Dzisiaj jest 24 lut 2025, 12:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Napęd] Pasek
*

Pojazd:
Witam. Mam pytanie odnośnie napędu. Od wieki wieków mój skuter ma problem z brakiem maksymalnych obrotów ( na nóżkach jaki i podczas jazdy wynoszą ok. 7tys). Po przeróbce na 80cc problem nie ustąpił. Dalej wymieniłem wariator na sportowy ( WM Motor), też nie wiele dało ( skuter kręci lekko wyższe obroty ale po starcie z nich spada do 7tys.). Następnym krokiem była wymiana centralki w sprzęgle ( nic żadna nie pomogła). Dawałem cięższe rolki ( lekko poprawiało sprawę, ale im cięższe tym gorsze było przyspieszenie). Gaźnik regulowany milion razy, zawory, świeca wszystko ok. Dysza główna nie pomagała, blokady zdjęte. Ogólnie sam wał ( bez paska) kręci max obroty. Więc wina leży w przełożeniu napędu. Zauważyłem na starym jak i na nowym wariatorze że pasek nie wchodzi do samego końca. Jedyną metodą na to było skrócenie tulei. Skróciłem ją i skuter miał muła na starcie, a v-max i obroty się nie zmieniły - NIE POLECAM SKRACAĆ... Dziś dałem spokój wariatorowi bo to nie jego wina... Zauważyłem natomiast że pasek na sprzęgle nie schodzi na sam dół wałka... Tylni przeciwtalerz był wymieniany więc to nie jego wina. Cały wałek nowy, łożyska ok, ślizgi, sprężynki ok. Zostaje więc: Korektor momentu obrotowego. I teraz pytanie: Czy to może być jego wina? Ścisnąłem go dziś do dzwonu próbując ułożyć pasek na samym dole i co? - Nie da rady... Co jest nie tak? Czy to korektor czy może coś innego? Zgłupiałem całkowicie już... Proszę o porady.. :\

http://ferdek1111.wrzuta.pl/film/5seeAD ... _50_tuning
Ten sam skuter, prawie ta sama pojemność... A obroty znacznie wyższe...

P.S - Start ma identyczny, kiedy wskazówka obrotomierza wychyla się ponad 7tys. jest identycznie, tylko że jemu po lekkiej "przerwie w obrotach " wchodzi na wyższe, a u mnie spada do 7tys. i dlatego nie jedzie szybciej tylko te 65km/h-70km/h

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA JAKIEKOLWIEK PODPOWIEDZI :)

Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 17:57 przez przemo120794, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
A masz moduł odblokowany? :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kolego odblokuj moduł, bo Ci obroty blokuje!

viewtopic.php?p=1890698#1890698 <- Zapraszam do Mojego Motowella ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
tomekwb3, keewayflash97, napisałem że zdjęte blokady... SAM WAŁ KRĘCI MAX OBROTY, więc co ma do tego moduł? Podpinałem "chiński odblokowany" i nic nie dało...

Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 18:10 przez przemo120794, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
To masz problem :D Na złom z nim ;p

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
przełożenia odblokowane ?

viewtopic.php?p=1890698#1890698 <- Zapraszam do Mojego Motowella ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
keewayflash97, brawo inteligencie... Jak masz pieprzyć głupoty to po co się wgl wypowiadasz?
tomekwb3, 11 obrotów dzwonem= 1obrót koła , chyba odblokowane. A czy to normalne że gdy ścisnę korektor momentu obrotowego do dzwonu, to pasek nie zejdzie na sam dół aż do samego wałka?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]