Dzisiaj jest 22 lut 2025, 21:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany

Pojazd:
witam Zmieniłem gaznik na Motoforce i stozek polini air box dysza 90, i problem sie pojawia taki gdy chce dac fuull gaz to przyspiesza dobrze i po ok 250-400m zaczyna przerywac buczec z filtra zwalnia tak jakby paliwa nie dostawał i gdy tak sie dzieje to jest tak ze załapie i jedzie dalej i ponownie zaczyna przerywac i z filtra buczec , niemam pojecia co sie dzieje, wydaje mi sie ze paliwa nie napelnia do komory plywakowej, ale jeszcze wypowiedzcie sie wy bo niewiem.

i czy moze byc przyczyna pompka podcisnieniowa? ze zawiesza sie czy cos?, lewe powietrze cczy cos

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Jaki cylek seria czy 70?,sprawdź kolor świecy,mialem też takie objawy ,powodem bylo za dużo powietrza ,przykreciłem śrubkę od mieszanki i chodzi dobrze

Ostatnio zmieniony 10 sie 2012, 8:56 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
n0ooRt, cylek tec hq 50, tak wlasnie mam tak jakby za duzo powietrza, srobka jest odkrecona o 540stopni (1,5 obrotu) i czy dysza 90 nie bedzie małą do stożka? , niemam obejmy co łonczy sie gaznik z kruccem jest lekko skrecone bo przepuszcza opaska

Zapraszam>>>>>>>>>>>]Jedyne takie w Polsce Cu$t0m zapraszam<3<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Tytuł:

Pojazd:
Zlikwiduj to lewe powietrze przy opasce dysza chyba też za duża ja taką mam przy 70cc, przy stożku mam wykręconą śrubkę tylko1/4 obrotu 45stopni .

Tytuł:
*

Pojazd:
Moim zdaniem możesz spróbować podnieść na iglicy, zmniejszyć wlot powietrza lub podnieść poziom paliwa na pływaku. Któreś z tych może pomóc. Chyba że problem leży w filtrze paliwa (chyba tak to sie nazywa ;D). Zamień na taki który ma wiekszą przepustowość i może akurat problem zniknie :) Pozdrawiam

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
bart1224, niemam filtra paliwa, jak mam podniesc poziom paliwa na plywaku??, iglica podniesiona na maxa

Ostatnio zmieniony 11 sie 2012, 19:06 przez krzysko009, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
A więc co do podnoszenia poziomu paliwa a pływaku nie objedzie się bez osoby doświadczonej. Zasada jest taka że pływak ma zamykać dopływ do komory pływakowej później niż seryjnie co zwiększa poziom paliwa w komorze. Pływak jest osadzony na takiej blaszce i w środku jest taki dzyndzelek który zatrzymuje pływak w pewnej pozycji i właśnie ten dzyndzelek odgina się lekko w ten sposób aby dopływ zamykał się trochę później, ale nie można przesadzić z odginaniem bo jak będzie za wysoki poziom to przez rurkę od przelewu będzie Ci uciekać benzyna, i po kilku dniach stania skuterka w garażu okaże się że nie masz nic w baku. Ogólnie zabieg jest delikatny. Starałem się opisać najlepiej jak umiem :) Pozdrawiam Bartosz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]