Dzisiaj jest 01 mar 2025, 13:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Aprilia Am3
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam jestem Posiadaczem aprili Af-1 50 Am3.

Zamieniłem się za styranego SpeedFighta 1 Ac. Aprilia jest to rok 95, Kolor kawasaki Ninja 7. W silniku są nowe tryby oraz Cylinder tłok. Ale posiadam problem A mianowicie Poszukuje nieudolnie Wodzików do Am3 oraz kompletu łożysk. Jeśli ktoś widział aukcje lub zna kogoś kto ma silnik Am3 na części to niech poda, bym był z góry wdzięczny.

Obrazek

Witam Darowski :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
tu masz stronkę z całym takim moto na część są tam część silnikowe jaki plastiki http://allegro.pl/item725465021_aprilia ... 3_rv4.html

Krzysztof Bieszke

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam AM3 na części - skrzynkę biegów oraz kartery.

W karterach są łożyska i simmeringi, musisz pomierzyć - możesz je zostawić, a jak nie to możliwe, że te główne podejdą z AM6 (dostępne wysyłkowo), a resztę dokupuje się w normalnym sklepie z łożyskami. Uszczeli wycinasz sobie sam, bo te kupne są do dupy. Co do skrzynki biegów to jest kompletna: wałki główne i zdawczy, tryby (sprzęgła kłowe trochę obrobione jednak niestety), dalej wodziki sprawne, bębenek oraz selektor też sprawne.

Jak jesteś zainteresowany to czekam na PW. Mogę wstawić fotki. Pozdrawiam.

edit: teraz dopiero dojrzałem link mojego przedmówcy - w Teresinie w Motokomie kupujesz na własne ryzyko, sprzedający dobrze się na tym zna i ma smykałkę do dobrych ineteresów, nie muszę chyba mówić co z tego wynika dla kupującego (przekonałem się o tym na własnej skórze).

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2009, 23:48 przez MVP, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale ty masz wodziki i łożyska oraz simmeringi od Am3 czy Am6. Skrzynie mam całą ładną (nowe tryby)tylko muszę kupić wodziki, sam rozebrałem swoje AM mimo wieku 15 lat dałem rade :D Skrzynia była źle złożona tryby 2i 1 biegu były na odwrót. Wodziki były krzywe a wodzik "jedynki" był spawany.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja mam na sprzedanie kartery i skrzynka am3. czy do am3 podejda lozyska i simmeringi z am6 to dopiero trzeba sprawdzic.

EDIT - Daro, poszło PW.

Edytuj posty/Sadi.

Aaa, dzięki. sprawdzałem czy czuwasz :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 02 wrz 2009, 18:24 przez MVP, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
MPV SILNIK ELEGNCKI!

Poszukuje teraz wszystkich uszczelek do AM3 PILNE kupie

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Daro, kup te z mielocha za 65 złotych (ważna rzecz: NIE MA W TYM KOMPLECIE USZCZELEK DO GAŹNIKA!!!). Tylko coś ich teraz nie mogę znaleźć w szukajce :/ a szkoda bo tam jest sporo elementów (gumowe i aluminiowe). pisałem ci zresztą na PW, nie czytasz uwaznie, przyznaj się :mrgreen:

Te do gaźnika możesz sobie wyciąć sam, bo tam głównie potrzeba (mówię o PHBG) dwóch: do komory pływaka (taka kwadratowa) i pod pokrywkę nad przepustnicę. Wykorzystałem jeszcze taką małą gumową pod jedną ze śrub (stara zresztą była dobra...), nie ma za to aluminiowej pod ssanie, a reszta to chyba do innych modeli... Warto o tym wiedzieć, bo za takie coś się płaci 18 złotych!!!!!!!!!

Aha, te uszczelki są do wszyskich AM. AM3-5 od AM6 różni się skrzynką (ilością) biegów i szerokością karterów (te od am6 są kilka cm szersze, chyba 2cm albo 3cm, już nie pamiętam), tak więc nie ma to wpływu na uszczelki.

pozdr.

Ostatnio zmieniony 11 wrz 2009, 9:15 przez MVP, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czytam uważnie ale sam nie mogę znaleźć uszczelek na mielochu

+ mówisz o tych podejdą mi? http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... f89b9192df

Ostatnio zmieniony 11 wrz 2009, 17:40 przez daro71, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na pewno tak. Ja kupiłem też z mielocha tylko taki komplet za 65 zł, teraz go nie widze, pewnie im sie skończył na magazynie (zdarza się...). W tym drugim było więcej elementów, aluminiowe, gumowe...

Zadzwoń jeszcze do >>> MOTOROMY (kliknij w link) <<< . Wysyłka tańsza najmniej o 2 zł, części chyba trochę tez tańsze, no i o przynajmniej o jeden dzień szybsza. No i przez telefon mozesz zapytać, czy dana część pasuje do twojego pojazdu (sprzedawca sprawdzi w katalogu).

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ]