Dzisiaj jest 28 lut 2025, 19:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany

Pojazd:
Sprzęgło się napewno nie ślizga drugi dzwon okładziny grube przetarłem papierkiem ściernym i nadal gdy daje gaz on nie kopie.
Wymieniłem ten pasek polini z kevlarem na mój stary orginalny (szerokość prawie 18mm) i z początku nie w ogóle niechciał jechać tylko wył ale jakoś się to troszeczke poprawiło v-max na rolkach 5,3to 85km przy obrotach prawie 11tys (nak mocno wył że założyłem rolki 7,2 start się poprawił i v-max 85-87km przy 10tys obrotów ale przy przyspieszaniu mocno wyje i z miejsca nie kopie. Na tem kevlarowym pasku na rolkach 7,2 v-max był coś koło 92km miał wtedy obroty 8,2tys na 5,3 też coś koło 90 i miał 9tys obrtów..
Czy na tym zwykłym pasku się to wszystko poprawi czy trzeba jeszcze coś zrobić?dodam że wariator jest bardzo ślizgi i mi się wydaje że to dlatego ale z drugiej strony on zawsze jest śliski, a i sprężynę centralną zakładałem drugą i to samo.Czy to samo się musi uformować?
- czy to obojętnie którą stroną założe pasek czy ma to jakeś znaczenie?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
MOże napisze bardziej zrozumiale
Miałem pasek polini z kevlarem i on jest za bardzo twardy i się ślizgał (zrobiłem na nim około 500-700km) i teraz założyłem muj stary pasek orginalnu który miałem przed tem (przejechałewm na nim 7500km) gdy go założyłem też się ślizga ale start delikatnie się poprawił i pod górkę moge podjechać we dwie osoby tylko przy przyspieszaniu mocno wyje .
Czy to z czasem się ustabilizuje? czy musze kupić nówke pasek ?
czy to jest jakaś różnica którą stroną założe pasek?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak pojeździłeś nim trochę to sprawdź czy sprzęgło nie jest znowu przypalone. Zobacz może na twardszej sprężynie dociskowej

looknij jedynego takiego gas gas-a---> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89043

Sprzedam skuter pilne!!!

http://otomoto.pl/piaggio-typhoon-okazj ... 88687.html

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
a mam pytanie jeżeli teraz jeszcze będę jeździł na pasku polini z kevlarem a później zmienię na dayco to ten dayco się nie będzie później ślizgał?
- mam kolejny provlem z zamkiem od siedzenia nie chce się zamknąć czyki nie chce się zatrzasnąć (pstryknąć ) czego to może być wina?
-czy kupi pasek dayco w takim zwykłym motorowerowym sklepie?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak zmienisz to nie powinien się ślizgać tylko nie wiem po co chcesz zmieniać na tym kevlarowym powinien dobrze iść tylko musisz dać jakąś twardszą sprężyne dociskową. a co do tego wycia w przyspieszeniu to może masz za lekkie rolki lub po prostu sprzęgło się skończyło i ono się ślizga a nie pasek . W moim skuterze też już mi się sprzęgło ślizgało jakiś wielkich ubytków w okładzinach nie było :wink:

looknij jedynego takiego gas gas-a---> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89043

Sprzedam skuter pilne!!!

http://otomoto.pl/piaggio-typhoon-okazj ... 88687.html

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
sprzęgło mam w bd stanie ostatnio przetarlem okładziny papierkiem ściernym i założyłem nowy dzwon pasek kevlarowy zmieniam bo on bardzo niszczy waeiator ponieważ jest za twardy do seryjnego wariatora.Rolki mam 7.2g orginalne a jakby był wąski paasek to mógłby wtedy wyć przy przyspieszaniu?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]