Dzisiaj jest 01 sie 2025, 15:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539 ... 715  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hondy może mają słabe doły ale za to są ekonomiczne gdy się ich nie wkręca :wink:

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Realne spalanie a3 1,8t 99r miasto?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Realne spalanie a3 1,8t 99r miasto?

zależy też od miasta bo są duże miasta bez korków i takie w ktorych sie stoi godzinami ale mniej wiecej z 12 z tego co wiem. ale to mniej wiecej moze byc 11 ale jak nie oszczedzasz moze byc 13

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
VDamianNV Specjalnie napisałem swojego poprzedniego posta :mrgreen: i z niecierpliwością czekałem na odpowiedź od takiej "niestronniczej" osoby jak ty :lol: Jeszcze to logo hondy w twoim podpisie, no w ogóle nie jesteś stronniczy :mrgreen:
A tak na serio to czytaj ze zrozumieniem, nie pisałem że jeżdżą "tam" niemieckimi samochodami! Pisałem o Azjatach którzy mieszkają w Polsce i tu pracują :wink: Na ogół jeżdżą Q7, A6, Touaregami, e60, X5, X6 więc ja się pytam gdzie te dobre japońskie samochody :?:
Japońce były dobre kiedyś, teraz te nowe są po prostu plastikowymi pudełkami bez polotu. Wiadomo że są wyjątki i nie chcę tu generalizować, wiadomo także że w dalszym ciągu są bardzo fajne japońskie produkcje, ale raczej nie są to samochody do jazdy na co dzień, bo są po prostu bardzo mało praktyczne i dość drogie w zakupie (S2000np.). Wybierając samochód za te 20-30tyś do jazdy na co dzień na pewno nie kupił bym nic japońskiego, nie oferują nic co było by ponad niemiecką motoryzację, a wręcz przeciwnie próbują ją niezdarnie podrabiać...

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
VDamiaNV, Francuzów robi się bardzo mało i to chyba każdy wie, z tymi procentami tak rzuciłem, ale polecam choćby lekturkę rf etc i zobaczysz czego jest zdecydowanie większy udział. Reszty nie skomentuje, ja staram się patrzec obiektywnie, jeżdże francuzami, nie mam żadnego niemca ani japońca w domu, miałem tylko okazje jeździć wieloma i po prostu taka jest moja opinia, nie wiem ile jeździsz jak jeździsz co w autach cenisz, ja tak jak powiedziałem w japoni doceniam tylko skrzynie biegów, ew w niektórych przypadkach wysoką bezawaryjność, to wszystko, reszta jest dla mnie neutralna/na minus, a już na pewno nie porównasz przykładowo accorda z 3er pod wzgledem prowadzenia (co dla mnie ma niebanalne znaczenie, a jeździłem dwoma acco 2004r i 2009r i żaden nie urzekł mnie w kwestii zawiasu, trójkami jeździłem wieloma, E30 R4 i R6, E36 R4, E46 R4 i R6 diesle, E90 R4 diesel i każda prowadziła się przynajmniej jak na swoje czasy bardzo dobrze). Komentarze w stylu "mówisz że się interesujesz motoryzacją ale jakoś tego nie widać" pozostaw dla siebie, bo są zupełnie nie na poziomie na którym rozmowa powinna się odbywać, nawet mnie nie znasz, nie wiesz że od dziecka wychowywałem się w otoczeniu ludzi silnie związanych z motoryzacją, m.in. mój ojciec był zrzeszonym członkiem automobliklubu biorącym czynny udział w rajdach na terenie woj wlkp, posiadającym licencję kierowcy rajdowego. Także proszę, chociaż w tym dzialę utrzymajmy poziom wyższy niż 16-latkowie i stosujmy sensowne argumenty, a nie pociski w kierunku danej osoby.

kuba170495, Generalnie jak auta nie wkręcasz to jest ekonomiczne, mój samochód w takim trybie 80% trasa/20% miasto zamknie się w 5,5l, ojca dwulitrówką zrobię w tym cyklu siódemkę, pytanie tylko po co kupić silnik wysokoobrotowy bez dołu i jeździć nim na relatywnie niskich obrotach?

Tytuł:

Pojazd:
marcinek, coś koło tego, ale kupa. Prawdopodobnie po gradobiciu

Temat aut do 10tyś jest bardzo ciężki, dużo zrobionych km i straconych godzin.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
AviX, Hah, wiedziałem, że zaraz ja zostanę oskarżony o stronniczość. Jakbyś napisał, że niemcy jeżdżą samymi japońcami to myślisz że ktoś by nie zareagował podobnie jak ja? Ktoś pisze głupoty to się reaguje, proste. Logo? A Ty masz bete w avatarze, ahh ta twoja stronniczość w drugą stronę. Przeczytaj to co napisałeś, nic nie wspomniałeś o Polskich Azjatach. Co do reszty się zgodę, bo dla mnie np. Civic skończył się na 6gen. Dalej to już ciężkie krowy bez tego czegoś. Sam jakbym miał większy budżet kupił bym vaga i tu nie ma co ukrywać. Nie każdy kto zareaguje na pisanie bzdur, jak ja, musi od razu być takim fanbojem danej marki. :wink:

mati590, Mój problem co do Twojej wypowiedzi to tylko te procenty. Po prostu patrząc nawet na iwenty masz albo auta niemieckie, albo japońskie, więc te 10-20% to trochę po bandzie.

kuba170495, Jeśli mowa o mocniejszych motorach to prawda. B16/B18 idzie zmieścić się w 9l-10l eko. Ale z drugiej strony, 1.4 75KM mi pali 10l, co jak na osiągi jest trochę żałosne. I wcale nie kręce jej nie wiadomo jak wysoko.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 14:52 przez VDamiaNV, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to dużo Ci pali, bo moja [H] przy katowaniu pali 11-12 L (ostatnio parę dni kaciłem to taka wyszła średnia), a 6L też jest możliwe, przy jeździe do 3 tysięcy (strzałeczka ekono) :)

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mati590, tu chodzi o codzienną jazdę ,nie zawsze ciśniesz auto do oporu :wink: a np. Civic'i z reguły kupuje się by jeździć nimi na codzień :D

VDamiaNV, faktycznie te 1.3/1.4 są mało ekonomiczne względem osiągów :wink: masz zwężkę że u Ciebie 75km?
Pisałem z kolesiem który ma D-serię z kompresorem ~210km i spalanie przy normalnej jeździe do 4k wychodzi mu 8-9l :D co prawda silnik przerabiany ale ciężko znaleźć coś co będzie miało taki stosunek mocy do spalania :wink:

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak ale takie hondy ~200 koni wcale nie są mocne :) Prawda jest taka, że D-seria jest do dupy motorem, jeżeli ktoś chce iść w wielkie moce. Ale przy ograniczonym budżecie, są to zajebiste silniki. A tak to K-seria, H-seria, ew. B-seria jak ktoś nie chce kombinować zbytnio przy swapie :)

Kolega ma 1.3 podłubane w ED4, to jak tym ostatnio latałem, to od 4,5 tysięcy na takim lekko wilgotnym asfalcie na trójce, jadąc od dołu, zaczynało się ślizgać - myślałem, że to sprzęgło, a to koła, ale to ma 120 koni ;) A dźwięk jak vtec, co nawet Avix może potwierdzić :P

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 15:37 przez Sendzia, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
VDamiaNV Tak jak wcześniej wspominałem post o żółtkach napisałem celowo, byłem ciekaw reakcji :wink:. No i oczywiście dyskusji na temat skłonności do danej marki :mrgreen:
Generalnie temat rzeka, można by dyskutować, kłócić się i wymieniać wiele argumentów :P
Każdy wybiera to co mu najbardziej odpowiada a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje, nie zrozum mnie źle, po prostu chciałem uświadomić ludziom jak bardzo są stronniczy - nawet podświadomie, nie mając często nawet pojęcia od danej marce, no cóż przykre :angry: Mnie to osobiście irytuje kiedy 14 latek wypowiada się na temat Alf że się sypią a BMW to są zajebiste... No kur... Co on o tym może wiedzieć :lol:

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
AviX pisze:
Mnie to osobiście irytuje kiedy 14 latek wypowiada się na temat Alf że się sypią a BMW to są zajebiste... No kur... Co on o tym może wiedzieć :lol:

Wiek nie jest żadnym wyznacznikiem, może stary ma warsztat itp i chłopaczek może ogarniać temat nie lepiej niż nie jeden "dorosły"

Mam znajomych którzy mają alfy i żaden z nich nie kupił by jej jeszcze raz.

Kurcze byłem dzisiaj po a3 dla siebie, no ale zlepa z niej... A tak to technicznie dobra i jak to chodzi chyba się zakochałem 1,8T
Ale uparcie szukam czegoś nie tkniętego, wole dorzucić przy kupnie niż pozniej sie martwić :)

No i ukręcić łeb typowi
-Na pewno nie bita?
-na pewnie, przyjeżdżać
szkoda słów na takich ******

Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 16:02 przez Zaraz znikam, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kuba170495, Yep, mam zwężkę. Na wiosnę wywale. Teraz widzę, że u nas na wiosce jest DelSol na robocie. B18+turbo 280km. Tylko boję się myśleć jak z trakcją przy tej mocy.

Sendzia, Polowałem na d15z6, aby mieć ekono. No ale się nie udało.

AviX, Trzeba być Lekko Stronniczym :)

Obrazek

Tytuł:
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
Zaraz znikam pisze:
Kurcze byłem dzisiaj po a3 dla siebie, no ale zlepa z niej... A tak to technicznie dobra i jak to chodzi chyba się zakochałem 1,8T
Ale uparcie szukam czegoś nie tkniętego, wole dorzucić przy kupnie niż pozniej sie martwić

No i ukręcić łeb typowi
-Na pewno nie bita?
-na pewnie, przyjeżdżać
szkoda słów na takich ******

No, ale co ty się spodziewasz po ~15letnim samochodzie? Zależy jeszcze co, ale jeśli dobrze poskładana to czego ty się boisz? Myślisz, że kupisz lepszy?

Live for the moment...
Obrazek

Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 16:14 przez Karol85, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Karol85, tak szukam, może być malowane co nie co zrobione. Ale ta była cała w szpachli.
Nie zależy mi żeby było z turbo ma być oryginalna.
No i co z tego że 15lat? Mam pare aut w rodzinie w okolicach tego wieku i jakoś żadne z nich nie miało większych przygód.

Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 16:21 przez Zaraz znikam, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
Chłopie, z takim podejściem to ty szybko auta nie kupisz...
Ważne, że podłużnice całe, podłoga w bagolu nie robiona i poskładana, a ty się czepiasz byle czego.. No, ale tak, ty szukasz auta 15 letniego, bezwypadkowego bez grama szpachli, powodzenia.. :lol:
Poza tym, mierzysz grubość lakieru tym wynalazkiem z magnesem, a wiesz czy to aby jest takie miarodajne i jakie ma odchyłki ?

Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 16:29 przez Darex, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Darex, dziś akurat miałem profesjonalny elektroniczny i mechanika z sobą

Tak szukam tekiego, zdaje sobie sprawe ze długo bede szukał i cena może być sporo wyższa od średniej ale licze się z tym

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
kuba170495, Moim zdaniem spalają tyle co inne samochody, może mam takie spostrzeżenia z tego powodu, ze jeżdżę francuzami a one jeśli chodzi o benzyny (przynajmniej renówki) są dość oszczędne, bo fakt jakieś 1.6 SR VAGa będzie wiecej paliło, ale pamiętam przykładowo, ze w m II 1.6 16v 115ps można było bez problemu na trasię zejść poniżej 6 (chociaż to tylko doświadczalnie, bo auto było raczej deptane). Co do 200 koni palących 8-9l - 1.6 THP 200ps i to bez najmniejszego problemu, wszystko też zalezy od stylu jazdy i kierowcy, bo to na prawdę ciężko porównywać.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mati590, niby w VIIIgen 1.8 nie ma takiego przeciągu ale za to jest bardzo żwawy :roll: gładko przyśpiesza, no i nie chce porównywać z 1.8 20V z audi (10lat różnicy)ale lepiej od dołu ciągnie :O chociaż gdy kumpel założył lpg to dół się poprawił :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mati590, tylko po pierwsze ten silnik jest dobre 10 lat młodszy ,a po drugie co z tego że mało spali jeśli ma problemy z rozrządem ,gubieniem mocy ,spalaniem oleju (akurat Hondy też to lubią :D ) :wink:
Nie chodzi mi o to by się czepiać ,jednak technologia jest zupełnie inna i według mnie ciężko porównywać te silniki :D
Fatycznie bardziej porówuję silniki np. z VAGami ponieważ nie siedzę za bardzo w francuzach :wink:

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539 ... 715  Następna