Dzisiaj jest 11 sie 2025, 14:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Target
Witam , mam pewien problem , z wężyka do gaźnika leci bardzo mało paliwa , dosłownie leci bokiem wężyka , jadąc w dwójkę zaczyna nagle przerywać muszę mu manetkę prawie na minimum dać i później znowu mogę trochę odkręcić na 15 sek i znowu tak samo , jak się zatrzymam i pochodzi chwile na wolnych to od razu ma buta, mam to złożone tak : Bak-->wężyk-->filtr paliwa--->wężyk--->kranik (muszę używać opasek skręcanych bo kranik wypada z wężyka i leci wacha)--->wężyk---> gaźnik. Nie jest nigdzie pozawijany od baku leci tak (/-wężyk). Filtr paliwa mam kształtu walca z filtrem gąbkowym w kształcie stożka. I jeszcze jedno pytanie , czy mógłbym użyć tego kranika podciśnieniowego ? http://allegro.pl/kranik-podcisnieniowy ... 48760.html . A i jeszcze jakiej średnicy najlepiej kupić wężyk ?

Ostatnio zmieniony 06 paź 2012, 17:43 przez Konradus, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr R
To co podałeś w linku - ODPADA. Słabo lecące paliwo spowodowane jest owym filtrem paliwa, kompletnie tutaj nie potrzebnym. Załóż sobie kranik podciśnieniowy z zintegrowanym filtrem paliwa, i wywal ten na przewodzie. Przewody do gaźnika (paliwowe) kupuje się 5mm albo 6mm zależy od upodobań i od tego jakie masz wejścia w gaźniku czy w kraniku :)

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Dzięki za odpowiedź , byłem przed chwilą w garażu , zdjąłem wężyk z kranika i zauważyłem że przez tą opaskę zaciskową spłaszczył mi się wlot do filtra :shock: , mógłbyś dać jakiegoś linka z tym kranikiem zintegrowanym z filtrem paliwa ? :) , bo u mnie nie jest przykręcany tylko od razu z baku metalowa rurka wystaje do podłączenia wężyka ;) , już ogarnąłem jak wszystkie wężyki powinny iść bo założyłem nadkole i tam wypukłość była i jakoś się pokapowałem :D mam mocowanie na kranik na 2 śrubki w ramie :P , np ten prawdopodobnie by pasował http://allegro.pl/kranik-podcisnieniowy ... 22058.html , i akurat ma wejście na gruby(średnica) przewód paliwowy do baku :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Np. coś takiego - http://allegro.pl/kranik-podcisnieniowy ... 64257.html Tylko to jest wciskane w zbiornik :) A że ja mam P/G to u mnie akurat taki oryginalnie idzie :)

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

No a u mnie niestety nie da tak rady :/ myślałem nad przeróbkami , ale to nie ma sensu , kupie ten kranik co podałem w linku.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak też będzie chyba najrozsądniej :) A nie ma tam wbudowanego jakiegoś filterka? Bo ten na przewód to blokuje tylko swobodny przepływ paliwa :)

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]