Dzisiaj jest 12 lut 2025, 19:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość

Pojazd:
Witam, męczę z chińczykiem z kilka miesięcy. Wymieniłem głowicę i gaźnik, były problemy z odpaleniem, a gdy załapał to rozwaliło pokrywę ( nie jedną). Teraz próbowałem odpalić z rozrusznika, ale strasznie coś stukało, więc rozebrałem silnik bo ruszając wałem na boki sporo się ruszał więc myślałem że to łożyska, ale są całe. Wał też raczej nie jest krzywy. Co to może być, że wał lata na boki, i stuka podczas odpalania, boję się że jak założę nową pokrywę to też się zniszczy. Dorzucam zdjęcia pękniętych pokryw. Co może być przyczyną ich zniszczenia?

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może zbierak nie odbija i po odpaleniu zaczepia o ta koronkę przed przeciwtalerzem i wyrywa wszystko.

Cytuj:
moj rox na serii leci 120 tylko rolki mam na v maxxa

mam jeszcze zalany sportowy płyn chlodniczy i swiece odblokowana

Tytuł:
*

Pojazd:
Trynithy pisze:
Może zbierak nie odbija i po odpaleniu zaczepia o ta koronkę przed przeciwtalerzem i wyrywa wszystko.

zbierak jest od kopki i jak by nie odbijała to by kopka zostawała w miejscu bo nie ma prawa wyleciec zbierak z półksiezyca jeśli woogołe ma kopniaka jak bym sprawdził bendix bo on może nie odbijać i cały czas jest zaczepiony na ząbkach

Tytuł:

Pojazd:
@di16, tylko jak rozwaliło pokrywę to nie miałem bendixa. Na razie go złożę i zobaczę czy dalej będzie tak latać na boki. Tak w ogóle to jakiś luz na boki jest dopuszczalny?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Rieju RS3 50 '10
bardzo mały luz może być ale jak lata wał to na pewno coś nie tak a rozrząd sprawdzałeś??

Robię Virtual Tuning

Tytuł:

Pojazd: Audi A6 C5 2.8
Co ma rozrząd do rozwalonej pokrywy przekładni? jak nie wiesz to sie nie odzywaj ja mam to samo kupuje dekle już z 6 raz i mi akurat tak nie wyrywa dziur ale pękają przy cylku 50ccm było okk a założyłem 80ccm i odrazu zaczął się problem z deklami popękały mi podczas odpalania i to jest dziwne bo nie moge znaleść przyczyny pękających dekli nieraz jest tak że kopka na chwile sie zablokuje tak jak by tłok bił o głowice ale to napewno nie jest to więc nie wiem mi sie zdaje że może za mocno kopiesz w sumie to głupie ale możliwe + kompresja duża i podczas kopania pęka dekiel. no nie wiem cięzko mi cokolwiek powiedzieć.

Tytuł:

Pojazd:
Dominik_CRACER pisze:
bardzo mały luz może być ale jak lata wał to na pewno coś nie tak

Że coś nie tak to wiem :P Łożyska są całe, a wydaje mi się że nie jest krzywy tj. na oko prosty, pomiarów nie robiłem. Jednak ciężko mi sobie wyobrazić, żeby tak masywny wał, jest na prawdę ciężki, cięższy niż w minarelli. Więc nie wiem z czego wynikają te luzy. Chyba go złożę i spróbuję z nową pokrywą, tylko co jak się znowu zniszczy :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]