Dzisiaj jest 13 sie 2025, 20:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
witam.posiadam aeroxa z 2009 roku z przebiegiem 15 k km.Yamaha świetnie przyspieszała po przekroczeniu 20-tki na liczniku był potężny kop a skuter bez tuningu tylko bez blokad, prędkość max ponad 100 ok 104 km od ok. miesiąca spadła moc więc zdjąłem obudowę napędu , a tam spalony dzwon na maxa więc postanowiłem zmienić dzwon , rolki i pasek.rozmiaru rolek nie znałem gdyż nie posiadałem klucza a więc zamówiłem polini Hq 15x12 5,5 gr , pasek polini speed a dzwon polini speed bell. stare rolki było z jedne jstrony płaskie i na długości ok 3 mm rozmiar ten sam ale waga między 3a 4 gr , pasek był ogólnie w dobrym stanie ale zmieniłem, po tym wszystkim przyspieszenei spadło jeszcze bardziej , czuć brak mocy przy ruszaniu a o kopniaku po 20 na liczniku można zapomnieć. prędkość maksymalna jest do osiągnięcia ale po długiej prostej.skuter pali od strzała czy to kopniak czy starter i nigdy nie było z tym kłopotu,podchodzisz palisz jedziesz.gdy przekręcisz manętkę do końca skuter przyspiesza ale tak jakby na wysokie obroty nei chciał wejść jakby brakowało mu powietrza lub paliwa lub tego i tego ? dodam że gdy kupowałem nie zajrzałem pod spód i się okazało ze tłumik jest przyspawany do cylka ;/ być może tłumik siada? jest to gianelli jakiś nei sportowy,zmieniałem watę tłumiącą może za dużo napchałem ? ale wydaje mi się ze zrobiłem jak należy,sporo tego tekstu ale myślę że ktoś poda jakieś sugestie?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aerox
Miałem podobną sytuację tyle że mój rox po wymianie cylka nie chciał się wkręcić na wysokie obroty (wkręcał się tylko gdy stał na centralnej nóżce). Okazało się że to wina sprzęgła. A dokładniej sprężynek. Wymieniłem sprężynki sprzęgła i wszystko gra. :)

Obrazek
https://www.facebook.com/ScooterPL
http://forum.mieloch.pl/aerox-by-gruha41-t365091.html

Tytuł:
*

Pojazd:
sprężyna centralna jest biała a te małe to chyba szare?:D lub zółte ale chyba sąseryjne a kolor wygląda na szary.są takie? i kurcze nie zwróciłem uwagi czy jest 2g czy 3 g .

Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, 14:36 przez CcxcC, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No wiadome jeśli zmieniłeś rolki z 3-4 g gdzie miał kopa , na cięższe 5,5 g . Źle wyregulowany napęd masz pod względem wagi rolek . Za ciężkie .

"Lewy pas , gaz i płynę "

Tytuł:
*

Pojazd:
czyli lepiej będzie kupić rolki lżejsze? przykładowo zaniosę na wagę sklepową te stare i takie same? czy sprężynki na sprzęgle ?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no ale sprężynki miałeś nie ruszane . Zmieniłeś rolki i Ci osłabł , nie sprężynki . Stawiam na rolki . Najlepiej jakbyś kupił testowe między 3 a 4 g i wtedy byś wiedział na których jeździ najlepiej

"Lewy pas , gaz i płynę "

Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, 17:56 przez lukas602, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
ok czaje, juitro zobaczę co się stanie jak założę stare rolki, jeżeli będzie poprawa to zamówię testowe lub takie same.potem dam znać czy to pomogło

Tytuł:
*

Pojazd:
winę ponoszą za małe i za ciężkie rolki.po zmiane na dobre wszystko hula jak trzeba

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]