Dzisiaj jest 03 gru 2024, 0:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Czesc mam mały problem mam vapora z 2008 roku i mam taki problem ze skuter nie ma stacyjki ( lecz dzisiaj podpiłem z innego skutera lecz słyszałem ze moge go odpalic jak odepne stacyjke i tak zrobiłęm lecz skuter nie chcial kreci ani nie dzialaly swiatłą jak toi mozeliwe ? czy w moim skuterze to nie działą ?) i tak swiatło tylnie jest starter działa ale klakson juz nie może wina słabego akumulatora jutro podładuje ale skuter kreci rozrusznikiem dodatkowo jest nowa cewka i swieca a skuter nie daje iskry czy to przez starter czy przez kopke wiec czy to mozliwe ze moze być uszkodzony stator modul czy to wina tylko słąbeko aku chociaz przy słabym aku powinna byc iskra .Proszę o podpowiedz czym to mozlie byc spowodowane oraz co powinienem jeszcze sprawdzić wymienić

Takie małe pytanie jak mam popsute wejscie klucza do korka baku czy można jakoś inaczej odkrecic korek ? bo wyrywać lub na hama robić to szkoda baku bo może ulec uszkodzeniu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Up czy ktoś może pomóc ???

Tytuł:
*

Pojazd:
iskre masz z magneta
probujesz odpalic go na stopce bocznej ?
jak tak to zloz stopke i sprawdz czy jest iskra

Tytuł:
**

Pojazd:
Wiec tak pożyczyłem iskrownik i napięcie zmienne było 55 volt a na starym iskrowniku tylko 20 volt na wyjściu po kręceniu rozrusznikiem i kopniakiem nawet po zmianie iskrownika modułu cewki nadal nie ma iskry panowie co dalej robić w tej sprawie czy da sie kupić nową instalację ?? , sprawdziłem tą instalacje i nigdzie nie jest przetarta itd więc nie wiem w czym problem mam nadzieje ze teraz doradzicie co dalej robić, chłopaki pomocy :)
A czy ciężko przerobić istniejąca instalacje by skuter tylko odpalił by była iskra ? bo z tego co zauważyłem to instalacja od kiery nie jest potrzebna Dodam ze udało mi sie uruchomić światła , migacze lecz klaksonu i startera nie ma

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
każdy chinczyk odpali po odłączeniu stacyjki, jak masz to przełóż jeszcze moduł i czy wszystkie te pojedyncze kabelki są dobrze podłączane

adi888881 pisze:
zrób tak jak mówi Krzysiek535, ;)

Tytuł:
**

Pojazd:
stacyjke juz mam i n adal nie ma iskry czytaj wyżej , czekam na konkretna pomoc bo na pewno ktos miał taki problem

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]