Witam chciałbym przedstawić moją maszyne jest nią Yamaha bw's z roku 1997.Zaczołem już na poczatku listopada i już prawie skończyłem a chciałem go wam przedstawić;
W tunine mechanicznym zrobiłem:
- cylinder Polini sport 70
-gażnik Dell'orto 19.5
- łożyska wału i simmeringi Stage6-HQ Teflon
-łożysko korbowodu Stage6 HQ- srebrzone
- pasek hebo Kevlar
- płytki membranowe Polini
- sprężyna dociskowa(twarda)
- wariator Polini speed control
- wentylator wariatora RMS
- wydech LeoVince TT
- filtr powietrza polini air box
- korek wlewu oleju New Styl
- kroniec ssący-odblokowany
- rolki Polini-4,2g(coś takiego albo 4,6g)
- Dzwon sprzęgła Polini Speed
- Boost Bottle Stage6
- dysza główna Dell'orto- 120
- przekładnia pierwotna Metrakit 15/40
- wał TOP RACING- 18000 obr
To wszystko co zrobiłem w silniku, w optyku to pomalowałem go całego na kolor biały, klosze kierunków i światła tylnego białe,żarówki led, lusterko F1 carbon,i wiele innych drobiazgów
Na poczatku zaczołem od rozebrania maszyny musiałem niestety wszystkie naklejki odkleić.Nastepnie wszystko umyłem i zaczołem sie brać za silnik: wyczyszczony został, pomalowałem go na kolor czerwony który super wygląda z lakierem skutra, pomalowałem na czarno tłumik i od razu lepiej wyglada, zrobiłem sam przedłużacz amortyzatora 13cm, wymieniłem cześći w silniku, wate w tłumiku i tak dalej...wyczyściłem obrecze kół i pomalowałem na nich pasek biały.wziołęm sie za czyszczenie owiewek tzn. papier, szpachla i jazda oraz jakieś tam małe poprawki
![:D](https://forum.mieloch.pl/images/smilies/icon_biggrin.gif)
wymieniłem uszczelniacze w amorach przednich bo ciekł olej. Wczoraj założyłem neony niebieskie za niedługo musze założyć ryfle i jakieś małe drobiazgi i konieć nastepny jakiś cross bedzie ale zobaczymy
wyśle foty za niedługo pokaże jak na poczatku wygladał a jak teraz wyglada jak coś to komentujcie pozdro
[/img]