Dzisiaj jest 10 lut 2025, 14:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: spór allegro ,
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mam pytanie właśnie rozpocząłem spór allegro i mam pytanie jak najczęściej kończą się takie sytuacjie ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Różnie zależy od osoby której wytoczono albo się ugnie albo nie.

Polerowanie aluminium,spawanie plastików, renowacja części,malowanie mniejszych elementów.
Sprzedam części Katana,Sym,Peugeot,Romet,Jawa
TANIO GG 10293344

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
To wszystko zależy od sprawy. Ja nie odebrałem przesyłki ponieważ sprzedający kręcił i zgłosił to do allegro ja opisałem swoją wersję i uznali że ja mam rację i nic nie płaciłem.

Kamek46 napisał : pasażer przy dohamowaniach "leci na mnie :twisted: ", jeśli jest to pasażerka to można uznać to jako plus, gorzej gdy jest to kolega :ups:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
GrzesioII, przeważnie nijak, bo jak jedna strona ma coś za uszami, to nie odpiszę nic w założonym sporze i nic z tego nie będzie.

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
wiec co mam robic kase przelałem i o teraz?

ZAPRASZAM DO MOJEGO HURR .

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2187498#2187498

Tytuł:
Ja "sprzedałem" portfel na allegro chłopaczkowi z kontem junior, zero komentarzy, zero transakcji i jeszcze nie jest w pełni zarejestrowany. Wybrał sposób dostawy "inny", dał kwotę 5 zł za wysyłkę po swojemu i w wiadomości prosił o wysyłkę za pobraniem. Ja mu odpisałem dokładnie co i jak, że mogę wysłać, ale to będzie tyle i tyle; no i nic.
Telefon raz odebrał, był chyba pijany i waliło tym dzwiękiem od głośników jak jest blisko telefon. Nie dogadałem się, a on dalej nic się nie odzywał. W końcu się dodzwoniłem i udawał, że mnie nie słyszy. Ja mu powiedziałem coś w stylu "rób tak dalej, właśnie otwieram spór" i się rozłączyłem. Zadzwonił do mnie przestraszony z innego telefonu, żebym oddzwonił z powrotem na jego no i mi wytłumaczył, że chodzi do roboty i nie miał kiedy odpisać, że ma problemy z zasięgiem (akurat teraz się udało), że kupił to dla brata ale on już kupił inny portfel i już nie chce. Ja mu powiedziałem na spokojnie jaka jest sytuacja, wytłumaczyłem, że otwieram w takim razie spór o zwrot prowizji za sprzedaż i uprzedziłem chłopaka, że dostanie ostrzeżenie prawdopodobnie.
Nie będę mu wystawiał negatywa bo mogę się spodziewać odwetu, a po co mi to? Chłopak dopiero zaczyna, może czegoś nie wiedział, ja mu wytłumaczyłem jak jest.

Dobra, nie wiem po co ja Wam to piszę xD

Kolega w każdym razie mi mówił, że np. jak kupujący nie wpłaci kasy, to sprzedający zakłada taki spór, po czym są w między czasie jakieś tam wiadomości od allegro, przypomnienia: no, sprawa się toczy i ostatecznie sprzedający otrzymuje zwrot prowizji, jeżeli tak miało być. Kupujący dostaje za to ostrzeżenie na allegro.

pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
arek95 pisze:
sprawa się toczy i ostatecznie sprzedający otrzymuje zwrot prowizji, jeżeli tak miało być. Kupujący dostaje za to ostrzeżenie na allegro.

Przecież do zwrotu prowizji nie trzeba zakładać sporu. Jest do tego specjalny formularz w zakładce "zwroty prowizji" czy coś takiego.

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ale u mnie jest tak ze ja jestem kupującym i wpłaciłem pieniądze , a przesyłki nie dostalem , wiec co robic ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
Też tak miałem. Kupowałem Felge od SR. Upominałem na PW typka. Skończył sie termin do kiedy paczka miała u mnie zawitać, otworzyłem spór to w końcu chłopak sie odezwał z podobnym tekstem : "Przepraszam, ale to konto kolegi i nie miałem do niego dostępu, poza tym byłem na wakacjach". W końcu wysłał ją. A jak sie nie ma swojego konta to sie nie wystawia nic na allegro :wink:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
wie wystawilem spór zobaczymy co bedzie , do allegro tez napisalem ,teraz trzeba czekac co zrobia !

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
załóż spór i módl się o cud.

Tytuł:
*

Pojazd:
Co do sporu to jest tak ze albo odpowie sprzedający na niego albo i też nie... Allegro nie zawiesza konta po nierozstrzygniętym sporze. Na allegro jest takie coś Jak Program Ochrony Kupujących. Dzięki niemu można odzyskać pieniądze od nieuczciwego sprzedającego ale może to potrwać w najgorszym wypadku pól roku :?
Ja rozkminiłem pewien sposób na sprzedawców i działa w 100% ale tylko na sprzedających w młodym wieku, szczególnie z kontami junior;p
Powiedz jeszcze o jaką kwotę się rozchodzi? I jeszcze kiedy kupiłeś dany przedmiot bo może spór został założony niepotrzebnie...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kupilem 8 sierpnia , 55 zl ; )

Tytuł:
*

Pojazd:
Z tego co się orientuję to na allegro nie jest dokładnie sprecyzowane ile dokładnie jest czasu na wysłanie paczki. W internecie można znaleźć informacje ze sprzedający ma 14 dni a firmy nawet 30(wg mnie totalne przegięcie) Czy Miałeś kontakt ze sprzedającym po wpłacie pieniędzy czy od razu jak wpłaciłeś kontakt się urwał? Czy na jego koncie są negatywne komentarze dotyczące podobnych sytuacji? Najlepiej odezwij się do mnie na gg lub na priv postaram się pomoc bardziej;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mnie straszył sprzedający sądem bo niby "nie" zaznaczylem opcji dostawy, a dzwonilem do niego , pisalem e maile (nie odbierał) bo przesylka nie przychodzila juz grubo 3 tyg i zadnego odzewu od niego. to wystawilem mu negatywa :D a on do mnie ze skontaktuje sie ze mna jego adwokat za zanieczyszczanie ladu firmy :) Mógłbym to ciagnac dalej bo gosciu by nie wygrał :) ale po sadach za bardzo nei chcialem sie wluczyć. Potem przyszla wiadomosc o zwrot prowizji, lecz dalem swoje wytlumaczenie ktore bylo mocne, wiec sprzedajacy nie odzyskal pieniazków. Także nie ma co sie bać :)

LwG !

"Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach"

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
napialem do niego jak przeslalem pianiadze, wygranie aukcji jest ja umowy zawarcie , wiec nie mialem co ustalac , wczoraj napisalem ze jak do piatku nie otrzymam paczki lub potwierdzenia nadania , to sprawe zapewne rowiązemy na policji , a dzis juz o 12 ; 00 doatelm emaila z glupi tlumaczeniem ze wysylal 7 paczek i jakas cyferke pomylil i paczka poszla na zly adres ( ktory nie istnieje ) , i własnie dzis ja wysłal , ... i mowi ze w poniedzialek lub wtorek bede mial paczke z moim kaskiem , ; )) jeden email raczej zdziaal wiecej niz cale allegro ,

Tytuł:

Pojazd:
Po wygraniu aukcji najpierw sie dogadujesz co do terminu dostawy z sprzedającym a później wysyłasz pieniądze a nie na odwrót jak to zrobiłeś :D :D :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
wygranie wiec jest zawarcie umowy , chyba logiczne zna zaady oboiwazujae na allegro , dostal pieniadze nadaje przesylke , bylem ciekaw czy juz przesylke nadal napisalem , bez powodu nie bd pisal ,

Tytuł:

Pojazd:
Cytuj:
]brak podanego numeru , wgl numeru nie widze do niego , pomocy prosze !
Temat: pomocy z allegro
GrzesioII

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 493
PostForum: OffTopic Wysłany: Pon 20 Sie, 2012 20:08 Temat: pomocy z allegro
kupilem kask na allegro , wylicytowalem , 10 sierpnia pieniadze doszly dostalem potwierdzenie z payu , przesyki dalej nie widze co robic zero kontaktu ze sprzedajacym , pomocy
Nie umiesz kupowac poprzez allegro ,nie kupuj bo potem są takie właśnie tematy.

Ostatnio zmieniony 24 sie 2012, 20:19 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
troche juz korzystam z allegro i zawsze tak robiem , pierwszy raz mialem taka sytuacje i niewiedzialem co robic ... kto pyta nie bładzi ,

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]