Siemka yamaha z 96r. po full tuningu. Skuterek ma silniczek minareli, po zmianie cylka i głowicy. Pierwszym cylkiem jaki był w nim to top performers wraz z głowicą, potem został on wyjęty i oddany do szlifu lecz jednak po pewnym czasie znów stało się to samo co wcześniej. Został zakupiony nowy cylinder, tłok itp. firmy parmakit również to była 70cc. spisywała się lepiej niż cylek firmy top performers, ponieważ na parmakit można było spokojnie zamknąć licznik (100km/h i wskazówka opierała sie o obudowę) lecz nie powiem gdzy zmieniłem olej na tańszy działy się prawdziwe cuda.. czasami wgl nie chciał odpalić na parmakit.. a czasami jak odpalił za nw ok. 25 kopniakiem to sam łapał wyskokie obroty i nie miał wgl. mocy. Po zdjęciu cylka zobaczyłem lekkie ryski i to samo na tłoku, po zdjęciu pierścieni zauważyłem że w pewnych miejscach są bardzo zdarte. Ale do rzeczy.. jako że mam stare tłoki i pierścienie czy będę mógł włożyć stare pierścienie? oczywiście rozmiar sie zgadza.. ale teraz nw którą głowicę włożyć.. wrzucam kilka fotek abyście sobie porównali i mi doradzili:D
Pierścienie które mam zamiar włożyć:D
Głowice: od lewej top, parmakit
Top performers:
Parmakit:
Od góry:
wstawiłem dwa zdj top ponieważ widać tam takie nie równości i nie wiem czy w jaki kolwiek sposób przeszkadzałoby to w eksploatacji. jakieś porady?