Dzisiaj jest 09 sie 2025, 3:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema w zime biore sie za tuning TGB :D . Latam na kole mam tgb serie tylko rolki 6 gram i zablokowane przełożenia . Na koło idzie znakomicie ;D . Ale jednak jak jest mokro ślizgiem se niepolatam jak kumple rox''ami :( . I mój pomysł na tuning jest taki jak przedstawie poniżej powiedzcie czy tak moge i wgl bo troche niejestem pewny do tego co wymyśliłem .

1 . Przede wszystkim chce dać inny gaźnik bo gaźnik tgb ten tzw.Mikuni to kompletna masakra . Planuje Dellorto 17,5 z neosa jest na wcisk wieć powinnien pasować jak myślicie AUKCJA: http://www.shop.mieloch.pl/gaznik-tec-eco-phbn-17-5mm-do-ssania-recznego,pZ001148.bhtml (Nieukrywam wolałbym reczne ssanie poniewaz nieraaz skuter chodzi na tym ssaniu i chodzi ... ) wiadomo do recznego ssania musi być ścięgno mam w planach takie : http://www.shop.mieloch.pl/ciegno-ssani ... 0133.bhtml . A DODAM ZE W TYM GAŹNIKU 17,5 NIECHCIAŁBYM DAWAĆ WIĘKSZEJ DYSZY NIŻ 80 ŻEBY NIEŻAR ZA DUZO .. i pytanie brzmi moze byc dysza 80 w tak duzym gaźniku ?

2 . Niestać mnie na 70 i wały i łożyksa nie nie nie... Co moge zrobić z cylkiem ? warto powiększyć okno wydechowe ? . boje siie że jak zaczne powiekszać ze starci kompreche albo coś , nie ufam coś temu . ;/ A wy jak sądzicie ?

3 . Może jak kasa pozwoli to pojawi się tłumik Myślałem nad gianelli albo zx :D .

4. Co mówicie na jakieś tanie sprzęgło ? jakie możecie zaprponować (tec,motoforce? PROSZE LINKI PROPOZYCJI :D)

5. Co jeszcze zrobić w TGB żeby niekosztowało to majątku ale jednak żeby miał życie SZEDŁ NA KOŁO I NIEMIAŁ JAKIŚ PRZERW LUB SKOKÓW . zeby od zera szedł gładko .

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2012, 14:28 przez witampanów, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do cylka to spoleruj kanały , splanuj głowicę .

Tłumik polecam ZX kumpel ma i ma zajebistego kopa ;d

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: TGB 101 stunt
Jak kolega wyżej napisał możesz zrobić jak nie chcesz kupywać nowego cylka , do tego wydech np.ZX , sprzegiełko sportowe na mielochu napisz ze kupisz uzywane jakies :D Regulacja napędu , większa dysza i powinno być ok . Ja gaźnika nie zmienialem i dobrze sie giba :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja miałem w tgb gaźnik 17,5 dysza 95 i palił 3,5-4,5 czyli nie tak dużo. jak nie masz pewności czy wejdzie gaźnik to kup minarelli i po prostu zaślepisz dwa wyjścia albo je po prostu połączysz ze sobą i będzie git

Pozdro Miecio

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]