Siemka.
Od razu piszę. Skuter robię praktycznie od zera jednocześnie ucząc się i czytając poradniki (Choćby przygotowanie do malowania)
Dawno temu zakupiłem tanio tego oto chińczyka i niedawno pomyślałem że wypadało by go troszkę "zrobić".
Jako że mechanik ze mnie marny to pomaga mi kolega (W sumie wyręcza mnie
).
Aktualnie:
Zdjęte 6 z 8 blokad (Został tłumik) - Wiem bida
4x niebieskie neony (Pewno jakieś diody led to są), 2 nad przednim błotnikiem oraz po jednym nad tylnym zarówno z lewej jak i prawej strony. W nocy bardzo ładnie świecą na niebiesko.
Planowane:
Wymiana tłoka 50cc na 80cc
Wariator
Rolki itp itd (Prawie wszystkie podzespoły)
Tuning wizualny - Kolor biały - Coś w stylu szkieletu kolor czarny - felgi niebieskie bądz białe nie mogę się zdecydować. Dodatkowo nie jestem pewny co do tego szkieletu bo nie wiem jak to będzie się prezentować a tego nie będę wiedział dopóki szablonu nie będę miał. Drugą opcją jest jeszcze "Slash" czyli ślady po pazurach na bokach może po prostu wycięte i zasłonięte siatką tuningową. Liczę tutaj na waszą pomoc w decyzji
Skuter jest na razie czerwono czarny z seryjnymi naklejkami i całą resztą syfu. Jako że mam znajomego lakiernika to po przygotowaniu za parę groszy przemaluje mi go na biało oraz naniesie szablony.
Plan jest taki aby przemalować skuter na biało i:
Pod bocznymi plastikami pod siedziskiem namalować czarne żebra.
Na bocznych częściach przedniego plastiku narysować pionowo kości imitujące ręce.
Na froncie przedniego plastiku czaszka.
Zegar LED niebieski który zastąpi seryjne
Inne manetki (Aktualnie są jakieś dziecinne w piłeczki od nogi)
Skuter planuję utrzymać w kolorystyce czerni, bieli z elementami niebieskiego. Skóra na siedzeniu jest biało czarna więc w sumie wyglądało by to ładnie.
Zdemontować przednią plastikową kratkę z lampy
Możliwe jeżeli będzie wystarczająco miejsca jako że szablony prawdopodobnie zrobi mi kolega że lampa po modernizacji bądz wymianie na 2x okrągłe będą tworzyły oczy czaszki namalowanej na froncie. Jeżeli miejsca nie starczy to trudno
Aktualne osiągi:
Vmax - Zależy czy jest górka czy z górki. Na płaskim asfalcie do 70km/h
Gdy z lekkiego spadku rozpędzę się do 75 to spokojnie utrzymam te prędkość na płaskim.
Tak czy siak więcej jak 75 nie pojedzie.
Przyśpieszenie - Na koło nie stawia choć do 40-45km/h zwija się bardzo miło
Jakie osiągi chciałbym osiągnąć:
Vmax - 75km/h
Przyśpieszenie takie jak teraz do 40km/h choć żeby trzymał takie przyśpieszenie do 55 może nawet 60-65km/h
Bardzo liczę na jakieś sugestie co do wyglądu jako że kolega zna się na mechanice i wie co wsadzić mi więc o to jestem spokojny.
Parę zdjęć aktualnego stanu:
Nie zwracajcie uwagi na taśmę izolacyjną
To tymczasowa prowizorka z powodu braku funduszy.