Dzisiaj jest 28 lut 2025, 12:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538 ... 715  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Pojazd:
lucek15, Ale po co dłubać auto? Za mało mocy sprzedać kupić mocniejsze :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
szybko ! Zbiornik - BORMECH, reduktor - SILVER, elektrozawór/filtr - SILVER, wielozawór - TOMASETTO, obudowa wielozaworu - BORMECH, zawor tankowania TOMASETTO, Sterownik - KME. Gaz założony 06.09.2010.

Warto sie pchac w takie cos_

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Zaraz znikam, nie chcialbys autka 1.4 ktore objezdza lepsze samochody?:d
Akurat japonce sie do tego nadaja:)
Sam marze o jakims zwyklym autku z szatanem pod maska:d
Nie zapomne jak widzialem stare legacy. Buda zdrowa, ale na stalakach, do tego w paskudnym kolorze. Autko
stare(pierwsze generacje).
Wzial mnie jak chcial(jeszcze e36 mialem), wszystkich bral jak chcial:)

brak pl znakow - telefon:)

Tytuł:

Pojazd:
lucek15, Mój styl jazdy nie pasuje do tego typu samochodów ;)

Chciałbym duże wygodne auto, na dobrej feldze i turluturlu :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot 308
co masz na myśli że 1.4 objeżdża lepsze auta? jakieś konkretne auta? bo raczej ferrari nie objedzie.

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Byliśmy po tą http://tablica.pl/oferta/bmw-e36-316i-c ... 4ac4;r:6;s:

1,6 faktycznie nie jedzie i nie ma się co łudzić że to 100km w małym aucie wystarczy
Ale co najgorsze, zwykły miernik za 30zł ten na magnesik prawie nigdzie się nie przyklejał, to że malowane to było nam wiadomo ale że tyle kitu, szok.. Robione w betoniarce i kładzione łopatą

Ale już na oku jest kolejny compact na full m pakiecie ;) 1,8is 97r We wtorek bierze mechanika i jedzie :)

Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 17:13 przez Zaraz znikam, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
1.8is w compakcie powinno zapierdzielać :wink:
Masz jakieś foty tego compakta którego masz na oku?

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-compa ... bf33;r:6;s:

Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 17:13 przez Zaraz znikam, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
Zaraz znikam, Jeżeli chodzi o stan wizualny, to ta bordowa daje radę, niby nic nadzwyczajnego, ale podoba mi się, a zazwyczaj kompakty mi się nie widzą tak jak np ta 1.8is którą podałeś.

Zaraz znikam pisze:
Ale co najgorsze, zwykły miernik za 30zł ten na magnesik prawie nigdzie się nie przyklejał, to że malowane to było nam wiadomo ale że tyle kitu, szok.. Robione w betoniarce i kładzione łopatą

Sprzedawca co na to mówił? Może miernik do dupy?

Live for the moment...
Obrazek

Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 17:57 przez Karol85, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
lucek15 pisze:
Zaraz znikam, z mojej strony nagonki nie ma ;)

Japońce mają w sobie to coś(dla mnie oczywiście). Almere 1.4 75KM idzie tanim kosztem dłubnąć do ok 100KM.
Jak słyszę o modach w silnikach, to głównie w japońcach. Rzadko słyszę o tym w niemcach :)
Do tego widziałem ile płaciłem za serwis Almery, ile za BMW, ile za Alfę i ile teraz za Leona :) Trzeba podchodzić w miarę rozsądnie. Kupić autko to nie problem. Utrzymać - tu się zaczyna wyzwanie.

Osz kurde, to chyba w innym świecie żyjemy, bo jeśli chodzi o prawdziwy tuning to udział japońców (i to chyba nie tylko w pl) to jakieś 10, max 20%, głównie modyfikuje się wsio ze stajni VAGa stare dobre konstrukcje 2.2 20v, 1.8t, 2.7tt, 1.9 tdi etc, ogrom projektów. Ja może trochę z boku podejde, bo na codzień śmigam francuzami, ale jeśli już zmienie "pochodzenie" mojego auta to będzie to niemiec - tyle, że akurat vaga nie kupie-nie podobają mi się i nowa technologia za nic mnie nie przyciąga, a raczej patrze na "świeże" wozidełka. Śmigałem hondami i w zasadzie jedyną rzeczą która mnie urzekła była praca skrzyni biegów - w tej kwestii wielu producentów powinno się uczyć od japoni, poza tym denerwował mnie chyba w każdym japońcu skok pedałów o długości przeciętnego penisa kitajca, czyli dążący do zera, dwa nie prowadzi się to jakoś super (chyba tylko nowy legend zrobił na mnie pod tym względem pozytywne wrażenie), trzy te wszystki fałteki etc są fajne na obrotach, ale mnie w codziennej jeździe denerwują, bo dół jest po prostu straszny (pamiętam jak kiedyś z kumplem jechałem własciciel cifa żelazko IV gen troche pomodzonego 1.3, stwierdził że to moje 1149ccm ma świetnego kopa z dołu, to mówi samo za siebie :D). No i masz szybkiego civica który ma tam powiedzmy 120ps i waży tyle co nic, ale weźmiesz komplet pasażerów i już osiągi spadają o połowę :D Wiadomo, każde auto ma swojego amatora, ja tutaj staje po stronie "niemieckiej".

Btw apropo miernika-jak jeździmy po samochody to mamy właśnie taki stary z miarką, zwykły prosty sprzet działający w oparciu o magnes, także niestety mierzy tylko elementy metalowe, ale poza tą wadą to moim zdaniem dobre i bardzo miarodajne urzadzenie (tyle, że tak jak mówię, to jakiś starszy model, ważne żeby to było w miare dobrze wyskalowane, ten nasz się całkiem sprawdza)

Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 18:11 przez mati590, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Przeleciałem przy nim 2 auta zaparkowane obok w tym jedno moje i miernik na pewno jest dobry :) Nie pokaże dokładnie grubości ale szpachle spokojnie poznasz.
Koleś na to " To auto za 5tyś i mam w dupie co było z nim robione " Czyli wiedział :)
Ja mam miernik z nortauto 49zł ale na allegro są te same po 20-30 http://allegro.pl/tester-miernik-grubos ... 96902.html

Karol85, niy czemu? Wsadzi felge i bedzie dobrze ;) Grunt żeby był cały, znaleźć coupe to cud, a to jeszcze idzie wychaczyć w nie najgorszym stanie :) Do tego ten IS to już fruwa a spali przed 10l

Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 18:23 przez Zaraz znikam, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
Zaraz znikam pisze:
To auto za 5tyś i mam w dupie co było z nim robione

I dobrze powiedział..
Jakby do mnie jakieś łepki przyleciały auto za 5k oglądać z miernikiem to bym gamoni wyśmiał i wygonił..

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr + Alfa 146 Ti
Darex, x2

Beka na sali :lol:

Pisze gdzieś że bezwypadkowy i nie malowany? :mrgreen:

Ktoś się podszywa pode mnie pod nr gg 41030559!!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mati590, Mijasz się z prawdą. Obczaj co robią niemcy, angole i przede wszystkim usa z japońcami. Japońce to nie tylko styrane Hondy, to też Nissany, Toyoty, Mazdy, Mitsubishi, Subaru... W Polsce tuning (nie chodzi o obklejenie auta naklejkami i krzyk, że to JDM) też jest na poziomie. Wiele dobrych warsztatów ogarniających każdy temat m. in. Hond. To, że przy niskich obrotach słabo ciągnie to już wina charakterystyki tych silników, ale to można poprawić chociażby ebayowym 4-2-1. Każdy wybiera to co lubi. fałteki? VTEC kicked in yo! :mrgreen:

pawelNS, Te "lepsze" to pewnie coś pokroju vagowskiego 1.6.

I dorzucę od siebie coś do tej wojny wnętrz. Prawda jest taka, że (w przypadku Hondy) zostawiali sobie to co najlepsze wyłącznie na Japonię. Dlatego w porównaniu Civica do np. A3 z tego samego rocznika Hodna wypada blado, A3 - klimatroniki, elektryka wszystkiego. A w Japonii taka Honda miała klimatronik, wbudowane navi, doświetlanie zakrętów i wiele wiele innych takich dupereli.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 19:56 przez VDamiaNV, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:

Pojazd:
Cytuj:
Beka na sali :lol:

Malowany spoko, szpachla gdzie nie gdzie tez zrozumiałe no ale żeby cały.

Ty może i takie auto kupisz, ale kto jeszcze? A potem bedzie sie bujał ze sprzedażą

http://tablica.pl/oferta/bmw-e36-320i-c ... oted;r:6;s:

Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 22:51 przez Zaraz znikam, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja wiem, że w pl mamy tuning na poziomie, interesuję się szeroko pojętą motoryzacją także w tej kwestii tez coś wiem, ale nikt mi nie powie, ze w pl robi sie więcej japońców niż VAGów i reszty świata. Co do samej charakterystyki silnika-ja też w swoim mogę sporo poprawić, ale chodzi mi o to jakie auto wyjeżdża z fabryki, bo przewaga jednak takich jeździ a tam co by nie mówić ten dół jest po prostu strasznie słaby. Nie powielam teorii w stylu "crxem poniżej 3k obr to nie ruszysz", ale jest po prostu cieniutko na dole.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mati590, jechałeś żelazkiem IV i jak sam wiesz nie jest to nowy samochód stąd dół może już nie być taki jak kiedyś :roll: mam samochód z rodziny vag'a w garażu i dół też jest słaby
osobiście miałem całkiem inne odczucia przy ivtec'u gdzie ten samochód bardzo gładko się rozpędzał, cichutki a nadal to jednak vtec :O

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skoro Japońskie samochody są takie dobre to dlaczego skośniaki wożą się samymi Niemieckimi furmankami :P ?
Ja tam miałem parę niemieckich, jednego japońca i zdecydowanie wolę niemieckie wozy :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kubek77, Ale jeździłem też V gen oraz VIII gen, to znów VIII gen ma już swoją wagę i to 1.8 nie robi takiego "przeciągu" jeśli tak można mówić o 1.8 jak jakieś D18 w starych budach, wiec znow nie wiem czym to auto ma się wyróżniać.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No, ale co to ma do rzeczy, że robi się więcej vagów i reszty świata (że niby takich francuzów więcej się robi od japońców)? Fajnie, że się interesujesz motoryzacją, ale jakoś tego nie widać. Jesteś stronniczy i idziesz w zaparte. Jak można twierdzić, że udział aut japońskich to 10%-20%?? Na jakim świecie ty żyjesz? Wystarczy spojrzeć i widać co ludzie modzą. Przejrzyj takie StanceNation i inne tego typu portale nie piszące o jednej marce. Same niemieckie i japońce auta.

AviX, Kolejny mądrościami sypie i wie czym się wszyscy tam wożą. Źródełko tych informacji by się przydało.

Ja wiem, że tu na forum lubuje się niemiecką motoryzację, ok. Ale patrzeć w jeden punkt i nie przyjmować nic innego do wiadomości pokazuje właśnie te "zainteresowanie motoryzacją" Do teraz mam beke z tego procentowego udziału :lol:

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538 ... 715  Następna