Dzisiaj jest 22 lis 2024, 6:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam
Mam problem. W zeszlym tygodniu pojechałem moją apką. W pewnym momencie poszła mi nóżka od zmiany biegów (frezy byly zjechane). Troche sie zdenerwowalem ale odpalilem na jedynce i jakos dojechalem do domu. Natepnego dnia chcialem go wyprowiadzic z garazu, lecz na biegu ciezko, wcisnalem sprzeglo i tak jakby motor nie czyta mi sprzegla. Oprocz tego chcialem sie dowiedziec co zrobic zeby odpalal mi za 2-3 kopem. W czasie tej zimy mialem maly remont silnika do tego dokupilem swiece, wyczyscilem gaznik itp. kopac z 20 razy musialem i odpalal, a ostatnio poszedlem do garazu i nie wiem z jakiej przyczyny odpalil 1 raz za pierwszym. Dodam,ze w garazu jest chlodno (o ile ma to jakies znaczenie). Prosze o odpowiedz, z gory dziekuje i pozdrawiam:)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Gaźnik wyczyść jeszcze raz następnie filtr powietrza . A na końcu wyreguluj gaźnik. A potem będzieny myśleć jeśli będzie coś nie tak.

Tytuł:
*

Pojazd:
a co ze sprzeglem? Moglbys mi powiedziec jak dokladnie najlepiej wyczyscic gaznik filtr i wyregulowac gaznik? Dzieki za odp

Ostatnio zmieniony 11 sty 2013, 23:26 przez pitix9, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Sprzęgło jest dobre jeśli się nie ślizga chyba wiesz jak jest jak się ślizga sprzęgło , nie ?.
Rozkręć gaźnik i każdy kanalik wyczyść sprężonym powietrzem . Nie dotykaj pływaka bo widzę że się nie znasz. Filtr weź wydmuchaj powietrzem a najlepiej go wypierz po prostu wrzuć go do umywalki i rękoma go tam uczyść a potem poczekaj aż wyschnie. Gaźnik jak już po składasz i założysz filtr to weź śrubę od powietrze i 2.5 obrotu w lewo ,ale nie 2.5 obrotu w lewo śrubokręta tylko dyszy. Potem odpal go i reguluj obroty powinien mieć gdzieś około 2tyś obrotów przejedz się nim zatrzym się i spróbuj regulować (kręcić) tą śrubą od powietrza raz w lewo raz w prawo ustaw tak żeby moto było jak najzrywniejsze. Ale myśle że jak ustawisz te 2.5 obrotu to będzie dobrze. :).

PS: Sprzęgło jeśli ci ciągnie np. gdy masz na biegu i się za trzymiesz i masz wciśnięte sprzęgło i czujesz że ciągnie ci motor to ewentualnie możesz wyregulować sprzęgło a jeśli to nie pomoże to jedynie nowe tarczki ;). Nwm gdzie jest regulacja w AM6 znaczy z tego co się orjentuje to jest na dole tam gdzie linka wchodzi. Ale jeszcze możesz spróbować tam przy rączce .

PS. Co konkretnie wymieniałeś przy nim ?.

Ostatnio zmieniony 12 sty 2013, 0:12 przez Uniak, łącznie zmieniany 2 razy

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]