Siema, piszę w sprawie mojego zapasowego dupowozu, konkretnie Hero Winner. Skuter dostałem 2 lata temu, wujek był pierwszym właścicielem, a blokady NIE były ściągane. Skuter ten seryjnie ma cylinder 75ccm. Według innych użytkowników i ludzi do których dotarłem, są stwierdzenia że skuter powinien osiągać 80-90km/h. Mój idzie jakieś 65km/h, silnikowo jest w bdb stanie, kompresja sięga blisko 10 atmosfer, jest wyregulowany, pali od strzała, świeca prawidłowego koloru, aczkolwiek blokady jeszcze NIE zostały ściągane, i tutaj problem. Nie mam pojęcia gdzie one mogą się znajdować gdyż sprawdzałem już takie rzeczy jak :
- Moduł Zapłonowy
- Wariator, a właściwie podkładke pod nim
- Gaźnik, jest w nim seryjnie dysza 47,5. Założyłem dla testów 72, choć była za duża i skuter gorzej jeździł mimo regulacji.
Tutaj nasuwa się moje pytanie, gdzie mogą być blokady. Jedyna rzecz która mi przychodzi do głowy to wydech, ściągłem go, odkręciłem kolanko, choć tam nie widzę żadnej blokady. Jedynie myślę że mogła by się ona znajdować w środku wydechu, lecz czy idzie to sprawdzić bez rozcinania wydechu? Macie jeszcze jakieś pomysły gdzie mogą być blokady w tym bolidzie ?
|