Dzisiaj jest 21 lis 2024, 22:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co polecacie z 50 na długie trasy, takie jak wypad nad morze, do niemiec czy 300 km na śląsk. Naprawdę nie mogę się zdecydować. Zależy mi na wygodzie, na tym żeby motor nie był mały bo mam 1,80 m, było odrobinę miejsca na jakieś bagaże na zadupku. Rozważam nad supermoto lub "ścigaczem" bo nic innego właściwie nie ma. Pozwolę sobie wypisac plusy i minusy obu typów.

SM:
+ Wyprostowana pozycja.
+ Nie bolą ramiona i kręgosłup ( tak mi się wydaję )
- Mało miejsca z tyłu.
- Wąski siedzenie
Scigacz/Naked
- Pochylona pozycja, można odczuwać ból.
+ Całe tylne siedzenie do upięcia bagaży.

Silnik Derbi czy AM6 ? Mi osobiście bardziej odpowiada Derbi, ale możecie się wypowiedzieć.

Czy po jakimś okresie można się przyzwyczaić do obu maszyn po pół roku jazdy kiblem na wielkim wygodnym siedzeniu ?

Czy taką biegówką będe mógł utrzymywać prędkość rzędu 70-80 km/h bez wchodzenia powyżej 10 tyś obrotów ?

Reasumując, co lepsze na długie trasy i jazde bez przerwy po kilka godzin ?

Cytuj:
moj rox na serii leci 120 tylko rolki mam na v maxxa

mam jeszcze zalany sportowy płyn chlodniczy i swiece odblokowana

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmm, ja bym wybral biegowke z silnikiem Derbi ;)
Pisza, ze silniki Derbi sa troche mocniejsze od AM6 i wytrzymalsze itp.
Predkosc 70-80 km/h ponizej 10 tys raczej tak.
Jest filmik na yt, chlopak jedzie rs'ka 50 nad morze;)
To takie propozycje, te moto nie sa takie male:
Derbi GPR Nude
Derbi GPR 50R starszy model

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzięki za posta !
Tak myślałem, że Derbi będzie lepsze, tylko co wybrac sm czy gpr. Rozumiem, że ty preferujesz to drugie, tylko jak faktycznie jest z tą "wygodą" ?

Nodisr pisze:
Jest filmik na yt, chlopak jedzie rs'ka 50 nad morze;)

Szacunek dla niego, jeżeli on dał radę to dlaczego nie ja. Mam tylko 200 km więcej :)

Wszystkie te nowe budy 50cc wydają mi się jakieś małe aczkolwiek moge się mylić bo nic póki co nie widziałem na żywo.

Chętnie wysłucham opinii innych osób.

Cytuj:

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Jeśli zależy Ci na wygodzie i preferujesz bardziej turystykę to może coś pokroju Romet router WS ,Junak 901 lub jakiś chopper ? Takie pojazdy z reguły są wygodne a za razem pomieścisz na nich dużą ilość bagaży.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 17:55 przez Mattrack, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kolega ma Rometa Zetke i w trasie około 60 km bez bagaży się wygodnie jedzie przy prędkosci 80km/h (licznikowe) kanap jest szeroka ale skrzynia tylko 4 biegowa i w niektórych momentach brakuje 5 biegu

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie, dziękuję za zainteresowanie lecz chińskie sprzęty odrazu odpadają, interesują mnie tylko dwusuwowe jednostki typu supermoto lub jakiś naked, ścigacz. Nie jestem typem chopperowca lub jakiegoś wielkiego fana turystyki gdyż takie wypady będą może raz na miesiąc, nie częściej.
Możecie coś powiedzieć na temat kanap i jazdy tymi jednośladami ?

Cytuj:

Tytuł:
*

Pojazd:
Trynithy, Mam Derbi GPR Nude i by się przydało trochę miększe siedzenie ale nie miałem nigdy bólu w plecach po jeździe czy coś a nieraz się robiło dłuższe trasy, przejechałem około 9000km i z silnikiem żadnych problemów.

Derbi GPR 70ccm Racing http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... c&start=40

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kwestionowanie wyboru silnika Derbi/Minarelli nie ma sensu gdyż obie jednostki charakteryzują sie wytrzymałością i dobrymi osiagami. Ja np przyzwyczaiłem sie do jazdy na 'ścigaczu' w pochylonej pozycji. A niektórzy siadając na moją RSke krytykują ''jak ty możesz tym jeździć/ niewygodnie mi''. OSobiście mógłbym w pochylonej pozycji pokonywać dłuższe trasy nie przeszkadza mi to.

TGB - Diabeł
RS - Szatan.

Aprilia : http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1841573#1841573

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: GSX-R k5, Probe II
Jako były posiadacz Gilery SMT (aka Derbi Senda) dorzucę swoje 3 grosze.

Najpierw o silniku. W moim przypadku był to już nowy derbi, na nicasilu, symbol bodajże DB50BO. Cóż mogę rzec, był to jeden z najlepszych 50'tkowych silników z jakimi miałem styczność. Faktem było, że miał niski przebieg i był zadbany. Przejechałem ok 5tys km dolewając oleju i raz wymieniając świecę. Nie odczułem żadnego spadku mocy w trakcie użytkowania. Ogólnie szczerze polecam, jeśli uda Ci się kupić taki jak ja to nie będziesz zawiedziony. Na AM6 kilka razy jeździłem, ale aż tak dużej styczności żeby napisać coś więcej o awaryjności czy osiągach nie miałem.

Co do dylematu SM vs sport. Najlepiej jak przejedziesz się na obu i sam zdecydujesz. Osobiście byłem gilerą na rozpoczęciu sezonu 200km w jedną stronę (jak łatwo policzyć, łącznie 400km). Nie powiem, po takim odcinku odczuwałem trochę tylną część ciała, ale nie na tyle, żebym się musiał bardzo męczyć dalszą jazdą. Dorzucę tylko, że przy moim wzroście (188cm), obecna RS 125 jest trochę mała, nie mówiąc o niektórych sportowych 50. Jeśli jednak zdecydowałbyś się na sm'kę, do dalszych wypadów radziłbym trochę zmienić przełożenia. O ile do latania po mieście i zabawy na krótkich dystansach oryginalne 13/53 w derbi było ok, to przy dalszej jeździe brakowało mi 'siódemki' na zrzucenie obrotów.

Zastanawia mnie tylko, czy nie lepiej byłoby zrobić prawko (o ile nie masz) i kupić coś większego? Jakby nie patrzeć, moim zdaniem, 50ccm zawsze będzie męcząca na trasie. Nie wiem co robi Gixx w Twoim profilu, ale jeśli takowego posiadasz nie rozumiem sensu rozważań nad kupnem pięćdziesiątki :D

Najtańszy https://modafinil-sklep.com.pl sklep z Modafinilem
Pewne https://tabletki-poronne.com i skuteczne tabletki wczesnoporonne.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
wszystko rozchodzi sie o wzrost, ja spokojnie tzr trasy strzelałem, przy zębatkach 13/47 9seryjna tzr) przy 7 tyś na 6-ce masz 70/h, i nic mnie nie bolało (nadgarstki kręgosłup)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
pozwolisz,że dorzucę swoje 3 grosze. Oglądając filmy na youtube jak chłopaki objechali polskę motorowerami tez tak chciałem i zacząłem jezdzic. Powiem tak. Supermoto odpada. Sam mam Keewaya TX50 z silnikiem am6 lub jego kopią (rozne są zdania na ten temat,ja jednak pozostanę przy swoim) i powiem Ci,ze kocham moje moto ale po 300 km bez przerwy strasznie bolą krzyze,mimo tego ze kanapa jest duzo szersza niz np. W sendzie. Mając 180 cm to sendy bym nie brał. Mam 184 i wyglądam na sendzie jak dziesięciolatek na pocket bike´u. Am6 czy derbi? Miałem stycznosc z dwoma silnikami i oba są rownie dobre.Jak dbasz to masz. Scigacz? Dla mnie osobiscie nie,nie lubie scigaczy w 2t i w ogole jakos tak. Do dalekich tras mam jedynego faworyta z japoni :) Suzuki RG80 rejestrowane na 50cc. Silniki wytrzymałoscią przerastają granice... 50k przebiegu a wszystko lalka i nówka. Mocą nie grzeszy,prędkosc maksymalna to około 100km/h. Mozna załozyc 90cc po portingu,tylko pytanie po co? Miałem stycznosc z czyms takim i prędkosc wzrosła do 120km/h. Moim zdaniem suzuki to jedyna słuszna opcja. Pozdrawiam i szerokosci

Obrazek

SPRZEDAM SM NA MHR TEAM 80 > http://tablica.pl/oferta/keeway-tx-sm-a ... 2vBg9.html

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ]