|
Przedstawiam test cylindrów 70 cc z poziomu Sport, a w miarę niedrogich i nadających się do codziennej jazdy, oczywiście dających sporo więcej mocy od seryjnych.
Zestawienie opiera się na testach Scooter-attacka. Wszystkie cylindry to AC (chłodzone powietrzem), bo jak wiadomo LC maja troszkę więcej, dodatkowo gaźnik Dellorto 17,5 mm.
Każdy wykres z hamowni zawiera 5 krzywych, odzwierciedlających prace silnika dla 5 rożnych wydechów od najgorszego (nie wiem jaki to może być Smile aż do wydechów Racingowych (ja stawiam na yasuni C20).
A oto legenda:
Najsl - moc osiagana na Najslabszym z testowanych wydechow
Sredni - moc osiagana dla Srednich wydechow
Racing - moc osiagana dla wydechow Racingowych
DR racing Parts - Najsl: 8 KM Sredni+Racing: 9,5 KM (75 Euro)
Polini Sport - Najsl: 8 KM, Sredni: 8,5-9 KM, R: 9,5 KM (86 Euro)
Stage 6 Pro - Najsl: 9 KM, Srednio: 10-10,5 KM Racing: 11,5-12 KM (106 Euro)
Metrakit 70 cc Handmade - Najsl.: 8 KM Sredni+Racing: 10 KM (95 Euro)
Top Performances Trophy - Najsl: 8,5 KM Sredni: 9-9,5 KM Racing: 10 KM (93 Euro)
Airsal 70 cc Alu - Najsl: 7 KM Sredni: niecale 8 KM Racing: 8,5 KM (80 Euro)
Airsal 70 cc Racing T6 - Najsl: 8,5 KM Sredni: niecale 9,5-10 KM Racing: 10,5-11 KM (108 Euro)
Malossi Sport - Najsl: niecale 9 KM Sredni: 9,5-10 KM Racing: 10,5 KM (93 Euro)
Hebo 70 Alu Race - Najsl: 9 KM Sredni: 10,5-11 KM, Racing: 12 KM (121 Euro)
Podsumowanie:
I teraz zwycięzcy w poszczególnych kategoriach.
Najsłabszy wydech - Stage 6 Pro, Malossi Sport i Hebo 70 Alu Race uzyskały takie same wyniki czyli ok. 9 KM, z których najtańszy jest Malossi Sport.
Średni wydech - Najlepszy jest Hebo 70 Alu Race i Stage 6 Pro . Tutaj mniej więcej podobne wyniki, no ale trochę zawiodło mnie Polini Sport nie mówiąc już o Airsalu 70 cc Alu.
Wydech racing - Hebo 70 Alu Race i Stage 6 Pro
I teraz zauważcie ze w każdej z 3 kategorii występuje Stage 6 Pro i Hebo 70 Alu Race. Niezależnie od tego jaki macie zamontowany wydech te 2 cylindry powinny dać największy przyrost mocy.
I teraz pouczenie.
Pamiętajcie ze moc osiągana na tych zestawach zależy w dużej mierze od: prawidłowego montażu, prawidłowego dotarcia i eksploatacji, prawidłowej regulacji gaźnika i doboru dyszy, stanu membran... itd.
Opcja szukaj nie boli tu masz wszystko , fakt cyle lc są troszkę mocniejsze ale porónanie masz...
_________________ Roxanka ^^ --> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=306245
WBIJAC !
JEŻDŻĘ BEZ BENZYNY
WIĘC WIEM CO TO TECHNIKA
DZIFFKO.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, 11:02 przez K0S0, łącznie zmieniany 3 razy
|