Dzisiaj jest 23 kwie 2025, 3:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moje pytanie kieruję szczególnie do użytkowników, którzy mają już stuningowane kymco new dink. Interesuje mnie setup pod cylinder 90 cm. Poprzedni temat umieściłem w złym dziale, mea culpa.

Jakie rolki proponujecie założyć do wariatora malossi w kymco new dink 4t, aby maksymalnie zyskać na prędkości i nieco na przyspieszeniu ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Nigdy się w tym nie dłubałem [new dink]. Cylinder 90ccm ma troche mocy, więc w miare dobra centralna sprężyna musi być [nie wiem jak to z ich ustawieniem] i rolki pewnie ok 5.5-7g jak na v-max, tak aby zarazem silnik wkręcił Ci się bardzo wysoko w obroty i nie schodził z nich do konca to pasek znajdzie się w maksymalnym położeniu :) Ja w agility rs na cylindrze 85ccm mam rolki 6.5g i sprężyne zwykłą, ale muszę sprężynę zmienić na mocniejszą jakąś [+20%?] i rolki 6.5-7g nie wiem jeszcze.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Założyłem wariator malossi z rolkami, które były w komplecie 7 gram oraz sprężynę centralną białą. Nie zauważyłem znaczącej poprawy, może nieco lepiej przyśpiesza, ale nie rozpędza się do takiej prędkości jak wcześniej, a z górki maksymalnie jedzie 75 km/h, tyle samo co wczesniej.

Jakie rolki proponujecie wstawić do tego wariatora, aby poprawić osiągi ?

Czy taki v max to wina rolek, czy może przełożeń na kole ?

Tytuł:
*

Pojazd:
Hmmm, jak dla mnie zabawa rolki/przełożenia musi wyglądać tak, rolki do wariatora dajesz jak najmniejsze ale tak aby podczas jazdy [Z ODBLOKOWANYM MODUŁEM] silnik wkręcał się tak wysoko w obroty aby pasek dochodził do końca, następnie jak chcesz to przełożenie jakieś typu 17%, i sprężyne centralną mocniejszą niż biała : ). Tak by chyba chodził najlepiej, przynajmniej takie są moje plany wymiany do mojej agility :)

Ciężko mi powiedzieć jakie rolki będą do twojego pasowały bo niestety dink to dosyć ciężki skuter [50kg więcej jak mój]. Spróbuj rolek do tego swojego wariatorka typu: 5.5, 6, 6.5. Testowe rolki załóż : ] (ważne by silnik osiągał tę samą prędkość ale na wyższych obrotach, da Ci to przyspieszenie, które później zamienisz na v-max za pomocą przełożeń) :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]