Dzisiaj jest 28 lip 2025, 22:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
Podpowie ktoś coś :?:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Qris96 pisze:
A czy te łożyska różnią się od tamtych??
opakowaniem tylko :D

Qris96 pisze:
Bo te są tańsze i przy jednych pisze firma Stage a przy drugich RMS.
zgadza się ponieważ dostało $ doliczone za opakowanie/nazwę :)

Kup te RMS nie ma sensu płacić więcej za opakowanie/nazwę ,a łożyska i tak masz skf :P

ZAPRASZAM DO SIEBIE :)

Piaggio Typhoon <MoNsTeRek:

https://www.facebook.com/Pawelek016?not ... _new_likes

viewtopic.php?t=354526

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gp1 Racing, TZR 125
Ja bym pierw zadzwonił do sklepu i niech otworzą łożyska przed wysłaniem do mnie i sprawdzą czy na górnym pierścieniu pisze np. SKF 6205 C3 TAIWAN << oryginalne łożyska. Kupiłem łożyska do Tzr i niestety na pis na nich był tylko C3 wiec postanowiłem sie zorientowac co jest nie tak bo na pudełku pisało NTN, a łożyska zapakowane oryginalnie. Zaniosłem łożyska mojemu nauczycielowi i mówie ze dziwne ze na łożysku nie pisze zadnego oznaczenia oprócz C3 tylko wszystko jest napisane na kryciu. On wyjaśnił mi wszystko jak to jest. Chiny wyprodukują łożysko z napisem C3 np. za 5 zł a NTN produkuje krycia łożysk z swoim oznaczeniem i zakładają swoje krycia za 2 zł do łożysk Chińskiej produkcji a koszt wyprodukowania jest malutki. Łozyska są gównianej jakości gdyż kosztują marne grosze ale na pudełku pisze NTN przecież. Pamietaj aby sprawdzic czy pisze też firma, rozmiar, luz i gdzie wyprodukowano na samym łożysku.

Nie polecam SKF ani metal ani teflon. W Derbi po ok 500 km zrobiły sie luzy. Jedyna dobra firma jak dla mnie teraz to KOYO i na pewno dostaniesz łożyska do p/g

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2