Dzisiaj jest 22 maja 2025, 0:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Witam w wakacje zamówiłem cylinder streetrace śmigałem na nim około 250km, rox gasł mi podczas jazdy z niewyjaśnionych powodów, po pewnym czasie irytowało mnie gaśniecie silnika w "trasie" wiec po przyjeździe ściągnąłem cylinder i okazało się że na tłoku są ślady wielokrotnego puchnięcia tłoka (wielkie czarne rysy,smugi) na szczęście cylinder mocno nie ucierpiał a w zasadzie wcale jedynie w paru miejcach widać czarne "smugi". Ale mniejsza z tym dzisiaj na myśl wpadło mi żeby ponownie założyć zestaw streetrace ale przed założeniem że tak powiem oszlifować troche tłok papierem 800 a później papierami w góre, chodzi mi oto żeby tłok był troszke luźniejszy w cylindrze nie mówie tu o jakichś wielkich różnicach ale tak żeby przy 70C mi sie stawał w cylku jak w jakiejś chinie. Co wy na to ? bo w zasadzie to ani go sprzedać bo dostane tyle co nic a szlifu robić nie będe bo to prawie przewyższa wartość cylindra jeszcze + nowy tłok vertex to juz wolałbym dołożyć 2 stówki i kupić DR Evo.

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tłok to dosyć dokładna część, szlifowanie jej odpada, chyba, że na tokarce, aby zachować jej okrągły kształt. Cylinder po tylu spuchnięciach tłoka raczej nadaje się tylko do szlifu, bo nie będzie na nim kompresji :roll: Jeżeli nie masz zamiaru dać go do szlifu i kupić nowy tłok, to sobie daruj i zbieraj na nowy cyl :wink:

Auto-Blask
http://www.facebook.com/autoblaskpl
Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Takie kombinacje nic ci nie dadzą jedynie nowy tłok plus wtórne honowanie cylindra (nie myl tego ze szlifem) Nie jestes pierwszy i zapewne nie ostatnim co naciał się na ten cylinder.Gdybyś kupił od razu dr evo bądź inny cylinder np top performances trophy nie miał byś najmniejszych problemów z nimi :mrgreen:

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
niekoniecznie puchnięcie jest przyczyną gaśnięcia, ale jeżeli tak twierdzisz to załóż ten zestaw tak jak miałeś tylko zdejmij termostat (o ile go masz) i dobrze odpowietrz układ bo poduszka pod głowicą daje wysoką temperaturę punktową aa to niestety jest niezdrowe dla silnika... najlepiej to wrzuć fotki cylindra i tłoka ;) wtedy będziemy mogli coś więcej powiedzieć :)

Zajrzyj i zostaw komentarz :) --> Italjet Dragster High-End project ! ;P Malossi MHR 70ccm

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Termostatu nie mam, a jeśli chodzi o układ to gdy jeszcze miałem założonego streeta to odpowietrzałem ukłąd około 5 minut tzn odkręciłem korek i skuter chodził na wolnych obrotach do tego popuściłem śrubkę na głowicy ale leciał sam płyn bez powietrza także dobrze było wszystko odpowietrzone a jeśli chodzi o foty to proszę bardzo;

http://imageshack.us/photo/my-images/856/dscn1977s.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/20/dscn1979am.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/18/dscn2006i.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/221/dscn2020u.jpg/

Wiem że zdjęcia gładzi cylindra są do bani ale nie mogłem tego ogarnąć :D
A zapomniałbym dodać że na gładzi cylka to czarne to są takie jakby smugi i nie ma na nich właściwie żadnych głębokich rys ani progów

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Cinelous, :shock: Czadowo skończył ten s6 bardzo ładne wzornictwo na tłoku :) jednym słowem latanie na nim z nowym tłokiem będzie kończyć się tym że każdy tłok będzie ci siadał bo masz osłabioną/przegrzaną tuleje.Odratować go może wtórne honowanie bądź szlif i nowy zestaw tłokowy

Tak po za tematem jak ktoś mi tu na forum napisze raz jeszcze że streetrace nie puchną i są dupne to nerwy mi puszczą :) Tak po za tym ciekawe dlaczego każdy te streetrace wyprzedaje świeżo po dotarciu niby.

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
powiem tak to już kilka wpadek stage6 z tymi cylkami lepiej kupic malossi stage6 robi teraz straszne cylki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e36 Coupe 2.0i
naziol, Ja mam street race na Vertex-ie i nie narzekam, ale tutaj widać jaki jest kiczowaty tłok jak w chińskich 70cc :ups:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]