Kod:
https://www.facebook.com/CandyGreenRox
Witam.
Postanowiłem napisać temat za namową kolegi, ale domyślam się, że zainteresowanie po kilku dniach spadnie na ostatnią stronę ;D
Więc do rzeczy. Aeroxa kupiłem 10 stycznia 2011 roku w oryginalnym malowaniu Panasonic Toyota Racing.
Stan plastików w beznadziejnym stanie, prawie każdy krył w sobie niespodziankę w postaci rys i pęknięć małych.
Był już w nim wariator Polini Speed Control oraz wydech Arrow, które trzymają się nieźle i są dotychczas. Było jeszcze trochę optyki jak np. klosze.
Z czasem odkrywałem w nim drobne usterki, gdy coraz głębiej grzebałem. Straciłem dużo zdjęć z początku historii, więc napiszę poniżej co zostało zmienione do dziś:
-nadkole BCD extreme
-nakładka siedzenia pasażera BCD extreme
-tylna lampa revo lexus style LED
-stopka boczna IGM chrome
-przednia lampa ODF Quattro Optik
-przedłużka amortyzatora IGM lub Str8 (nie jestem pewien) 60mm, ale sprzedałem bo po roku uszkodziła delikatnie parę rzeczy, bo była za długa (sprzedana)
-miałem dotychczas łącznie 3 lusterka SSP F1 i kupię ponownie ;p
-licznik z roxa 2006 VR (to samo, inna tarcza) ponieważ był uszkodzony u mnie obrotomierz
-kierunkowskazy LED na tył
-przerywacz REVO LED
-wkład filtra POLINI w oryginalnym f.
-teraz stożek revo s-type
-siatka tuningowa pod nadkole i czachę
-manetki str8 DOME
-sprężynki sprzęgła HEBO niebieskie (średnie)
-zestaw używanych, pomalowanych plastików na białą perłę, ale już nie taka piękna jak w panasonic toyota racing ;/ . Plastiki składały się z czachy górnej i dolnej, pługu oraz tylnych boczków;
-i inne, o których na pewno zapomniałem...
W między czasie zmieniałem inne rzeczy jak reperaturka pompy wody, czujniki stopu/temp., naklejki, folia stickerbomb m. in. na botnik, folia przyciemniająca na klosze lamp (tył i przód oryginał, bo oryginalną mam na zmianę, gdy ODF się nudzi xD ), opony, klocki hamulcowe i wiele wiele innych rzeczy eksploatacyjnych i drobiazgów.
Zmieniłem jeszcze olej i uszczelniacze lag, oraz starą i obdartą folię karbon zamieniłem na stickerbom. Można wymieniać jeszcze wiele...
Plany? Zawsze chciałem mieć białe felgi, kiedyś coś z tym zrobię,, ogarnę wydech, po niedzieli ma przyjść kierownica str8 z adapterem, którą dam do piaskowania i malowania lub robię polerkę, zrobię prędkościomierz ze starego licznika itd. itd.
Roxik ma dziś ponad 30000km przebiegu.
Osiągi... v-max na prostej ok. 95km/h licznikowe oraz bdb przyspieszenie jak na 50ccm.
Zdjęcia przedstawiające roxa TERAZ są pod poniższym linkiem:
http://bikepics.com/members/arex95/03aerox/Nie dodam ich więcej do tematu, ponieważ jak zwykle występują problemy, a kolejnych naście minut nie będę marnował.
Tutaj jest kilka
starszych zdjęć:
http://polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/Aerox-50/118356Okay, teraz ocieniajcie i komentujcie ;)
Prawdopodobnie po niedzieli może być mały up, a po nim temat pójdzie jak każdy inny w zapomnienie i tak zniknie na ostatnich stronach działu ;D
pozdrawiam ;)
Uwaga, dodane 1.12.2012
Filmik z nową lampą revo led black lexus style z kierunkami. Na innych filmikach znajdziecie rozpakowanie. Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=nv1BeD-b3NQ
Aktualizowany: (1.01.2014)
Mechanika:
Cylinder Stage6 Streetrace (tłok vertex) + świeca NGK BR8ES (fajka NGK)
Cylinder Power Force EVO 9 kanałowy PORTED
Cylinder kit Airsal Racing 70
Wydech Arrow Extreme
Yasuni R
Yasuni C16
Stage6 R1400
łożysko główki korbowodu/sworznia Top Racing
łożyska wału SKF C4 Teflon i uszczelniacze chyba KOK
Płytki zaworu membranowego Malossi
Gaźnik 17,5mm (dysza 0,95mm)
Dell'orto 21mm
Ssanie ręczne Stage6 (linka 150cm)