Dzisiaj jest 21 lut 2025, 23:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
To się wstawia fotki po ukończeniu spawania :)

Pierw powinienś przejechac do okoła prostą linią ,żeby złapać --> __________ <---kolejno robić spaw na kształt --->(((((((((((((( <----

Pozdrawiam , Miłej i przyjemnej nauki spawania.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
TheMaTeoX pisze:
Wydaje mi się że większa połowa z was się boi spawarki włączyć, bo "iskry lecą". Jeden komentarz że źle pospawane wystarczy :D

Co racja to racja, a to samo u mnie było tak pospawałem mostek żeby zobaczyć jak będzie wyglądał na kierce BMX. Jeżeli spawacz dobry i mu sie ufa ze dobrze spawa to można jeździc a co do tych spawów trzeba było lepiej to zrobić zalać w niektórych miejscach bo są dziury. PZDR

Coliber Swap Mina LINK

Tytuł:

Pojazd:
TheMaTeoX pisze:
Wydaje mi się że większa połowa z was się boi spawarki włączyć, bo "iskry lecą".
No,no jaki ty odważny jesteś, nie boisz się włączyc spawarki, Brawo, no i na tym twoja wiedza się kończy na temat spawania, gdzie elementy spawane przed spawaniem zostały oczyszczone np. z farby, rdzy itp.? W szkole kiedyś uczono teorii i praktyki przez 3lata,chcąc miec uprawnienia spawacza [elektrycznego lub gazowego] trzeba było zdac egzamin państwowy z teorii i praktyki gdzie próbki spawów w różnych pozycjach spawania szły do badań [prześwietlenie spawów]na poprawnośc wykonania ,powstałe odkształcenia,zawartośc zgorzelin w spawie, przetop spawu,próby uderzeniowe po których spaw pęka, i po pozytywnym przejściu tych badań zaliczano egzamin. Pozdro i brawo za odwagę :D :D :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Speedfight 2 Racing Custom
Pospawał kolega amortyzator więc temat powienien być zamknięty więc n0ooRt, ziomal, skończcie dyskusje. Bo juz pospawane i nic nie da ,że będziecie sie mądrzyć tutaj teraz.

Obrazek

Speedfight II AC RACING 50cc

Tytuł:

Pojazd:
pipin15 pisze:
i nic nie da ,że będziecie sie mądrzyć tutaj teraz.
To nie jest mądrzenie się tylko przestroga przed tym co może się stac przy takich pseudo próbach niby spawania i ten temat miedzy innymi po to kolega założył.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gp1 Racing, TZR 125
Przeciez to sie naderwalo przy mocowaniu wiec jest dobrze pospawane. Nie sztuja jest na****olic tego spawu az wystaje i powiedziec teraz jest ok. Material nadtopiony i polaczony wiec nie martwcie dupy ze cos pusci. Wytrzyma

Tytuł:
*

Pojazd:
n0ooRt pisze:
TheMaTeoX pisze:
Wydaje mi się że większa połowa z was się boi spawarki włączyć, bo "iskry lecą".
No,no jaki ty odważny jesteś, nie boisz się włączyc spawarki, Brawo, no i na tym twoja wiedza się kończy na temat spawania, gdzie elementy spawane przed spawaniem zostały oczyszczone np. z farby, rdzy itp.? W szkole kiedyś uczono teorii i praktyki przez 3lata,chcąc miec uprawnienia spawacza [elektrycznego lub gazowego] trzeba było zdac egzamin państwowy z teorii i praktyki gdzie próbki spawów w różnych pozycjach spawania szły do badań [prześwietlenie spawów]na poprawnośc wykonania ,powstałe odkształcenia,zawartośc zgorzelin w spawie, przetop spawu,próby uderzeniowe po których spaw pęka, i po pozytywnym przejściu tych badań zaliczano egzamin. Pozdro i brawo za odwagę :D :D :D
Noo, widzisz... Za to ty jesteś "jeszcze odważniejszy niż ja" naprawdę nie wiedziałem tego co ty wiesz :roll:. Dajcie sobie spokój drodzy koledzy, ja wiem że forum działa "pulg and play" jeśli jeden to i reszta też. :)

Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, 17:41 przez TheMaTeoX, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Cytuj:
Noo, widzisz... Za to ty jesteś "jeszcze odważniejszy niż ja" naprawdę nie wiedziałem tego co ty wiesz :roll: . Dajcie sobie spokój drodzy koledzy, ja wiem że forum działa "pulg and play" jeśli jeden to i reszta też.
Polecam przeczytac to http://www.instalator.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=4216%3Apodstawy-spajania-metali-nierozlaczna-spoina&lang=pl

Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, 21:37 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Speedfight 2 Racing Custom
Słodki-Skc, usunięty koment ? Bo nie widze gościa :D

Obrazek

Speedfight II AC RACING 50cc

Tytuł:
Awatar użytkownika

n0ooRt, otoż obecnie jestem na kursie i pokazalem twoj post nauczycielowi i powiedzial ze owszem byly egzaminy, ale nie tak szczegółowe jak ty mowisz. Powiedzial tez gdyby tak bylo zdawalo by 1 na 10000.

Tytuł:

Pojazd:
skolsik13 pisze:
n0ooRt, otoż obecnie jestem na kursie i pokazalem twoj post nauczycielowi i powiedzial ze owszem byly egzaminy, ale nie tak szczegółowe jak ty mowisz.
No to widocznie coś się pozmieniało bo ja taki szczegółowy egzamin spawacza elektrycznego zdawałem.pod bacznym nadzorem pana z UDT,próbki spawów brał do badań, od tego załeżała moja przydatnośc w zakładzie w którym pracuję jako spawacz,ze względu na charakter i specyfikę produkowanych maszyn dla górnictwa nie zaliczenie egzaminu spowodowało by że mógłbym pracowac tylko jako ślusarz, takie badania np w przemyśle ciężkim , górnictwie,okrętowym to norma,mimo że np spawacz ma już 20-to letni staż pracy a co dopiero spawacz po dopiero co zrobionym kursie.W moim przypadku taki egzamin z badaniem spawów to była normalka bo kończyłem szkołę przyzakładową ,po skończeniu której zakład zapewniał pracę ,ale trzeba było spełniac kryteria przez zakład narzucone, dotyczyło to między innymi spawania.

Ostatnio zmieniony 21 gru 2012, 11:56 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e36 Coupe 2.0i
pipin15, Tak banik :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
Osobiście to bym tego nie pospawał tylko kupił drugi. Co do spawów. Wiadomo, że spawy migiem czy tigiem są o wiele mocniejsze, ale nawet starą elektrodą dobrze pospawasz. Tu liczy się technika i doświadczenie. Mam pospawane mocowania pod silnik starą spawarą i trzyma, a silnik nie powiem, mocny jest. Co prawda wszystko śmigałoby pewnie na samych skręconych śrubach ale spawy dla pewności. Zasada działa, trzymać trzyma.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
W życiu nie spawałbym amortyzatora po uszkodzeniu! Wymień na inny.

Sklep internetowy z częściami i akcesoriami do skuterów / motorowerów / motocykli
WWW.SKLEP.MIELOCH.PL

Szukasz części oryginalnych Aprilia / Derbi / Gilera / MBK / Peugeot / Piaggio / Vespa?
Jeżeli tak napisz na oe@mieloch.pl !

Ostatnio zmieniony 21 gru 2012, 14:43 przez Junior, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Junior pisze:
W życiu nie spawałbym amortyzatora po uszkodzeniu! Wymień na inny.

A szczególnie zakup na mieloch.pl :D

Coliber Swap Mina LINK

Tytuł:
Awatar użytkownika

Junior, Nie takie rzeczy da sie pospawac :)

Co do tematu to popraw moze troszeczkę te spawy i bedzie śmigac.

Nauczyciel opowiadał nam jak kiedys za komuny dostawali nowe kazy czy co tam było i jego kolega odpalił nówkę kamaza cos zrobil nie tak i pękł blok silnika. W tamtych czasach za takie cos został by posądzony o sabotaż wiec trzeba było mu pomóc i pospawano blok silnika tak ze nie było widać. Nauczyciel jest prze C***em potrafi otwierać zamki bez kluczy i wiele innych.

ps. Jak ktos ma kursy zawodowe w Trawnikach pewnie sie domyśla o kim mówie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Bmw e82
Ja bym na tym spokojnie jeździł. Gów. się mu stanie. Napewno fabryka nie pospawała lepiej bo robią masówke, a co do spawania to uważam że mocniejsze spawy są elektrodą . Też zaczynam się uczyć na spawacza, jak narazie laik ale z tego co wiem mocniejsze są elektroda

facebook.pl/weldonespawmichalak
Spawanie TIG. MAG . MMA - aluminium, stal nierdzewna, stal czarna itp

Tytuł:

Pojazd:
Michalak pisze:
Ja bym na tym spokojnie jeździł. Gów. się mu stanie. Napewno fabryka nie pospawała lepiej bo robią masówke, a co do spawania to uważam że mocniejsze spawy są elektrodą . Też zaczynam się uczyć na spawacza, jak narazie laik ale z tego co wiem mocniejsze są elektroda
\

Migomatem spawy są o wiele mocniejsze

Tytuł:

Pojazd:
Każda metoda spawania służy do określonych warunków jakie to połączenie ma spełniac jak i materiałow które są spawane,np. nie spawa się elektrycznie rur pracujących w wysokich temperaturach, gdzie zachodzi zjawisko rozszerzalności cieplnej- pod wpływem ciepła rura się rozszerza i taki spaw pęka, spawa się to np. gazowo gdy materiał spawany jest cieńki, nie spawa się elektrycznie rur gazowych ,rur centralnego ogrzewania,

Ostatnio zmieniony 22 gru 2012, 14:53 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2