Dzisiaj jest 16 lis 2024, 21:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Dziś składałem mojego speeda . Lecz mam pewien problem. Nie mam iskry ;/ . I gdy włączę zapłon to zapala się kontrolka od oleju i jak zacznę kopać to zaczyna mrugać. Przez cały czas tak. I nie wiem co to może być? Olej mam lecz nie zakrywa tego czujnika co jest w zbiorniku od oleju. I pompkę mam podłączoną. I nie mam iskry. I czy to prawda, że jak nie ma oleju to automatycznie jest odcinany zapłon?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Właśnie mam ten sam problem i zglebiłem go już trochę chociaż jeszcze nie doszedłem do końca co to jest. Wiec tak :
1 To nie ma nic wspólnego z olejem anie czujenikiem oleju , gdyby nie bylo ojeju to po prostu pali sie lampka i nic wiecej ja juz nie posiadam dozownika tylko mieszam ręcznie .
2 jeżeli miga kontrolka to oznacza ze jest brak iskry
3 przynajmniej u mnie wykluczyłem cewkę regulator czyli stawiam na moduł
4 jest kolejna zagadka jeżeli wyciągnę bezpiecznik jest iskra i próbuje zapalić , tak jakby zapala ale tylko na 2 sek i później gaśnie jeżeli włożę bezpiecznik jest iskra tylko przy pierwszym obrocie wału a później ginie ??? I tu się nasuwa pytanie czy to moduł czy czujnik położenia wału czy CH** wiec co !! ?? :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]