Dzisiaj jest 06 lut 2025, 10:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam,
chciałbym poznac wasze opinie na temat apki sr Lc na silniku morini :)
czy poleciacie tak czy nie dlaczego ? :P

Gilera Stalker full sport [*] ; (
Aprilia Sr ♥ !! ; D na sporcie !
viewtopic.php?p=2048958#2048958
https://www.facebook.com/pages/F0xers-g ... 222?ref=hl

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR
Szczerze polecam , moriniaki to bardzo mocne silniki , jeśli nie kręci cię popierdzielanie + 110 na kiblu to srka lc moze byc dobrym wyborem ;d

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ogólnie silniki są dobre. Mało awaryjne itp. Srki z tymi silnikami tak samo.

-->PROJEKT BUUGY 126P<--

Tytuł:
*

Pojazd:
kolega ma sr lc na silniku morini i nie narzeka , seryjna bez blokad 85 licznikowe to nie problem

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
NieCiik, CustomDrag, rafcios14,
Dzięki :D

Tytuł:

Pojazd: znowu SR Custom
dobry silnik, ma moc, seria jechała mi 85km/h jednak jest problem z dostępnością części

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Katana
Jeśli nie planujesz jakichś wileki modów to idealna ;)

Wpadnij do mnie zostaw komentarz a odwdzięczę się tym samym :)
-->Moja Katanka Hebo Manston Replica PORTED !<--

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
silnik jak każdy inny, jest moc tylko szkoda że sporo mniej części jak do innych :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Powiem szczerze mam sr na tym silniku i chodzi bardzo dobrze , bardzo mało awaryjny , Dodam też że mam wtryskowa i jestem mile zaskoczony spalanie 2.5 l na 100 i jest dużo mocniejszy od gaźnikowca , i co ważne nigdy się nie zepsuł , możliwe że jest to limitowana edycja do której dostarczono wszelkich starań ale mimo tego wyznaje jedną zasadę : JAK KTOŚ DBA TO MA , i nigdy nie ma cudów jeśli jeździsz wtryskiem zaśniedziałym i zawalonym błotem .
więc podsumowując polecam :)

Ostatnio zmieniony 21 paź 2012, 18:14 przez derbi666, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Powiem tak, na seryjnym morini na gaźniku napewno nie wyciągniesz 85 km/h, mam dwie morinki i z 10 k przebiegu leci max 70, a z przebiegiem 5 k leci 75 +, ale 80 nie pociągnie (oczywiście wszystkie blokady zdjęte, mowimy o prostej, z góry to oba lecą 85), nie wiem jak z apką na wtrysku, ale podobno na serii można wycisnąć te 85 +, gdybym miał teraz kupywać nie kupił bym moriniego, tylko jakieś p/g lub mine albo kymco :), jak squta nie katujesz i nie zależy ci na osiągach to ci wystarczy morini, ale ja wolałbym dopłacić i wziąść coś lepszego ...

SZUKAM NRG POWER DD! ;D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wymiataacz, moja apka na serii łapała 90km/h, natomiast wtrysk na serii nieskatowany wyciągnie nawet 95km/h (mowa oczywiście o licznikowych). Kymco ? chłopie weź przemyśl najpierw zanim coś napiszesz.

Aprilia Sr project by Mateq
viewtopic.php?t=269518&start=0
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wymiataacz pisze:
nie kupił bym moriniego, tylko jakieś p/g lub mine

Na twoim miejscu też bym troszkę dopłacił i kupił nawet jakiegoś oklepanego Roxa , albo coś na P/G . Są to lepsze silniki od Morini i jest do nich więcej części . Seryjna Apka na Morini mojego kumpla z wydechem bodajże Gianelli leciała 85 km/h (licznikowe) , a gdy włożył Yaśka R i Multivara prędkość wynosiła 100km/h.
W swojej Apce też miałem R'ke z multivarem i osiągi były sporo lepsze niż w skucie mojego kumpla.

Więc dorzuć trochę kasy i kup coś lepszego .Takie jest moje zdanie ... i na rzucajcie się na mnie posiadacze tych silników , z tekstami że Morini jest równie dobre jak P/G i Mina .

Boberko pisze:
Chodzi o to jak wymawiamy nazwy poszczegolnych firm

KoKaSt^nt pisze:
Yamaha-dżamajha

Tytuł:
*

Pojazd:
mateq97 pisze:
Wymiataacz, moja apka na serii łapała 90km/h, natomiast wtrysk na serii nieskatowany wyciągnie nawet 95km/h (mowa oczywiście o licznikowych). Kymco ? chłopie weź przemyśl najpierw zanim coś napiszesz.

Tak, tak 90 km/h (jak morini z seryjnym gaźnikiem, to chyba z góry, a mówimy o prostej). Jak po prostej, to napisz na jaki gaźnik wymieniłeś po zmianie z di-techa, Seryjne kymco jak byś nie wiedział jak jest dobrze dotarte jest porównywalne z roxem, p/g na serii można wtedy wycisnąć nawet 85 km/h, nawet w jakiś tam testach zajęło chyba 2. miejsce, widać, nigdy na nim nigdy nie jeździłeś.

SZUKAM NRG POWER DD! ;D

Tytuł:
*

Pojazd:
mateq97 pisze:
moja apka na serii łapała 90km/h
mateq97 pisze:
wtrysk na serii nieskatowany wyciągnie nawet 95km/h
za dużo się filmików z v-maxami naoglądałeś, najpierw się przejedź...

SZUKAM NRG POWER DD! ;D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam apke na silniku morini (gaźnik) minimalny tuning rolki 4,7g, sprzęgło polini z twardymi sprężynkami, wydech Tecnigas pali mi max 3L na 100, leci równo 100 ;) Polecam

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wymiataacz pisze:
Tak, tak 90 km/h (jak morini z seryjnym gaźnikiem, to chyba z góry, a mówimy o prostej). Jak po prostej, to napisz na jaki gaźnik wymieniłeś po zmianie z di-techa, Seryjne kymco jak byś nie wiedział jak jest dobrze dotarte jest porównywalne z roxem, p/g na serii można wtedy wycisnąć nawet 85 km/h, nawet w jakiś tam testach zajęło chyba 2. miejsce, widać, nigdy na nim nigdy nie jeździłeś.

Weź chłopie o czym ty mówisz, skoro twój zakatowany skuterek tyle nie wyciągał to nie znaczy, że wszystkie, a skoro ty bardziej mu polecasz kymco od sr to chyba coś z tobą nie tak. Raz, że sr jest solidniej wykonana to i dużo ładniejsza, poza tym jak się dba to się nic nie dzieje. Znajomy ma apkę na wtrysku, co prawda miała remont w tamtym roku, ale wyciąga 97km/h licznikowe po prostej. Drugi ma apkę na gaźniku morini wyciąga mu 85km/h po prostej. To, że twoja tyle nie łapała to wiesz kogo to obchodzi ? tajwański skuter, a włoski to jest różnica :)

Aprilia Sr project by Mateq
viewtopic.php?t=269518&start=0
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Katana
mateq97, x2

Wpadnij do mnie zostaw komentarz a odwdzięczę się tym samym :)
-->Moja Katanka Hebo Manston Replica PORTED !<--

Tytuł:
*

Pojazd:
mateq97 pisze:
Wymiataacz pisze:

Weź chłopie o czym ty mówisz, skoro twój zakatowany skuterek tyle nie wyciągał to nie znaczy, że wszystkie, a skoro ty bardziej mu polecasz kymco od sr to chyba coś z tobą nie tak. Raz, że sr jest solidniej wykonana to i dużo ładniejsza, poza tym jak się dba to się nic nie dzieje. Znajomy ma apkę na wtrysku, co prawda miała remont w tamtym roku, ale wyciąga 97km/h licznikowe po prostej. Drugi ma apkę na gaźniku morini wyciąga mu 85km/h po prostej. To, że twoja tyle nie łapała to wiesz kogo to obchodzi ? tajwański skuter, a włoski to jest różnica :)

Chłopie, jaki zakatowany, kupiłem go jak miał 3000 przebiegu i sam mu sciągałem blokady ! Tak, rozważałbym między Kymco a Aprilią, dlatego że za 2 500 zł można mieć w bdb stanie, niskim przebiegu, a za 2 500 zł to aprilie co najwyżej na morini można wyrwać, na p/g chodzą po 3 500 w górę (chyba raczej coś z tobą jest nie tak, bo myślisz nie logicznie, no chyba, żę wygrałeś w lotto i masz 40 mln zł ?), może i kymco ma trochę, minimalną różnicę w jakości wykonania, ale (powtarzam) osiągi są porównywalne, a cena dużo niższa ! Kolega cie chyba robi w bambusa, że leci mu 97 km/h, żaden seryjny sqter tyle nie wyciągnie, nawet po remoncie, nie chce mi się już z tobą dyskutować, skończ już :D

SZUKAM NRG POWER DD! ;D

Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 21:44 przez Wymiataacz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Wymiataacz, weź się opanuj człowieku , co ty porównujesz jakieś kymco do Aprili ( marki 4 pod względem produkcji motocykli na świecie ) ta twoja aprilia musiała ostro dostać po du..e skoro mówisz że miała tylko 3 tyś przebiegu wszystkie blokady ściągnięte i tylko te 75 . ( nie wnikam pewnie w 90% licznik cofany) Sam mam aprilie sr di tech , bez żadnych przeróbek tylko włożony sportowy komin i wyciąga 92 km/h mierzone gps . ( nie wiem być może to jest atut że jest to limitowana edycja , ale nie zmienia to faktu że silnik morini. ) Więc porównywanie kymco do aprili jest co najmniej NIE W PORZĄDKU Z TWOJEJ STRONY . A że wolisz oszczędzać i jeździć kymco to już twoja sprawa . J wola bym codzić rok piechotą , i dozbierać kase na aprilie . A co do gorszego silnika morini od P/G to niby czemu hehe , że jest nowszy ? , że piaggi przejeło derbi i montuje teraz te silniki? W życiu nie stwierdzę że pg jest lepszy od moriniaka czy minerelli , bo TAK PO PROSTU NIE JEST !
a zasada bezawaryjności polega na tym : JAK O MOTO DBASZ , TAKIE MOTO MASZ !

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobra starczy spamu ! :D
Kupiłem Aprilie sr 2005 rok p/g
we wrześniu !

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]