Dzisiaj jest 06 mar 2025, 12:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam jakiś czas temu kopiłem speedfighta 2 ac 2006r oryginalny cylek 50 i gaznik gurtner 12mm z wariatorem malossi i wydechem leovince zx. Skuter ma przejechane 12 tys km. Jak rozkręciłem wariator to rolki były już prawie kwadratowe 9g! wymieniłem na 7.7g. Problem polega na tym ze skuter do 45 idzie dosyć ale później ma mula. A pod górkę strasznie muli;/ i max 60km/h z górki idzie około 90km/h. Dodam ze sprężynę centralna mam wstawiona ta która jest z leovince zx. Co mam zrobić żeby skuter nie miał mula i większa moc?. Chce kupić większa dysze bo jest oryginalna i filtr stożkowy. No i koniecznie dopasować rolki. Teraz tylko pytanie jakie sprężyny dysze i rolki ?? żeby to najlepiej śmigało i jak podkręcić obroty na gaźniku ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuje na wypowiedź
A i jeszcze jedno odnośnie wydechu trochę cicho chodzi. Kumpel ma jet forca i leovince tt i mu dużo głośniej chodzi czym to może być spowodowane ?

Ostatnio zmieniony 06 sie 2009, 22:00 przez westziom, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Wymień dyszę główną na większą i wyreguluj dobrze gaźnik. Miałem ten sam problem ale już go rozwiązałem. :) rolki wydaje mi się, że masz dobre, ew. spróbuj mu założyć seryjną wagę (8,4g).
Instrukcji regulacji gaźnika poszukaj w internecie.

Tytuł:
*

Pojazd:
Ale jak wyregulować gaźnik jak mogę tylko kręcić śruba od powietrza ta od paliwa mam zablokowana jak to odblokować? Kupiłem ten skuter niedawno i nie wiem czy jest tak w seryjnych ac ze tylko można kręcić śrubą od powietrza? Dlaczego cięższe rolki ? i jakie sprężyny ?

Tytuł:
*

Pojazd:
masz dwie śrubki.. jedna od jałowych (wolnych) obrotów i druga od mieszanki. Tą drugą kręcąc w lewo dajesz więcej powietrza.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]