Dzisiaj jest 27 lis 2024, 11:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Które Moto byście wybrali
Yamaha DT 125 X 14%  14%  [ 1 ]
Aprilia 125 MX/SX 86%  86%  [ 6 ]
Liczba głosów : 7
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!
Chciałbym sobie sprawić moto o poj. 125ccm. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi przy czym nie mogłem jej znaleźć w internecie. Chodzi mi o konkretnie 2 moto. Yamaha DT 125 X i Aprilia SX/MX :

- Co powiecie o częstotliwości robienia remontów w DT a MX/SX
- Czym się różnią modele apki SX i MX (wiem że MX już chyba nie produkują, chodzi mi głównie o przyspieszenie, v max, czy są takie same)
- Jakie spalanie apek?
- Oraz to co mnie w sumie najbardziej ciekawi - moc. W apce jest ona większa, tylko jak sie ma vmax i przyspieszenie w stosunku do DT?
- I czy części remontowe oraz sportowy wydech etc są w miarę dostępne w yamasze i apce?
- Który sprzęt będzie lepszy dla kogoś o masie 65kg oraz wzroście ok 178cm?

Na początku byłem napalony na DT, ale zobaczyłem że Apka jest lżejsza i mocniejsza. Bardzo dziękuje za wszelkie odpowiedzi i liczę na nie. Zamieszczam małą ankietę, chciałbym wiedzieć jaka część z was wybrała by DT, a jaka Apke
Pozdro!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
- czestotliwość remontów w dt jest mniejsza nie wiem dokładnie co ile ale napewno rzadziej bedzie potrzebny , no a w apce siedzi rotax to juz sam powinienes sie cos dowiedziec .
- SX to super moto a MX to moto cross
- No apka raczej wiecej wypije ale wieksza moc
-do Dt bedzie wiecej czesci i bedą tansze

Jeżeli chcesz supermoto to bardziej polecam apke a jak enduro to dt

www.moto-bialystok.cba.pl

11110994

Tytuł:
*

Pojazd:
Dziękuje kolego za odpowiedź, ale myślałem że Obie apki to supermoto. Wiedziałem że w mx siedzi Rotax 122, ale nie wiedziałem jak sprawa sie ma w SX, tam też jest Rotax z RS'ki? Czy moc MX lub SX się różni? Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi.

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzięki Koledzy. Myślę, że wybiorę apke, bo nią się chyba dłużej pobawię. Zresztą mam sentyment do tej marki ;) Poza tym osiągi zawsze kuszą... :D Po zmianie wydechu, co jest właściwie pewne trochę mocy przybędzie. Wydaję mi się, że różnice w częstotliwości wykonywania remontów, nie są aż takie duże, a z wachą jakoś dam radę. Myślę że to co napisaliście tu przyda mi się oraz wielu osobom, które mogą mieć podobne dylematy. Jeszcze raz dzięki!

Pozdro!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]