Dzisiaj jest 25 lis 2024, 23:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Aprilia rs
*

Pojazd:
Wiec tak rs 2000r am6 po remoncie silnika nowy cyl.Jest problem ponieważ ma słabą moc ale nie taż że cały czas tylko od 0 do 6000tys obrotów słaba a potem jedzie jak szalona czuć szarpnięcie lecz jak dochodzę do 6 i ją wbije traci moc ale nie zawsze.A i jak che np spalić gume nie da rady przez chwile pali moment potem traci moc.A i jeszcze jak che wyrwać na koło nie da rady lecz jak ją będe trzymał sprzęgło i gaz troszke dłużej żeby miała fulll obroty poderwę ją do piony ale za chwile traci moc.Jak jade na np 4 i będę jechał wolniej to nie rozpędzi sie wcale prawie chyba będę jechał z 10 kilometrów:) mam wydech z wstawioną końcówka od r6 poprzedni właściciel go sobie wstawił:)
Starałem sie to wyjaśnić jak najlepiej może ktoś wiec oc o chodzi??

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
a jakie masz zębatki ??? Myślę że cylinder 70cc powinien załatwić sprawę

[/b][glow=red]Aprilia Rs 50/70 full sport by rafalk54[/glow][/b]

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 44#1961944[ /url ]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To jest 50ccm. Ciągnie swoje 100kg plus twoja waga więc zapomnij o tym że na dwójce będziesz palić gume albo jechał na kole na trójce. Od 6 tys lepiej ciągnie bo jest rezo od tych obrotów.
GucioWWl pisze:
ak jade na np 4 i będę jechał wolniej to nie rozpędzi sie wcale prawie chyba

Co do tego to podejrzewam regulacje gaźnika.

TGB - Diabeł
RS - Szatan.

Aprilia : http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1841573#1841573

Tytuł:
*

Pojazd:
Zębatki seryjne kupowane did ze złotym łańcuchem seryjnego gaźnika nie wyreguluje bo on ma tylko obroty.Nie wiem dziwny gaźnik jest w rs.To co kwestia że to 50 jest?? go jak ją wkręce na full przez moment to poderwe ją ale zaraz słabnie i tak samo z paleniem na 1.To jak trzeba by się postarać o jakomś 70cc?

Tytuł:
*

Pojazd:
to jest 50... jeśli chcesz moc i prędość i wgl cuda wianki to 600 kup ;) a co do 70 to cały kit kup, na mieochu znajdziesz ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Coś chyba z gaziorem. Moja Apka na full serii paliła kapcia normalnie na pierwszym biegu,nie mogły tylko obroty spaść poniżej 7 tyś.
A twoje opisy podczas jazdy - seryjny motorek ma 2,5 konia w zakresie obrotów od 2 do 6 tyś. Od 6 tyś do 10 ma koni 8(lub 10,różnie się podaje),przy masie 100 kg+ty nie ma się czemu dziwić,ze nie ma siły,aby jechać.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]