Dzisiaj jest 14 lip 2025, 13:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Target
Witam , mam taki problem , otóż moja yamaha bierze strasznie dużo oleju , ostatnio zalałem mixoila orlenowskiego i po 200km już go nie było , pustka w zbiorniczku . Czy da się jakoś zmniejszyć dawkowanie oleju ? bo próbowałem już dać większy ,,luz" na lince która idzie do pompki olejowej , i czy są jeszcze jakieś sposoby ?. Drugie pytanie to czy mogę zalać olej Husqvarna LS (Low smoke Oil) ? bo jest on do silników 2t do pił i tata mówi że mogę wlać , ale nie mam pewności :) . Proszę was o pomoc bo nie mam zamiaru dolewać oleju co 200km :/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
jeśli chodzi o ten olej husqvarna to możesz spokojnie lać :) sam go kupuje i leje do mojej madzi :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Konradus, Może trzeba bardziej poluzować tą linkę? Sprawdź czy po odkręceniu manetki ta linka od oleju wraca do końca. Zawsze możesz robić mieszankę.

Tytuł:
*

Pojazd:
bartexc pisze:
Konradus, Może trzeba bardziej poluzować tą linkę? Sprawdź czy po odkręceniu manetki ta linka od oleju wraca do końca. Zawsze możesz robić mieszankę.

Kolego u mnie nie ma takiego dużego spalania oleju ale wg moich obliczeń na litrze [przejechałem ok 1200 1300km i przy tym trochę dymi. Tą linkę to dużo popuścić? ze 2 obroty czy może więcej?
A przez to duże zużycie oleju może mi gorzej zapalać tzn trzeba dłużej kręcić , a jak już zapali to zanim się wkręci na obroty musi chwilę pochodzić tak nawet do minuty, bo inaczej to zgaśnie. Później już jedzie normalnie.

A tak z ciekawości to jest jakiś sposób ustawiania tej dawki czy tylko metoda prób i błędów :) ?

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2012, 15:37 przez darek2382, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]