Dzisiaj jest 22 lis 2024, 22:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Niedługo mam zamiar kupić cylinder Polini Race 80. Cyl będzie współgrał z gaźnikiem 21 mm,wydechem Yasuni oraz sportowym sprzęgłem. Planuje też wymianę łożysk,które polecacie?
Mam na myśli łożyska wytrzymałe,które posłużą,wolę dopłacić kilka złotych niż potem rozbierać silnik....
Mile widziane opinie użytkowników posiadających moto po tuningu:D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli bd rozpoławiał silnik do wymieny łozysk polecam wymiene wszystkich. Możesz wybrać bo SKF, FAG, KOYO robią bd łozyska także każde z nich Ci polecam. Jeśli chcesz je pod polini 80 to na wał kup z luzem c4 i najlepiej z koszyczkiem metalowym a na skrzynie kup z luzem c3 i także koszyczkiem metalowym. Oprócz tego na skrzyni sa 2 igiełkowe ja kupowalem jakieś polskie za 20 zł sztuka i chodzą już kilka miesiecy dobrze. Najlepiej jeśli wszystkie łożyska sb kupisz w hurtowni wyniesie Cie to o wiele taniej. Co do rozmiarów to nie pamietam wszystkich ale w necie znajdziesz.

Tytuł:
*

Pojazd:
Celem wyrównoważenia silnika jest:
- zmniejszenie drgań i wstrząsów silnika,
- niedopuszczenie do przyspieszonego zużycia łożysk i czopów wału korbowego oraz
innych elementów ruchomych silnika i elementów mocujących silnik w pojeździe,
- likwidacja do minimum drgań i wstrząsów, które mogą być przenoszone na
zawieszenie silnika a dalej na konstrukcję pojazdu,
- niedopuszczenie do rezonansowych drgań elementów nadwozia i w konsekwencji ich
uszkodzenia o charakterze zmęczeniowym itp.

motocykista bramy garażowe warszawa!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mbo12, Wiem,po co się wyrównoważa silniki. Ja się pytam w poście,jakie łożyska(nazwa,producent) do tuningowanego moto zakupić......

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
To tak jak mówiłem... SKF, KOYO albo FAG wszystkie sa bardzo dobrej jakości. Polecam Ci SKF luz c4 koszyczek metalowy do twojego seta. Ja je mam tylko luz c3 i sprawują sie dobrze.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ]