Dzisiaj jest 01 lut 2025, 15:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
Polska była Polską tylko Ruski trzymały na wszystkim ręce.

Obrazek
Speedfight 307 WRC http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=310945

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
Miki6830, Widzę że się historią też za bardzo nie interesujesz. Gdybyś poczytał to wiedziałbyś że Piłsudski był nasłany przez szwabów.
Są tacy ludzie tylko nie da się ich 'wyeksponowac' przez ustrój panujący w Polsce

Moim marzeniem jest, żeby UE się rozpadła. Żeby wodociągi, wszelkiego rodzaju przewozy osobowe, elektrownie, kopalnie, składki zdrowotne/ emerytalne (dla chętnych), szkolnictwo itp. przejęły prywatne firmy. Żeby ograniczyc biurokrację państwową do minimum, zniesienie akcyz i podatków z produktów kupowanych w sklepach. Stały, niski podatek (z 250-300zł? :wink: ) utrzymujący służby porządkowe, sanepid itp. (ALE NIE RZĄDZĄCYCH) Dzięki temu bardzo dużo pieniędzy napłynęłoby do kieszeni obywateli, czyli bylibyśmy bogaci a rynek sam by się nakręcał :) .Niech żyje Libertarianizm!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
PlastusR50X pisze:
Gdybyś poczytał to wiedziałbyś że Piłsudski był nasłany przez szwabów

Uwielbiam lewackie opowieści :)

PlastusR50X pisze:
Moim marzeniem jest

Ja marzę o anarchii, i co?

Tytuł:
**

Pojazd:
Zgadzam się zPlastusR50X,
Pensja jaką mają politycy jest o wiele za wysoka. Powinni mieć najniższą krajową i to liczoną od liczby głosowań, a nie ze 100 głosowań jest na 20 poseł X.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asaroth pisze:
Ustrój mamy normalny, demokratyczny. Najlepszy jaki do tej pory został wymyślony więc o co Ci chodzi ?

To nie jest ustrój normalny, bo to jest ustrój w którym rządzą głupi ludzie, którzy chcą wszystkiego ZA DARMO. I głosują na schab wyborczy.
Miki6830 pisze:
Uwielbiam lewackie opowieści

hahahahahaahahahhaahahah, LEWACKIE?
Miki6830 pisze:
Ja marzę o anarchii, i co?

Jest to niemożliwe, z tego względu że zawsze wyłoni się silniejsza jednostka i będzie rządzic. Z resztą, anarchia to bezprawie, a ja chcę życ w państwie prawa.
Edit.
wesii97 pisze:
Pensja jaką mają politycy jest o wiele za wysoka. Powinni mieć najniższą krajową i to liczoną od liczby głosowań, a nie ze 100 głosowań jest na 20 poseł X.

Nie, oni w ogólne nie powinni miec pensji. Powinni pracowac w zawodzie jak normalni obywatele, wtedy będzie im znana wartośc pieniądza. Zebrania ministrów powinny się zbierac z 1-2 razy w miesiącu :P

Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 21:19 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Omawiałem w szkole ostatnio "Szulera" Sławomira Mrożka i ten tekst ma przesłanie że 2/3 ludności to głupcy, a w ustroju demokratycznym rządzi większość, czyli mamy odpowiedź na to jak żyje się w Polsce.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
PlastusR50X pisze:
To nie jest ustrój normalny, bo to jest ustrój w którym rządzą głupi ludzie, którzy chcą wszystkiego ZA DARMO. I głosują na schab wyborczy.

To jest komuna.

PlastusR50X pisze:
LEWACKIE?

I podaj mi jakieś wiarygodne źródło.

PlastusR50X pisze:
to bezprawie, a ja chcę życ w państwie prawa.

Ciągle żyjesz w bezprawiu.

Tytuł:
**

Pojazd:
PlastusR50X pisze:
Zebrania ministrów powinny się zbierac z 1-2 razy w miesiącu

I obradować a nie grać w karty czy tam teraz to na topie pewnie Bad Piggies (tytuł nawet pasuje do nich)

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
PlastusR50X, Ustrój jest dobry i nie wmówisz mi, że jest inaczej. W wielu krajach jest demokracja i ludziom żyje się na prawdę dobrze. Rządzący to już inna sprawa.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Miki6830 pisze:
Ciągle żyjesz w bezprawiu.

To nic nie wnosi.
Miki6830 pisze:
I podaj mi jakieś wiarygodne źródło.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawica
Nie lubię wikipedii, jest to dośc niewiarygodne źródło, ale na odczepne :roll: .

Tytuł:
**

Pojazd:
W książce od WOS-u był taki fajny cytat właśnie o demokracji. Teraz nie pamiętam a nie chce spalić ale chodziło mniej więcej o to że to najgorsze co wymyślili.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asaroth, podaj mi konkretny powód, dla którego demokracja jest lepsza od autorytaryzmu lub monarchii (np: absolutnej)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wesii97, To zastanów się czemu w tylu krajach występuje ten ustrój skoro jest "najgorszy" ?

PlastusR50X, Bo każdy pełnoprawny obywatel ma prawo głosu.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asaroth pisze:
Bo każdy pełnoprawny obywatel ma prawo głosu.

Pełnoprawny nie znaczy rzetelny i odpowiedzialny, więc osoba wybrana też nie znaczy że jest rzetelna i odpowiedzialna. Mało tego, politycy korzystają z niewiedzy wyborców a czasami głupoty.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
PlastusR50X, Ale nie możesz zapominać również o tych rzetelnych i odpowiedzialnych, których jednak jest większość. Fakt, w naszym kraju polityk powie wszystko by się dobrać do władzy dlatego wspominałem wcześniej, że kto by nie sprawował władzy obecnie to sytuacja Polski byłaby taka sama. Aczkolwiek mówiąc o demokracji nie chodzi mi jedynie o Polskę. Są kraje, że ten system dzięki odpowiednim osobom na odpowiednich stołkach zapewnia dobrobyt w kraju.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
U nas nie ma
Asaroth pisze:
odpowiednim osobom na odpowiednich stołkach

A tak na marginesie dlaczego ucichła sprawa z AG i synem naszego premiera??? Bo razem ciągnęli z tego korzyści

Jeszcze jedno nasza dziura budżetowa rośnie a Pan premier lata se do domu samolotami służbowymi. Czytałem w necie że chcą opodatkować użytkowników służbowych samochodów, którzy używają je w dojazdach do pracy i moje pytanie brzmi Czy to nie ominie naszych posłów i P. premiera, który powinien zwracać koszty tegoż że przelotu. U nas w Polsce tak naprawdę państwo utrzymują "niższe sfery" Bo biznesmeni wszystko pakują w koszta firm a mam przykład. Mój tata ma własną firmę i co miesiąc musi oddawać do ZUS-u niecałe 1000zł. Każda nawet najmniejsza firma ma takie opłaty. I jak tu się mają utrzymać na rynku takie firmy?

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
http://www.popler.tv/PrawoiSprawiedliwosc/50645#50630
Data nagrania: 2012-10-20 12:10:08 Obejrzyjcie :)

Jeśli ktoś z was twierdzi że PiS za swojej kadencji nic nie zrobił to jesteście w błędzie, pomyślcie dlaczego rząd Kaczyńskiego trwał tylko rok.. W 1992 było tak samo z rządem Olszewskiego. Po prostu PiS chciał ujawnić teczki i inne materiały dotyczące ludzi którzy sprzedali Polskę w czas komuny i nie tylko. PiS także zebrał dowody przeciwko mafii pruszkowskiej no ale nieudolny rząd Tuska i jego kolesi nie mówiąc tutaj o przekrętach po prostu wypuścili bandytów na wolność. W Polsce Prokuratura Sądy Policja itd. są skorumpowane PiS z tym walczyła a PO dalej robi układy za plecami Polaków. http://fakty.interia.pl/polska/news/miliony-dla-adwokatow-pruszkowa,1852663,3,strona,14,r,55016121#pst55018005 Co niektórzy mówią żeby nie głosować na PiS bo co?

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asaroth pisze:
Ale nie możesz zapominać również o tych rzetelnych i odpowiedzialnych, których jednak jest większość.

Więc odpowiedz mi na pytania: jaki jest powód przegrania partii liberalnej UPR w 89roku? Dlaczego nie wprowadzono zakazu powiększania długu publicznego na osobę w sejmie (demokratyczna zasada większości głosów)? Dlaczego wygrały w wyborach prezydenckich kolejno: Solidarna Polska, 2x PZPR, PIS i PO (socjalistyczne partie podobnie jak NSDAP), dlaczego chcieliśmy wstąpienia do UE, dlaczego w Polsce i prawie całej Europie jest ogólnie mówiąc coraz gorzej? Dlaczego Polska stała się dla Polaków tak mało ważna?
Niestety, ale mądrych i samodzielnie myślących ludzi jest b.mało, dlatego ten ustrój nie odgrywa swojej roli.Nawet patrząc na moje pokolenie, 'mądrych' jest ich coraz mniej :roll: .

edit:
Yakuza, akurat PiS dotrzymał obietnicy i w miarę się spisał. Ale uważam że to jest partia za bardzo pomieszana poglądowo, jest po prostu zbyt kompromisowa.

edit 2:
wesii97 pisze:
Mój tata ma własną firmę i co miesiąc musi oddawać do ZUS-u niecałe 1000zł.

Najlepsze jest to, że gdyby Twoj tata odkładałby sobie sam przez całe życie co miesiąc te pieniądze, to miałby całkiem sporą sumę, która z pewnością starczyłaby mu na 20lat życia, do tego ew. sprzedaż przedsiębiorstwa to dodatkowe pieniądze. Do tego "emerytura" kiedy chce...

Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 22:49 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
PlastusR50X pisze:
Żeby wodociągi, wszelkiego rodzaju przewozy osobowe, elektrownie, kopalnie, składki zdrowotne/ emerytalne (dla chętnych), szkolnictwo itp. przejęły prywatne firmy.

I tak nie ma? Są prywatne kliniki, wodociągami w większości przypadków zajmują się prywatne firmy, PKS jako prywatne przedsiębiorstwo już nie istnieje, elektrownie i kopalnie- również. Źle to wszystko ująłeś (choć się domyślam co miałeś na myśli) ale nie ta pora aby to tłumaczyć.

PlastusR50X pisze:
Pełnoprawny nie znaczy rzetelny i odpowiedzialny

Asaroth pisze:
Ale nie możesz zapominać również o tych rzetelnych i odpowiedzialnych, których jednak jest większość.

To masz przykład, że znowu PO wygrało w ostatnich wyborach :mrgreen: . Większość ludzi nie ma swojego ustalonego światopoglądu i kraczą tak, jak im media przepowiedzą.

Asaroth pisze:
Kaczor miał wybudować 3 mln i gdzie one ? Nic nie zbudował za swojej kadencji.

Kompletował dokumentacje techniczne- zalecam rozmowy z przedstawicielami GDDKiA. Ja taką odbyłem.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
Nie zrozumiecie pewnych rzeczy ale w 1992 r. kiedy obalono pierwszy demokratyczny rząd z wolnych wyborów, to się stało bo Wałęsie zaczęło się walić pod nogami.. http://pl.wikipedia.org/wiki/Uchwa%C5%82a_lustracyjna

http://www.youtube.com/watch?v=k0ISwAvKn1c&feature=related

Obrazek

Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 23:11 przez Yakuza, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna