Dzisiaj jest 10 lut 2025, 0:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siemka
dzisiaj wracając pociągiem ze szkoły i po ukazaniu ważnego biletu miesięcznego,konduktor kazał mi pokazać legitymacje,gdy ją obejrzał(mam ją jeszcze z podstawówki bo nowej mi nie wyrobili w szkole) stwierdził,że jest podrobiona.Dał mi jakiś kwitek,który musiałem podpisać.W domu zadzwoniłem na policje,że zabrano mi dokument(legitymacje) i policja się ze mną zgodziła,że nie ma takiego prawa i,że mam jechać zgłosić sprawę do komisariatu.I teraz mam kilka pytań
:arrow: czy konduktor może mi zabrać legitymacje i żądać odemnie podpisu?w końcu jestem osobą nie pełnoletnią i do końca nadal nie wiem co podpisywałem :shock:
:arrow: czy jeżeli teraz pójdę zwrócić bilet do kasy oddadzą mi część pieniędzy?ważny on jest od 03.09,dzwoniłem na koleje i powiedzieli żebym zwrócił bilet ale nie mówili czy oddadzą kase :(
:arrow: i kiedy mi oddadzą legitymacje?bo nie chce płącić 5 złoty więcej za przejazd w jedną strone
Bilet był ważny tylko kiedyś wylał mi się na niego napój i był dość stary,ale bez problemu u innych konduktorów na niego jeździłem. itp.
Co by było jakbym się nie zgodził i nic nie podpisał?wedle tego co wyczytałem konduktor musi wezwać policje i wyłącznie oni mogą zabrać mi legitymacje.

Obrazek
Człowiek szybko odchodzi ale wspomnienia o Nim zostają w naszych sercach do końca.
Malina niech Ci ziemia lekką będzie.[*] LWG

Ostatnio zmieniony 04 wrz 2012, 19:18 przez Ray45, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ray45 pisze:
:arrow: czy konduktor może mi zabrać legitymacje i żądać odemnie podpisu?w końcu jestem osobą nie pełnoletnią i do końca nadal nie wiem co podpisywałem :shock:

Ray45 pisze:
i policja się ze mną zgodziła,że nie ma takiego prawa

sam sobie odpowiedziałeś

Cytuj:
moj rox na serii leci 120 tylko rolki mam na v maxxa

mam jeszcze zalany sportowy płyn chlodniczy i swiece odblokowana

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Trynithy, no ale policja mówi mi jedno a w internecie wyczytałem,że ma prawo mi zabrać :( teraz nie wiem czy mam iść na tą policje czy gra nie warta świeczki

Obrazek
Człowiek szybko odchodzi ale wspomnienia o Nim zostają w naszych sercach do końca.

Ostatnio zmieniony 04 wrz 2012, 19:37 przez Ray45, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
Ray45, jak policja mówi, że nie ma prawa to NIE ma prawa. Wykorzystują naiwniaków ( nie mowa tutaj o Tobie, ale o wszystkich), bo jak on powie ze tak i tak jest w prawie to zazwyczaj każdy wierzy i odpuszcza.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Boberko, też prawda,ale jednak nie sądzę żeby mu coś zrobili bo mała szkoda czynu i wgl. ;/ ale do komendy mam blisko bo jest zaraz koło dworca :)

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]