Dzisiaj jest 08 lut 2025, 17:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dwa lata temu dgzies zajerestrowałem sie no i po tygodniu prawie stówkę chcieli oczywiscie poczytałem i olałem to dzis wchodze na pocztę i

PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY

Szanowny Panie

Niniejszym zawiadamiam, iż Spółka Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Sopocie, Al. Niepodległości 658/3, która jest właścicielem serwisu Pobieraczek.pl, korzystając z usług Kancelarii Konsens SA podjęła skuteczne działania prawne w celu wyegzekwowania od Pana zaległej należności w wysokości 94.80zł. Wspólnikom Spółki przysługuje wobec Pana roszczenie odszkodowawcze z tytułu niewywiązania się przez Pana z warunków zawartej umowy (§ 4 ust.1 Regulamin świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010). Jednocześnie informuję, iż w przypadku skierowania sprawy na drogę postępowania sądowego, Spółka Eller Service S.C. wystąpi o zasądzenie od Pana kary umownej w wysokości 282,97zł tytułem nie wywiązania się przez Pana z warunków zawartej umowy.

Dnia 07.11.2010 o godzinie 15:43:06 przy użyciu stacji roboczej o adresie IP: 83.6.168.185 zamówił Pan w serwisie Pobieraczek.pl usługę dostępu do serwerów Usenet w pakiecie Pobieraczek5 i pomimo wysłanych wezwań do wywiązania się z warunków zawartej umowy, zamówiona usługa nie została do dnia dzisiejszego w sposób całkowity opłacona. Nie budzi żadnej wątpliwości fakt, że pomiędzy Panem a Spółką Eller Service S.C. doszło do zawarcia umowy na mocy ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204). Podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl oświadczył Pan, iż zapoznała się oraz w całości zaakceptowała postanowienia obowiązującego regulaminu świadczenia usług "Usenet". W razie niezadowolenia z usługi miał Pan obowiązek w ciągu 10 dni odstąpić od zawartej umowy i zrezygnować z przygotowanego dla Pana konta, pod rygorem obowiązku uiszczenia kary umownej stanowiącej równowartość 100 USD, ustalanej według średniego kursu NBP z pierwszego dnia miesiąca wymagalności roszczenia odszkodowawczego (§ 6 ust. 3 Regulamin świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010).

Pragnę poinformować, iż rezultatem wewnętrznego postępowania wyjaśniającego oraz weryfikacyjnego jest uzasadnione podejrzenie, że podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl zostały podane nieprawdziwe lub niekompletne dane osobowe. Warto nadmienić, iż zgodnie z art. 286. § 1. Kodeksu Karnego (Dz. U. Nr 88 poz. 553), podawanie fałszywych danych osobowych mające na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy nosi przesłankę oszustwa i podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Mając na uwadze powyższe pragnę zawiadomić, iż podanie nieprawdziwych danych, może stanowić przesłankę do zawiadomienia właściwych organów ścigania oraz wszczęcia postępowania karnego.

Na dzień 20.01.2013 kwota 94.80zł w sposób całkowity nie została wniesiona. W związku z powyższym wzywam Pana do natychmiastowej dobrowolnej zapłaty długu powstałego wskutek zamówienia usługi Pobieraczek5 (12 miesięczny pakiet) w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania.

Wszelkie wpłaty należy kierować na następujący rachunek bankowy:
Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Adres odbiorcy: Al. Niepodległości 658/3, 81-854 Sopot
Tytuł przelewu: PWE/20101107/929358

Gotowy blankiet wpłaty może Pan wygenerować pod adresem https://www.pobieraczek.pl/przelew.php? ... VfGw%3D%3D

W sytuacji braku wpłaty wyżej wymienionej kwoty informacja o zadłużeniu może zostać ujawniona w Krajowym Rejestrze Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA, na podstawie Ustawy z dnia 9 kwietnia 2010 r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz.U. Nr 81, poz. 530).

Olac to ?:D:D:D:D:D:D

Hubertuss napisał/a:
Jak zrobić glębę przy TGB/Pegasus?
Venom9STI napisał/a:
Rozpędź się, wejdź w zakręt i przedni hebel na fulla

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Olej to. Miałem tak samo i po jakimś czasie przestali pisać.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Olej to :D

Wbijajcie ===> https://www.facebook.com/pages/Stunt-Sk ... 3828047271

Film ze stuntów :D http://www.youtube.com/watch?v=5fghBWYN ... e=youtu.be

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czy wy nie możecie pobierać z normalnej strony takiej jak ''chomikuj ?' :<

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
Wczoraj dostałem podobny mail ( nie chce mi sie tego czytać), na taką samą kwote nawet :D Zlać to zimnym moczem :mrgreen:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Varadero 07, Sr 02, Fabia
pobieraczków im sie zachciało :D

olejcie to :mrgreen:

>>Obejrzyj moją Apke <<
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=326386

Tytuł:
*

Pojazd:
olej to nawet nie wiem czemu ci to teraz przyszło jak ponoć pobieraczka już zamykają UOKIK im dojebywał kary za wprowadzanie klienta w błąd bo twoja rejestracja i 10 dniowy okres próbny to było w rzeczywistości podpisanie umowy na rok za 100zł :D
wysyłają takie maile, ba mi nawet pocztą list przyszedł i przyszedł mi akurat dzień po tym jak w szkole na przedsiębiorczości miałem lekcje z rzecznikiem praw konsumenta ze starostwa i akurat on wtedy mówił o pobieraczku, że tak robią, żeby straszyć, ale do sądu sprawy nie skierują bo to oni by przegrali i możliwe, że musieliby tobie zapłacić za podpisanie umowy bez twojej wiedzy, choć teoretycznie powinieneś przeczytać regulamin, który zaznaczyłeś, że przeczytałes i się z nim zgadzasz :D

tak więc pobieraczka możesz swobodnie olać ciepłym moczem

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
Te cwaniaki to wysyłają, bo na pewno znajdzie się ktoś, kogo nastraszą tymi artykułami/kodeksami i zapłaci tą 100zł..

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Rg 80
Olej ich , ostatnio też miałem z tym tez problem bo sie przestraszyłem . Do dziś nic nie przysłali .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moja matka dostała ostatnio List od Jakiejś firmy windykacyjnej że niby zamawiała przez telefon maszynki do golenia i nie zapłaciła a je odebrała. i że 70 zł do zapłaty gdzie niby odebrała je 8 sierpnia kiedy byliśmy na wakacjach i nikogo nie było w domu potem przyszło wezwanie na 200 zł, olaliśmy to i w necie przeczytałem że bardzo wiele osób już w ch*ja zrobili a wszystko przez to że jak taki dziadek emeryt to przeczyta i zobaczy że grożą sądem to pójdzie i zapłaci to bo będzie się bał. Takich firm które robią wały jest dużo a prawo w sumie nie może im nic zrobić.. Bo się bronią jakimiś chorymi paragrafami a garstka ludzi bawi się w ich zaskarżanie i wojnę w sondach :)

Tu przykład.
http://kuponozaur.blogspot.com/2011/06/ ... o_886.html

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
no bo ludzie się dają wkręcać jak idioci, przeciez na tej samej zasadzie na różnorakich portalach społecznościowych wędrują sobie różne powalone łańcuszki

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja też to olalem. Nawet przyszło do mnie listem ''przedsądowe wezwanie do zapłaty'' . I nie przejąłem sie tym :D

TGB - Diabeł
RS - Szatan.

Aprilia : http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1841573#1841573

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]