbym się przywitać, jestem Tomek i stałem się niedawno posiadaczem speedfighta2 AC.
Kiedy mój speedfight osiąga prędkość ok 60km/h coś zaczyna świstać, ale jeśli puszczę manetkę od razu przestaje.
Wyczytałem że to mogą być łożyska, i tutaj moje pytanie numer 1 brzmi: ile może wynieść koszt tych łożysk, jeśli chciałbym wymienić je wszystkie na nowe dość dobrej jakość?
Następne moje pytania dotyczą wydechu tuningowego, rozważam wymianę seryjnego wydechu na leo vince ZX (na 99% będzie to jedyna część tuningowa w nim) lecz z tego co zauważyłem na allegro i forach to ten wydech lubi mieć wgniecenia z powodu kolidowania ze stopką centralną więc pytanie nr2 brzmi czy te wgniecenie odbijają się jakoś na osiągach, znacząco bądź nie znacząco? Pytanie nr3 dotyczy natomiast przyrostu osiągów po zamontowaniu tego wydechu do całkowitej serii AC, obecnie wyciąga mi ok 70km/h licznikowe przy średnim przyspieszeniu, więc o ile mogę spodziewać się że zwiększy mi się v-max? Na testach tego wydechu bazą był SF2 LC i przyrost był konkretny :) szczególnie proszę o wypowiedź osoby które osobiście miały podobną sytuację, tj. seria AC i leo vince ZX.
Kolejne zagadnienie jakie chcę poruszyć dotyczy przełożeń, jak wiadomo cieczowce mają dłuższe przełożenia, ale ciężko je znaleźć na allegro, poza tym ich stan może być wątpliwy, wtedy zostają do wyboru Stage6 za 300zł. I tutaj chciałbym się dowiedzieć czy te dłuższe przełożenia wpływają jakoś na pogorszenie żywotnosći silnika i czy bardzo pogarszają przyspieszenie.
Ostania rzecz która mnie ciekawi to czy istnieje jakiś sportowy wiatrak do silników Peugeot, taki jak do minarelli lub chińczyków 4t który by polepszał chłodzenie, ponieważ nigdzie nie mogę takowego znaleźć. Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podłączam się do pytań. :) Odpowiedzi na pewno mi się przydadzą.

Look for my speed ;)
Speedfight2 by Zając
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1811199#1811199

SPRZEDAM : http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... 39#2044488

Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
tomczi pisze:
Kiedy mój speedfight osiąga prędkość ok 60km/h coś zaczyna świstać, ale jeśli puszczę manetkę od razu przestaje.
Wyczytałem że to mogą być łożyska, i tutaj moje pytanie numer 1 brzmi: ile może wynieść koszt tych łożysk, jeśli chciałbym wymienić je wszystkie na nowe dość dobrej jakość?

Stawiałbym że około 70zł. Tak to są łożyska. Też muszę wymienić... :P

tomczi pisze:
Następne moje pytania dotyczą wydechu tuningowego, rozważam wymianę seryjnego wydechu na leo vince ZX (na 99% będzie to jedyna część tuningowa w nim) lecz z tego co zauważyłem na allegro i forach to ten wydech lubi mieć wgniecenia z powodu kolidowania ze stopką centralną więc pytanie nr2 brzmi czy te wgniecenie odbijają się jakoś na osiągach, znacząco bądź nie znacząco?

A co to za problem zdjąć stopkę ?

tomczi pisze:
Pytanie nr3 dotyczy natomiast przyrostu osiągów po zamontowaniu tego wydechu do całkowitej serii AC, obecnie wyciąga mi ok 70km/h licznikowe przy średnim przyspieszeniu, więc o ile mogę spodziewać się że zwiększy mi się v-max? Na testach tego wydechu bazą był SF2 LC i przyrost był konkretny :) szczególnie proszę o wypowiedź osoby które osobiście miały podobną sytuację, tj. seria AC i leo vince ZX.

Myślę, że ok. 80 :)

tomczi pisze:
Kolejne zagadnienie jakie chcę poruszyć dotyczy przełożeń, jak wiadomo cieczowce mają dłuższe przełożenia, ale ciężko je znaleźć na allegro, poza tym ich stan może być wątpliwy, wtedy zostają do wyboru Stage6 za 300zł. I tutaj chciałbym się dowiedzieć czy te dłuższe przełożenia wpływają jakoś na pogorszenie żywotnosći silnika i czy bardzo pogarszają przyspieszenie.

Nie pogarszają tak mocno :) Żywotność? 1000 innych czynników na to też się składa. Będziesz szanował - będziesz jeździł.

tomczi pisze:
Ostania rzecz która mnie ciekawi to czy istnieje jakiś sportowy wiatrak do silników Peugeot, taki jak do minarelli lub chińczyków 4t który by polepszał chłodzenie, ponieważ nigdzie nie mogę takowego znaleźć. Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi :)

Tu juz nie znam odp . :)

Look for my speed ;)
Speedfight2 by Zając

Tytuł:
*

Dzięki za odpowiedź dobry człowieku :), mam nadzieję że znajdą się też inni którzy wyrażą swoje zdanie :)
A odnośnie stopki to powiem że dla mnie byłby to problem ponieważ a)szkoda mi kasy na opcjonalną stopkę boczną, b)potrzebuje stopki centralnej ze względu na to gdzie parkuje skuter oraz na to że "ktoś życzliwy" mógłby mi go zwyczajnie wywrócić, (wiem, jak ktoś chce wywrócić to zrobi to również bez problemu na centralnej)

Speedfight 2 AC @ DR EVO 70, Dellorto 17.5, Polini Speed Control, Giannelli Reverse, Gearbox LC

VW Golf mk.IV german style @ TDI AGR wtryski 216-chip na 142km 320nm, wzmak Toxic 1000W, tuba Raveland 250W, Alpine IVA-D105R, AEZ Excite Black 17'

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak się kiedyś namyślisz na boczną to się przekonasz, że to dobra decyzja;) Skuter prezentuje się o niebo lepiej.;) A co do życzliwych osób to mam nadzieję, że aż tak "miłych" osób nie masz w otoczeniu :)

Look for my speed ;)
Speedfight2 by Zając

Tytuł:
*

Miło by było jakby ktoś jeszcze się wypowiedział :)

Speedfight 2 AC @ DR EVO 70, Dellorto 17.5, Polini Speed Control, Giannelli Reverse, Gearbox LC

VW Golf mk.IV german style @ TDI AGR wtryski 216-chip na 142km 320nm, wzmak Toxic 1000W, tuba Raveland 250W, Alpine IVA-D105R, AEZ Excite Black 17'

Tytuł:
*

Pojazd:
w celu polepszenia chłodzenia ja zamontowałem chwytak w swoim skuterze http://allegro.pl/chwytak-powietrza-str ... 83358.html wyciąłem dziure w starym na odpowiednią średnicę i przykleiłem poxipolem efekt czuć od razu zawsze po ok 15km skuter przegrzewał sie brakowało mocy a teraz czy zimno czy gorąco idzie jak burza

Tytuł:
*

Pojazd:
1ja płaciłem 90 zł za łożyska
2zdejmij stopke i po problemie
3uważam że przy dobrej regulacji 85-90
4zgadzam sie z kolegom bartekzajac18
5 powinno coś takiego być

Mówię poprawną polszczyzną i lubię zapierda.... Malina [*]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]