Dzisiaj jest 02 gru 2024, 16:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wario+wydech
*

Pojazd:
Witam.
Posiadam Keeway RY8

Jaki doradzicie mi wydech i wariator na v-max ?

Osobiście myślę nad Tecingas next-r+Polini ale multivar nie da mi wiecej na v-max?

Z góry dzięki za rady;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam next-r i speed controla w moim TPH. Nie narzekam, osiagi poszly w gore, tyle ze na razie mam rolki tylko 4.4g, musze ciezsze kupic.

Tytuł:
*

Pojazd:
Ile bez tego wydechu i waria latałeś a ile po zmianie tego?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokladnie ci nie powiem, bo wczesniej lecialalem 80, wczoraj skuter odebralem od wujka mechanika i teraz kompresji w cylindrze nie mam wiec nie chce cie w blad wprowadzac.

Tytuł:
*

Pojazd:
Ok dzieki za odp.

Ktoś coś wiecej powie?

Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 11:31 przez szakal12345, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd: znowu SR Custom
stage6 pro replica i stage6 sport pro, na vmax dobry wydech wysokoobrotowy

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pozwoliłem sobie zapożyczyć fragment Artykułu administratora forum o nicku Kąkol, który może ci pomóc:

Cylinder

Cylinder- w klasie sport praktycznie są tylko cylindry żeliwne, cylindry aluminiowe zaczynają się powyżej tej klasy. Osiągają moc od 7 do 10 KM, zależnie od reszty podzespołów, a także od jakości docierania, i eksploatowania. Maksymalne obroty w granicach 9-11 obr/min. Można wyodrębnić cztery Metrakit, Polini, Malossi, Stage6, który z pośród nich jest jedną zupełną nowością. Cylindry do skuterów chłodzonych powietrzem są średnio tańsze o 100 zł od tych chłodzonych cieczą. Wszystkie cieszą się zarówno złą jak i dobrą opinią, a to wszystko to spowodowane jest tym, że jak ktoś nie umiejętnie składał, docierał, użytkował dany cylinder, zatarł go lub nie ma mocy jaka powinien osiągać wtedy ktoś traci do niego sentyment i raczej go już nie kupi, chyba, że się zna i wie, że popełnił błąd i jest przekonany, że ten cylinder który miał był dobrym wyborem.

Mianowicie Stage 6 StrettRace- wszedł niedawno na rynek, nieoczekiwanie i chyba sukcesywnie, coraz więcej ludzi pyta na forach o ten cylinder i chętnie go kupuje. Praktycznie jest taki sam jak reszta konkurencji, ale ma cos nowego. Z zewnątrz wygląda prawie tak samo jak seryjny cylinder i co najważniejsze ma napisane 49cc (a to przecież 70cc), pomyśleli o tym, że istnieje taka instytucja jak Policja i w razie kłopotów można się oprzeć o ten napis. Moc 9,5 KM Oczywiście wytrzymały, mocny i najtańszy z całej czołówki ok. 473 zł.

Metrakit Hand Made- najmocniejszy wśród sportów bo aż 11 koni. Znana firma, super osiągi, niezła jakość, stosunkowo niedrogi, te wszystkie cechy powtarzają się w tych czterech wybranych cylindrach. Moc 8-11 KM. Cena ok. 555 zł

Malossi Sport- wypróbowany, znakomity cylinder, można go brać nie bacząc na to, że to nowość czy najmocniejszy to po prostu stary,

Polini Sport- przetestowany już na niejednym skuterze bez awarii ,super cylinder, niestety najsłabszy wśród sportów, gwarantowana najwyższa jakość, w zestawie dodatki np. membranki paliwowe. Moc 8,5 KM. Cena ok. 560 zł.

Tytuł:
*

Pojazd:
kamillo_99, Jak bd już miał sprawnego squta to sprawdzisz v-max i powiesz jakie zmiany?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Planuje zalozyc cylinder Polini sport 50 wiec to nie bedzie efekt tylko i wylacznie wydechu i wariatora, ale spoko.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
http://www.moneystrategy.info/zavrani/

Tytuł:
*

Pojazd:
Ma ktoś moze taki zestaw
Tecingas+Multivar albo Polini?
Proszę o odpowiedz!

Tytuł:
*

Pojazd: Aprilia sr .99
ja mam tecnigasa next-r i malossi multivara ale ejszcze nie wyregulowany jak go wyreguluje to ci powiem jaki v-max iwgl.

Jest ta Moc.!!!;D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]