Dzisiaj jest 02 gru 2024, 15:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Keeway Hurricane
Witam, za chwilę zadam kilka pytań, na które chciałbym abyście doradzili mi co wybrać, lecz najpierw przedstawię co było zmieniane w moim Hurricane.

- kolanko
- na tej tulei od wariatora wyjąłem ten pierścień, aby pasek wyżej wchodził
- rolki, lecz nie pamiętam dokładnie na jakie zmieniłem, ponieważ nie ja je kupowałem, a osoba która kupiła pamięta tylko że coś w okolicach 4g - 5g, możliwe że 4.5g
Tylko to zostało zmieniane, reszta wszystko seria. Mam zamiar zacząć kombinować ze stuntem. Zdaję sobie sprawę, że pewnie do takich rzeczy to doradzalibyscie, inne, lepsze i droższe rzeczy, lecz ja jestem w stanie przeznaczyć około 150zł. Znajomy w innym skuterze wymienił właśnie sprężynę dociskową i sprężynki i jakoś mu to wychodzi.

Tutaj pojawia się moje pytanie, jaką radzilibyście włożyć mi sprężynę i sprężynki? Ewentualnie jeśli trzeba byłoby to również jakie rolki? Wiem, że jeśli wpakuje się mnóstwo kasy to można zrobić rakietę, lecz ja chciałbym tanim kosztem, żeby było dobrze, a z tego co patrzyłem, to części które wymieniłem nie są zbyt drogie. Czekam na propozycje. Pozdr.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Za 150zł zrobisz tylko regulacje. Mogę ci co jedynie podpowiedzieć:

-Rolki 4-5g
-Twarde sprężynki sprzegla (Hebo red by ci ruszal od konkretnych obrotow, ale jazda nie bylaby juz taka przyjemna na 50, ponieważ dlugo by trzeba krecic manetka zeby ruszyl, no ale niestety cos kosztem czegos)
-Sprezyna Stage6 Medium (Za twarda przy 50 moim zdaniem lepiej sie nie zabieraj)

Jeszcze odnosnie sprezynek odradzam Top Racingi, poniewaz podobno szybko traca swoje wlasciwosci.

Tytuł:
*

Ok, a jeszcze jedno, bo będę właśnie zamawiał cześci z mielocha koledze, to przy okazji i sobie bym zamówił, tylko nie widzę tutaj hebo ( może źle szukam). Zamiast hebo czerwonych, mogłyby być czerwone Stage6, czy nie bardzo?
Pisałeś że centralna Stage6 medium za twarda, a miękka byłaby może dobra, bądź biała lub żółta malossi?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Żółta malossi tez sie nada. A jesli chodzi o sprezynki, to wszystko co twarde, byle nie chinskie i nie top racing. Polini, Malossi, Hebo i Stage6 jak najbardziej sie nadaja.

Tytuł:
*

Ok, to główną wezmę raczej Malossi żółtą, a sprężynki sprzęgła czerwone Stage6, dobrze byłoby? A rolki to 4.5g, ale obojętnie jakie? Czy też jakieś może doradzisz mi aby było dobrze?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]