Dzisiaj jest 25 lis 2024, 9:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Szlif cylindra
*

Pojazd:
Witam :) posiadam Derbi Sende z cylindrem 70ccm lecz nie wiem jakiej firmy ;( Chce zrobić szlifa ponieważ kompresja to już lekko powyżej 7 atmosfer i pytanie jak dobrać tłok i ogólnie jak to wszystko wygląda ? Mam na myśli porządny tłok jakiś Vertex nie chiniole :)

Horus

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr + Alfa 146 Ti
Pierwsze pytanie. Alu czy żeliwo?
Rada nr.1 zdejmij cylinder i zobacz jaki masz tłok (jeśli żeliwo) - co gdy np. już był szlifowany? Kupisz tłok o 0.2mm mniejszy i beka :wink:
Rada nr.2 jeśli masz aluminiaka i gładz jest w ładnym stanie dajesz nowy tłok (większa selekcja) z pierścieniem lub od bidy sam pierścien zmieniasz :wink:

Ktoś się podszywa pode mnie pod nr gg 41030559!!

Ostatnio zmieniony 24 gru 2012, 16:19 przez Zwol4, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Mam żeliwo . Raczej nie był szlifowany bo poprzedni właściciel zakładał go pare miesięcy przed sprzedażą (tak przynajmniej twierdził) nie wiem w jakim stanie są podzespoły bo nie umiem zbytnio tego rozróżnić ale kompresja chyba mówi sama za siebie i moc też już spadła w porównaniu z dniem gdy go kupiłem . Sendy nie oszczędzałem i ciągle manetka w dół :) Po nowym roku mam zamiar zabrać się za silnik z kolegą i wymienić wał, łożyska, sprzęgło no i chciałem nowy cylinder ale stwierdziłem nie bd wydawał 600 zł na nowy i chciałem załatwić to w ten sposób i do tego zrobić porting :)

Horus

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ]