Dzisiaj jest 25 lis 2024, 21:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Generic Tiger
*

Pojazd:
Witam. Czy w wyzej wymienionym modelu znajduje sie oryginalnie silnik am6 czy jego kopia? zdania są podzielone. i z jakiego kraju pochodzi ta marka?
głównie jestem zainteresowany tą aukcją
http://moto.allegro.pl/generic-trigger- ... 50539.html

Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 18:27 przez provixi, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki DRZ400S
wydaje mi sie, ze to kopia.

http://offroadowykiller.cba.pl/

Tytuł:
*

Pojazd:
znajomy to ma jest to chyba koreanskie o ile sie nie mysle i jest to wmiare spoko kopia AM6 jednak nie jest to orginał

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jest to kopia ale dobrze wykonana ;)

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1462863#1462863 [glow=indigo]<----projekt sendzia WBIJAC ,UPY,POLERKI,TUNING!!!!![/glow]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Motor , fajny daje radę , dobrze wykonany, ale za 5 tysi używki się nie opłaca ;/ , to już lepiej coś markowego , bo takiego możesz dorwać o wiele taniej

Nie ma Lipy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jest to kopia AM6 lecz chińska a co idzie jakoś też wiec lepiej dołożyć i tak jak koledzy piszą kupic markowy sprzet.

Jedno życie, jeden cel Śmigać YAMAHĄ TZR

Zapraszam http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=328657

Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 8:50 przez Dominicum, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
nawet nie musi dokładać, w tej cenie można kupić fajne moto (markowe oczywiście), nie radze Ci sie pchać w takie coś, później są problemy z częściami itd, a nie wiadomo czy sie to nie zjebie po 2 tyg jazdy.. ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
Powiem tak ma to AM6. Kumpel to miał fajne fajne ale tak do mojego suzuki może się schować a mój jest z 2000 a to z 2011 , więc samo mówi za sb , niby ma te AM6 ale jednak to nie to samo. Zawiecha też porażka no i jakość plastików ;/.

Tytuł:
**

Pojazd:
Nie miałem z tym styku ale dużo o tym czytałem:D Silnik kopia am6 może nie oryginał ale też w porządku podobno niektóre części podchodzą z minarelli:D zawieszenie jak na chinola całkiem dobre przód UPS-y regulowane więc źle nie ma wystarczy gęstszy olej i można śmigać tył nic mi nie wiadomo. Plastiki wcale nie są dużo gorszej jakości niż np w dt czy sendzie. Opinie o nim też nie są złe więc może warto :D Mały przebieg, średnia cena, wygląd też całkiem fajny więc jak dla mnie to się opłaca, oczywiście jeśli masz zamiar normalnie go użytkować. Ptasznik, Jeśli mi znajdziesz takie moto z am6 w tej cenie to powiem Ci że jesteś zajebisty. Zauważ, że opony praktycznie nowe, silnik ledwo dotarty, nie widać jakiś grubszych zadrapań więc jeśli chodzi o mnie to warto.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
provixi, w tym motorowerze znajduje sie kopia silnika AM6

Madzia f12 By ~Green

Tytuł:
**

Pojazd:
Panowie nie ma potrzeby pisania po raz setny że to kopia am6!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda nsr

Ostrzeżenia: 1
Ja słyszałem że on z węgier jest, nie żadna china :)
A węgierskie jest zaj*iste, do japońca dużo nie brakuję, przykładem na to jest Motowell Magnet Rs, jest on z Węgier a jest "idealny". Kolega ma, nic się nie psuje, nic nie pęka ( jak plastiki w chinolach :lol: ) .

Tytuł:
*

Pojazd:
pawslo95 tylko wszedłem na allegro, wziąłem pierwszy lepszy.. i nie mów mi że w tych pieniądzach nie ma

Tytuł:
*

Pojazd:
http://otomoto.pl/aprilia-rs-50-lion-sw ... 12668.html

Tytuł:
**

Pojazd:
Ptasznik, 30k km przejechane. Po drugie wydaje mi się, że autor szuka raczej coś typu enduro/sm. Jeśli będzie miał szczęście to nie bedzie musiał wymieniać cylindra, tłoku itp. napęd połamany plastik, na pewno pod kolor nie dokupi czyli jeszcze malowanie. Z opisu wynika, że czeka go jeszcze rejestracja. I w ten sposób jeśli będzie miał szczęście to wyjdzie go 5k zł jeśli nie 6k zł. Z doświadczenie wiem, że zakup 7 letniego moto wiąże się z dużymi kosztami utrzymania.

Tytuł:
*

Pojazd:
jak sie chce to można, ja kupiłem za 3300 co prawda siedmio latka, ale nic z nim nie było, a malowanie jakichś plastików to już są pierdółki które można robić jak ma sie czas, chęci i kase ;)

Tytuł:
**

Pojazd:
Ptasznik, Właśnie ... "jeśli ma się kasę"! Idąc tym sposobem myślenia niech sobie kupi coś nowego na am6 prosto z salonu a na pewno będzie zadowolony.

Tytuł:
*

Pojazd:
nie taką kase.. jeśli mam moto poodzierane i akurat powiedzmy zarobiłem 200zł to moge sb robić takie pierdółki, ale dobra nie ma co sie kłócić, każdy ma troche odmienne zdanie, a post juz chyba jest nieaktyualny

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Temat trochę ucichł, ale może komuś na przyszłość się przyda.

Kupiłem swojego Generica w czerwcu 2010 jako dwu latka, robiąc przegląd powiedziano mi że rama jest z chin (VIN zaczyna się na LLB), mimo to moto potrafiło objechać roczną Honde HM. Porównując go do HM (w końcu ten sam typ) Generic jest kolosem, jest dużo wyższy i wygląda na większą pojemność, silnik china, jednak bardziej zrywny od am6.

Kolejna sprawa części silnikowe, zaczynając od tarcz sprzęgła, oraz zębatek w skrzyni (czyli to co przy nim wymieniałem) poprzez (podobno) cylek kończąc na wydechu wszystko pasuje od am6, wiec z częściami nie będziesz miał żadnego problemu.

Zawieszenie i hamulce, wiec tak, z przodu ups'y regulowane, z tyłu dosyć sztywne gazowe. Z przodu zainstalowana jest dosyć spora jak na 50 tarcza, wraz z DWU-tłoczkowymi zaciskami oraz pompką BREMBO ! z tyłu średniej wielkości tracza z jedno tłoczkowym zaciskiem. Jadąc 80, do zera zatrzymuje się na około 5 metrach, wiec chyba nie jest źle :)

Moto posiada sporo bajerów jak możliwość ustawienia jego wysokości na tylnym zawieszeniu, bardzo duży bak (zalałem raz za 70 zł kiedy paliwko było sporo tańsze, plastiki nie do zdarcia, moto kilka razy leżało, jak i miało szlif przy niewielkiej prędkości, i poza (minimalnie) startymi naklejkami nic się nie stało, seryjnie jest duży gaźnik bo aż 19 lecz spalanie jest niewielkie nawet przy katowaniu. Licznik nie oszukuje jak w innych moto nawet 20 km/h lecz przy 80 ma odchyły tylko 3km/h mierząc dwoma GPS i telefonem (może mały dodatek ale przydatny). Dużym plusem dla mnie jest i kopniak, jak i elektryczny starter czego w zazwyczaj w crossach się nie łączy.

Jedyne czego mi przy tym moto brakuje to brak obrotomierza, oraz przy seryjnym wydechu po chwili człowiek śmierdzi spalinami, dzięki temu moto, przekonałem się że mimo iż chiński jest bardzo dobrze wykonany i śmiało może konkurować z markowymi moto, zachęcam do kupna tego moto jeśli ktokolwiek ma możliwość bo na prawdę warto :)

KLIK >>> Generic Trigger SM / SWAP JC20E <<<KLIK
KLIK >>> Yamaha XJ600S Diversion <<<KLIK

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 16:48 przez Damek1234, łącznie zmieniany 1 raz

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ]