Dzisiaj jest 14 lis 2024, 18:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
No więc kolejne problemy. Otóż postanowiłem rozebrać skuter aby wymienić/sprawdzić w jakim stanie jest mój wał podejrzewałem że mam krzywą korbę (ciągle bierze olej zmieniony cyl, głowica a on dalej). Po zdjęciu cylindra zacząłem kręcić wałem i zauważyłem że przeciwtalerz jest strasznie krzywy na początku myślałem że to wał ale okazało się że to przeciwtalerz do tej pory miałem dosyć duże wibracje więc to by je wyjaśniało. Ale czy tak krzywy przeciwtalerz wywołujący bicie mógł uszkodzić wał ? (do tego zauważyłem że uszczelniacz od strony magneta jest rozwalony ale to go wymienie) Może wiecie jak w domowych warunkach sprawdzić ten wał ? W sumie kwalifikuje sie już i tak do wymiany bo mam luz na korbie lekki góra dół i zerwany gwint od strony magneta. Dodam że łożyska na wale są w bdb stanie nie mają luzu ani nic. A skuter nie ważne na jakich częściach to bierze olej i dymi (zmieniana głowica cylindry kilka uszczelniacze w głowicy oryginalnej kymco).

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak bardzo duże bicie było to mogło rozwalić łożyska,uszczelniacze. Ale nie wiem z jakiego powodu bierze olej u cb jak zmieniałeś wszystko :<

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

Tytuł:
*

Pojazd:
Zmieniane wszystko oprócz wału :) Zdecydowałem że i tak idzie do wymiany. Ma za duży luz na korbie w dodatku zerwany gwint jeden:D Dzięki.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]