Dzisiaj jest 27 lut 2025, 18:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany

Pojazd:
1Więc tak dzisiaj zrobiłem ogólnie jakieś 60-70km byliśmy z kumplem w mieście troche pojeździliśmy i przyjechaliśmy do mnie. Posiedzieliśmy 1godzine i pojechałem go odprowadzić jakeś 9-10km szosa przez 6-7 km równa to cały czas pełna manetka (90-92km) poźniej była taka szosa że się skakało takie wyboje dojechaliśmy do jego domu troche z nim pogadałem i zacząłem wracać do domu po tej chropowatej drodze jechałem około 75km i dojeżdźam do skrzyżowania troszeczke zaczołem hamować a on zgasł . Kręcę rozrusznikiem, kopie i nic zaczołem go pchać jakieś 100m i spróbowałem odpalić nagle załapał i zgasł potem troche pokręciłem rozrusznikiem i odpalił ale taki troche przerywał i nie mogłem się rozpędzić do 90 bo zaczynał przerywać ale cały czas musiałem zmieniać pozycje manetki bo by gas w czasie jazdy dojechałem do domu i jest ok. Czego to może być wina?dodam że czasem łapie troche muła jak się rusza i najczęściej jak jest już rozgrzany bo jak zimny to w ogóle.
Czego to może być wina ?

2 Ile może kosztować polerka klamek hamólców?
3 a ile pokrywy przekładni?
4Pasek polini z kevlarem na seryjnym wariatorze się ślizgał czy do mallosi multivar będziedobry kewlar? czy będzie się też ślizgał?

Ostatnio zmieniony 20 paź 2012, 20:04 przez skrobek41, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Mx 50
1. Kiedy gaźnik czyściłeś ?

Mój Ice :D ===> viewtopic.php?t=301302
Lajkować oraz Zapraszamy na przeglady !! ==> https://www.facebook.com/rsautowaldhof?fref=ts

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
W lutym wymieniałem dysze i się popatrzyłem to czysty był
a może to być wina brudnego gaźnika? a może wiesz ile mechanik może wziąć za czyszczenie i rygulacje gaźnika?
jakie mogą być jeszcze ine przyczyny?

Tytuł:

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Czyszczenie gaźnika to 5-10 min roboty i to strasznie prostej więc nie wiem po co do mechanika. Mógł Ci jakiś syf wpaść albo coś.

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
a jakie mogą być jeszcze inne przyczyny ,dodam że takie przerywanie jak w dziure gdzieś wpadłem miał łapał wtedy muła ale to tak sporadycznie a do piero teraz zgasł

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
zapomiałem napisać że jak miał zgasnąć przed skrzyżowaniem to jak bym doł cały gaz to by załapał i jechał dalej ale niestety musiałem nacisnąć hamulce no i zgasł i tak że gaśnie to tylko dzieje się na nierównych drogach bo jak droga jest bez dziur to nic się nie dzieje dodam że sprawdzałem kable i wszystko jest ok

-czy tak powinno być że jak w czasie jazdy zmieniam światła z mijania na długe to przygasa mi podświetlenie licznika i tylne światła? od czego to zależy?

-jak się mierzy kompresje a zimnym czy na ciepłym, na pełnej manetce czy nie , czy z rozrusznika czy z kopki?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Kompresje sie mierzy tylko rozrusznikiem, a zobacz czy masz dobrze gaźnik poprzykręcany skoro Ci gaśnie na nierównościach to może gdzieś złapać za dużo powietrza, a czyścisz gaźnik tak że odkrecasz go, rozkręcasz go całego i wszystko ładnie benzynką czyścisz, tylko później wszystko dobrze poskręcaj i popodlączaj. 5-15 min roboty a później regulacja. Jak sobie poszukasz to będziesz mieć na necie jak wyczyścić i wyregulować gaźnik. A to że Ci świa tła przygasają to wg mnie zależy od tego że jest większy pobór prądu i poprostu tak jest :D no chyba że Ci przygasa prawie całkiem to wtedy masz coś nie tak :D

Lajkować oraz Zapraszamy na przeglady !! ==> https://www.facebook.com/rsautowaldhof?fref=ts

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
czyli tak uszczelka to chyba odpada bo by cały czas gasł itp .
filtr jest cały ma on taką małą dziurke jakby w razie woda wpadła to żeby miała gdzie wylecieć tak jest orginalnie-wkładka stage6 nówka wyprana i nasączona sprayem Castrol- góma która łączy gaźnik z filtrem jest cała przy gaźniku jest opaska,gaźnik ta uszczelka środnkowa co od komory jest cała przykręcone na maksa- uszczelka od iglicy jest troche sfilcowana ale drugiej nie mam(gdzie moge ją dostać) ale dokręciłem na maksa no i raczej chyba jest ok-króciec nówka opaska jest posmarowane tawotem na łączeniu z silnikiem i dokręcone na maksa-uszczelniacz od strony waritora jest jak nówka i jest moim zdaniem szczelna- uszczelniacz od strony magneta nie moge sprawdzić bo nie mam ściągacza ale jak by był popsuty czy coś nie tak o by cały czas gasł to chyba raczej odpada-świeca jest dobrze dokręcona-mam taki malutki przeciek na takim łączniku który znajduje się koło świecy (w strone prawą) ale to chyba nie przeszkadza?
Co jeszcze moge sprawdzić?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

zatkaj dziure z filtra powietrza i jak nie zgaśnie to łapie lewe powietrze a jak zgaśnie to jest ok .

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
jak zatkne dziure to gaśnie ale jak wkręcę śrubkę od mieszanki do końca to nie chce zgasnąć
czy coś jest nie tak? czemu tak jest

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

tzn ja miałem tak że nie reagował mi na obroty śrubki od mieszanki i musialem gaźior zmienic

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
mi jak wkręcam śrubke od mieszanki to spada od obrotów i tak omało nie zgaśnie ale jednak nie chce zgasnąć Co mam z tym zrobić?

jak się powinno wyregulować światło mijania czy jak się je wyruguluje to śwaitło długe też jest już wyregulowane?(wiem że się regluje śrubką pod lampą) ale jaka wysokość czy ma być na stopkach
prosze o wytłumaczenie krok po kroku

Ostatnio zmieniony 22 paź 2012, 17:56 przez skrobek41, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
a ciekawi mnie ta rzecz mam serie wario i sprężynę centralną i mam w pudełku pasek polini z kevlarem czy go założyłem to się ślizgał i był muł.
Gdybym założył rolki około 6,5g +sprężyna centralna biała mallosi+sprężynki sprzęgła niebieskie hebo+ten pasek polini z kevlarem to by było dobrze czy by się dalej ślizgał? ewentualnie co bym miał zmienić w ustawieniach żeby się nie ślizgał?
wiem że kevlar niszczy bardzo serie wario czy multivar tak samo by niszczył ?

jednak sprężynki hebo wycofali z produkcji jakie polecacie do serii na lepszy start? tylko żeby nie ruszał z maks obrotów tylko troche większych niż seryjnie

Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 19:46 przez skrobek41, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
co mi poradzicie?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]