Dzisiaj jest 11 sie 2025, 20:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam!

mam problem z gaźnikiem -ssaniem w mojej apce a mianowicie zauważyłem kiedyś że odkrecił mi sie lekko gazior na krućcu no to dokręciłem na drugi dzień odpalam apke i odpaliła ładnie ale ja jej gaz a ja tak zacina jakby na ssaniu chodziła i ja by tak bardzo zalewało(wczesniej działo sie tak ale na wyższych obrotach i tylko przez chwile) a teraz od samego dolu tak zacina nie ważne czy rozgrzana czy nie, więc postanowiłem rozebrać gaźnik sprawdziłem ssanie na krótko i działało na wszelki wypadek wszystko przedmuchałem złożyłem i było ok wszystko jak powinno być ale po 3 dniach to samo więc powtórzyłem czynność i znów przeszło do wczoraj bo wczoraj znowu to się stało. Ale już nie rozkrecałem tylko napisałem tu bo chcę zdiagnozować problem dodam ze dałem mniejsza dysze i nic, a to że zalewa to napewno zalewa bo gry zdjmę filtr powietrza to chodzi ok, i wygląda to na ssanie bo żre bardzo dużo paliwa.

edit

No i tak przejechałem się na odłączonym ssaniu troche ale tylko troche bo brakło wachy ;/ No i na tym odpietym ssaniu na poczatku chodziła jak wtedy co zalewa ale przejechałem tak z 1 km i jak jej dałem to sie wkreciła łądnie na wyzsze ale od razu brakło wachy więc nie wiem do końca, ale wydawało mi się że troche lepiej było. Więc jaka diagnoza ssanie ?

Więc zastanawiam się nad przejściem na ssanie ręczne mam nadzieję że pomoże, a wy co o tym myślicie?

"Scooter tuning is my lifestyle"

Moja SR----> Komentuj http://forum.mieloch.pl/davidssp-aprilia-sr-50-07-optyk-tuning-t285897-480.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
EDIT: Wygląda na to, że masz syf w baku ?

Ostatnio zmieniony 06 lip 2012, 15:26 przez JakoBS, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A co na to wskazuje bo trochę nie rozumiem, co ma syf skoro, mam filtr paliwa a po drugie to kranik by jeszcze filtrował

"Scooter tuning is my lifestyle"

Moja SR----> Komentuj http://forum.mieloch.pl/davidssp-aprilia-sr-50-07-optyk-tuning-t285897-480.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]